Jump to content

Photo

Mistrzostwa Świata

60 replies to this topic

#41 robsohn

robsohn
  • Użytkownik
  • 44 posts
  • SkądBełchatów

Posted 30 September 2013 - 15:22

Z musu oglądałem transmisję na BBC, to był najbarziej rzeczowy komentarz imprezy sportowej jaki w życiu słyszałem... Co takiego wywinął prowadzący na Polsacie?

Uwielbiam oglądać transmisje wyścigów na brytyjskim eurosporcie, bbc lub itv4. Komentarz jest dużo lepszy moim zdaniem

#42 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,264 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 September 2013 - 17:08

Ja oglądałem po włosku, tylko strasznie rzucali mięsem ;)

A czytając wypowiedzi po wyścigu, widać ze wcale nie był losowy skoro jedni drugim wywalali się pod koła.

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#43 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 September 2013 - 17:32

No cóż, oprócz nogi potrzebna też głowa. Bartek dzisiaj nogę miał. Ale głowy ani on, ani Wadecki nie mieli. A wydaje mi się, że mógł dzisiaj naprawdę powalczyć. Szkoda.  pozdr

Trochę przesadzasz, z kim miałby walczyć Bartek?? Pewnie tak jak reszta zostałby z tyłu w trakcie ataku włochów. Huzar jest mocny właśnie w ucieczkach, to jego konik i tam właśnie szuka swojej szansy. Jakoś nie widzę go w walce na finiszu z Valverde czy Nibalim.

#44 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1,314 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 30 September 2013 - 17:45

Czemu Polacy dali dupy? Ze niby mieli zakonczyc dzien w teczowej koszulce?

Czemu ? Bo nic nie pokazali oprócz Huzara żaden się nie pokazał. Żaden nawet nic nie próbował. Żaden mimo braku akcji z ich strony nawet w czubie nie dojechał.

Że niby dlaczego 99,9% ludzi na świecie nie obstawiało Portugalczyka w gronie faworytów ? Temu między innymi nasi gdyby mieli trochę więcej pary w nogach mogli walczyć. No niestety pojechali tak samo jak gra nasza repra w piłkę nożną.. W danych klubach jeżdżą dobrze i ścigają się o najwyższe cele, ale drużynowo na MŚ dali dupy.

Dlaczego nikt sie nie cieszy z tego że wygraliśmy w nogę z San Marino ? Przecież wielki sukces... Taki sam jak zajęcie +/- 30/50 miejsca na MŚ w Kolarstwie... Nie ma się z czego cieszyć i za co ich chwalić {oprócz Huzara}.

Pogoda ? No cóż czasem pada, wszyscy mieli równe warunki - każdy mógł jechać z przodu, każdy mógł założyć inne opony, każdy mógł uważać na farbę na asfalcie. Są profesjonalistami... Pamiętam 170km maraton w Lesznie z 2009r. : 10*C nawet nie, ulewa od startu do mety... złapałem 2 gumy.. I uważam że zrobiłem lepszą robotę niż profi, którym dowozili koła i zmieniali rowery. kurteczki i podawali herbatkę z aut..

No ludzie drodzy, żadnej loterii tutaj nie było, warunki mieli wszyscy takie same..

#45 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 September 2013 - 18:05

To ciekawe co powiedzą Belgowie, Holendrzy, a o Brytyjczykach nie wspominając. Jak dla mnie 19 miejsce Patery jest dobrym wynikiem. No i nie porównuj maratonów szosowych z MŚ bo to lekko nie na miejscu :D

#46 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1,314 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 30 September 2013 - 18:13

Jedno z drugim ma tylko jedno wspólnego: POGODĘ! Wszyscy mieli te same warunki.. A kto ma lepszą głowę, lepszą technikę, lepszy sprzęt ten mając lepsze wszystko wygrywa. Dla nich te mistrzostwa to także porażka, wg. mnie nawet Hiszpanie przegrali to taktycznie z jednym Portugalczykiem.

Jasne, cieszmy się z 19 miejsca Paterskiego :) Wielki sukces! Juhu, na prawde szacun... Tylko jak Polacy przegrają z Anglią w nogę niedługo jakieś 3-0 to też powiedz że będzie to sukces bo przecież jesteśmy przyzwyczajeni że przegrywamy po 5 albo 6-0.

Ludzie... Z czego wy się cieszycie to ja nie wiem..  Jedźcie na wyścig i cieszcie się z 19 czy 30 miejsca.. ehe.. no jasne, czy to maraton czy mistrzostwa świata - żaden sukces. Tylko dlatego że przez ostatnie lata jesteśmy słabi to za sukces trzeba uznawać okolice 20-30 miejsca ? No nie żartujcie.

