Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mistrzostwa Świata

60 odpowiedzi w tym temacie

#21 Trekman

Trekman
  • Użytkownik
  • 85 postów
  • SkądKielce

Napisano 29 wrzesień 2013 - 15:08

znalazłem:

http://castalba.tv/channel/14463

:-D

#22 Trekman

Trekman
  • Użytkownik
  • 85 postów
  • SkądKielce

Napisano 29 wrzesień 2013 - 15:18

ogladać, Huzarski ucieka :)

#23 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8664 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 wrzesień 2013 - 16:27

Świetny finisz, beznadziejny wynik :P

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#24 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3264 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 wrzesień 2013 - 17:21

Nie podobał mi się wyścig. Nie lubię takich w deszczu.

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#25 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 29 wrzesień 2013 - 17:25

Chyba najmniej spoddziewane rozstrzygnięcie wyścigu! Super :)

A Polacy ? Wielkie zapowiedzi i "z wielkiej chmury mały deszcz"... A komentatorzy cieszący się z miejsca w pierwszej 50-tce to już totalna porażka.. Dla Huzara podziw, ale reszta dała dupy.

#26 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3264 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 wrzesień 2013 - 17:31

Wygląda na to, że to Huzar powinien być liderem. ;)

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#27 mag...

mag...
  • Użytkownik
  • 590 postów
  • Skądpomorskie

Napisano 29 wrzesień 2013 - 17:38

Piękny wyścig, prawdziwa esencja Kolarstwa przez duże K. Było w nim absolutnie wszystko co najlepszego jest właśnie w kolarstwie. Jeśli komuś się nie podobał wyścig to albo oglądaliśmy inne wyścigi albo w zasadzie nie wiem co. Szkoda mi trochę Nibalego. Wszyscy z podium mogą w zasadzie podejść do niego i powiedzieć dziękujemy Enzo że zerwałeś Piotrka, Fabiana i Filipa i "podrzuciłeś" nas na podium :) Swoją drogą Hiszpanie prawie idealnie to taktycznie rozegrali. Prawie, gdyż Rui stwierdził że gdzie dwóch (na jednego) się bije tam trzeci (czwarty) korzysta :)

#28 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 29 wrzesień 2013 - 17:58

A skad ta pewnosc, dla kogo wlasciwie Valverde jechal?

Nie wiem co w tym tagiego fajnego, ze co 2-3min kraksa i to nie mala.

Czemu Polacy dali dupy? Ze niby mieli zakonczyc dzien w teczowej koszulce?

Szkoda, ze bardzo duzy wplyw na ten wyscig miala pogoda. Babki wczoraj mialy fajny dzien.

I tam wszystko przebieglo wedlug planu.

No ale nic nie ujmujac, ponad 7h w tych warunkach, kazdy kto skonczyl dzisiaj, moze w nastepnym sezonie jezdzic z odznaka batmana :)

PS

Widzieliscie akrobacje Urana?

#29 mag...

mag...
  • Użytkownik
  • 590 postów
  • Skądpomorskie

Napisano 29 wrzesień 2013 - 18:46

To w tym fajnego że nie było tam żadnego przypadku, nie dojechał żaden lewy odjazd ani wielki peleton. To że każdy z kilkudziesięcioosobowej czołówki musiał walczyć w trupa o swój wynik. A że lało, cóż zdarza się, nie pamiętacie w jakich warunkach jechali na Giro? kraksy na suchym też się zdarzają i są często groźniejsze. Nie zgodzę się że nasi dali dupy. Pojechali na tyle ile ich obecnie i w tym momencie sezonu stać. Nikt z nich nie ma takiej pozycji w swojej grupie że powie dyrektorowi że dla niego najważniejsze są mistrzostwa świata i pod tą imprezę żeby im cykl przygotowań i startów szykować. Mieli być w dobrej dyspozycji wtedy, kiedy było to potrzebne teamowi a nie reprezentacji, a jest to istotne szczególnie w końcówce sezonu. Huzarowi należą się wielkie brawa za serce i nogę ale od samego początku było wiadomo że ten odjazd jest dla niego i drużyny bezsensowny. Mieli się łapać w istotne odjazdy min. 8-10 osobowe a nie z jednym w miarę uzdolnionym Czechem i trójką statystów, tym bardziej na tak wczesnym etapie. Owszem marketingowo i wizerunkowo dla reprezentacji Polski wykonał dobrą robotę, to też się liczy, ale nie posłuchał założeń przedstartowych i nie dowiemy się co by dziś osiągnął gdyby nie pchał się w całkowicie bezsensowny odjazd.
Poza tym dowiedzielibyście się o wyścigu, dyspozycji i szansach naszych oraz o tym co się aktualnie w wyścigu dzieje (nie wszyscy rozumieją co z czego i dlaczego) gdyby Ryba i Czarek nie zachowywaliby się tak bardzo poprawnie politycznie i prostowali te głupoty wygadywane przez głównego prowadzącego relację.