#47 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 September 2013 - 18:38

Ludzie... Z czego wy się cieszycie to ja nie wiem..  Jedźcie na wyścig i cieszcie się z 19 czy 30 miejsca.. ehe.. no jasne, czy to maraton czy mistrzostwa świata - żaden sukces. Tylko dlatego że przez ostatnie lata jesteśmy słabi to za sukces trzeba uznawać okolice 20-30 miejsca ? No nie żartujcie.

Może jesteśmy realistami, a nie optymistami :)

#48 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1,314 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 30 September 2013 - 18:50

A powiedziałbyś że wygra Portugalczyk ? Czy wygrał najsilniejszy / najlepszy / najszybszy w peletonie ?

Ciekawe który Portugalczyk był optymistą przed wyścigiem...

Jestem realistą - wiem że większości z Polaków nie stać na więcej... Tyle że jakoś nie widzę żadnego powodu żeby ich chwalić za to że są słabi i zajęli miejsce w 50-tce...

#49 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 September 2013 - 19:09

Akurat Costa w tym sezonie trochę wygrał, Tou de Suisse plus dwa etapy i dodatkowo dwa etapy na TdF. A powiedziałbyś, że żaden Brytyjczyk nie ukończy wyścigu??

#50 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1,314 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 30 September 2013 - 19:11

Gdzieś mam innych, co Ty wiecznie się na obcych oglądasz i przytaczasz jakieś przykłady ? Po co ?

#51 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,264 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 September 2013 - 19:37

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#52 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 September 2013 - 19:46

Gdzieś mam innych, co Ty wiecznie się na obcych oglądasz i przytaczasz jakieś przykłady ? Po co ?

Dwa razy to wiecznie?? Przytaczam przykłady i argumenty bo na tym polega konstruktywna dyskusja. Po prostu obiektywnie porównuje wynik do innych. Poza tym sport i rywalizacja na tym polega, na oglądaniu się i porównywaniu do innych. To samo mogę powiedzieć o Twoim Lesznie, gdzieś mam Twój wynik w deszczu...

• kubens likes this

#53 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1,314 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 30 September 2013 - 20:40

Mój wynik w deszczu nie ma tutaj żadnego znaczenia bo to była totalna porażka.

Porównywanie się wiecznie do kogoś nie ma żadnego celu, nie przynosi nic pozytywnego.

Jeśli jesteś lepszy od kogoś już to przestaniesz trenować ? A jeśli jesteś gorszy to będziesz trenował tak mocno i długo aż się zarżniesz ?

Schodzimy przez Ciebie na inny temat panie Admin.

#54 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 30 September 2013 - 22:05

Widzę, że się objawiła na forum nowa alfa i omega :roll: Nie ma tak, że jak wszyscy mają jednakowe warunki, to wygra najlepszy. Może w idealnych warunkach. Jest coś takiego jak przyslowiowy łut szczęścia.  pozdr

#55 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,664 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 October 2013 - 06:40

Ciekawa analiza wyścigu: http://velonews.comp...d-worlds_304787

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#56 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1,314 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 12 October 2013 - 09:28

Może jesteśmy realistami, a nie optymistami :)

Długo czekałem na wczorajszy mecz specjalnie względem tego tematu!

[z Twoim minimalistycznym/realistycznym podejściem] Yeah! Cieszmy się, że przegraliśmy z Ukrainą tylko 1-0 i że zajmiemy 3/4 miejsce w grupie! sukces! zawsze mogliśmy być ostatni...

#57 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 October 2013 - 11:48

Akurat piłkarzyki za bardzo mnie nie interesują tak więc nie trafiłeś...

#58 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1,314 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 12 October 2013 - 11:52

Wiem, mnie też nie, ale porównanie jak najbardziej trafne i na miejscu do Twojej obrony naszych dzielnych kolarzy i radości że w ogóle dojechali..

#59 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 13 October 2013 - 12:25

......obrony naszych dzielnych kolarzy i radości że w ogóle dojechali..

No, z takim podejściem jak twoje, to po co w ogóle wysyłać naszych sportowców na jakiekolwiek zawody.

Według Ciebie MUSZĄ koniecznie wygrać, żeby zasługiwać na szacunek i dumę kibiców ? 

W sporcie są zwycięzcy i przegrani, ale nawet pokonany zasługuje na szacunek, jeśli dał z siebie wszystko. A w tych mistrzostwach kilku naszych pokazało, że szacunek im się należy. A że nie wygrał żaden - może następną razą - i to jest piękne.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#60 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1,314 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 13 October 2013 - 12:48

A gdzie ja okazuje do nich brak szacunku ? Szanuje ich wysiłek i starania, ale to za mało żeby powiedzieć że odnieśli sukces na tych zawodach...

Reply to this topic