#30 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 29 wrzesień 2013 - 19:08

To w tym fajnego że nie było tam żadnego przypadku

No jak to nie? Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile tych kraks dzisiaj bylo. Jesli zawodnik glebi wjezdzajac w studzienke ukryta pod woda siegajaca niemal suportu, to raczej nie jest to rzecz, ktora mozna przewidziec, ot przypadek.

I te przypadki, wyeliminowaly dzisiaj spora grupe kolarzy. 

Na jednym zakrecie z mnostwem bialych malowan, niemalze na kazdym okrazeniu gleby. Ale to co pokazywala TV na finalnych kolkach we Florencji, to juz podobno bylo spoko, a mimo wszystko co chwile ktos lezal. 

#31 KiESWY

KiESWY
  • Użytkownik
  • 54 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 wrzesień 2013 - 19:22

Z musu oglądałem transmisję na BBC, to był najbarziej rzeczowy komentarz imprezy sportowej jaki w życiu słyszałem... Co takiego wywinął prowadzący na Polsacie?

#32 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 wrzesień 2013 - 19:25

O przypadkach można mówić różnie, w trakcie relacji była rozmowa telefoniczna z kimś na miejscu i była mowa o tym, że nasi leżeli kilka razy i mechanicy mieli pełne ręce roboty. Kolejna sprawa, włosi mieli wszystko rozpykane jak zgubić wielu rywali. Ucieczkę skasowali po mistrzowsku, wysłali swojego człowieka na czoło, po to by inne ekipy dogoniły Huzara, przy okazji mogli mieć łącznika z przodu w razie co. Końcówka, wydaje mi się, że Scarponi mógł przetrzymać dłużej, do samego szczytu, potem mógł poprawiać Nibali, który i tak leżąc w końcówce w kraksie zajął wysokie miejsce, komentatorzy postawili na nim krzyżyk. Sama końcówka to już ataki Rodrigueza i pogoń Nibalego. Costa wykorzystał moment doskoczył na czoło i wykończył hiszpana, nic innego nie mogło mieć miejsca. Tak samo Valverde z Nibalim. Cały wyścig trzymał w napięciu a końcówka była roztrzygnięta jak Costa złapał Rodrigueza. Huzar dał z siebie wszystko, do reszty ekipy nie można mieć pretensji. Były to jedne z najtrudniejszych MŚ w ostatnich czasach, samo ukończenie takiej rywalizacji zasługuje na pochwałę.

#33 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 29 wrzesień 2013 - 19:47

A Polacy ? Wielkie zapowiedzi i "z wielkiej chmury mały deszcz"... A komentatorzy cieszący się z miejsca w pierwszej 50-tce to już totalna porażka.. Dla Huzara podziw, ale reszta dała dupy.

Trzeba tez spojrzeć na to że mieli dość ciężki sezon dwa raczej, na pudło i tak by nie wskoczyli jadąc tego typu start :-P szkoda tylko ze Huzar postanowił tak szybko odjechać i zabrać się w ucieczkę, omen omen niespodzianka jest, nawet fajnie ale skazę też miał za pozytywny test na doping w 2010 taki tam mistrz :)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#34 mag...

mag...
  • Użytkownik
  • 590 postów
  • Skądpomorskie

Napisano 29 wrzesień 2013 - 20:00

To że nie ma przypadku, to generalnie oznacza i to samo ja mam na myśli, że nie było przypadkowych zwycięzców, to że każdy z szeroko pojętej czołówki absolutnie zasłużył na swoje miejsce. Owszem wyścig był mega trudny, ale właśnie dzięki temu i mimo kraks nie było tam przypadkowych roztrzygnięć. Czy te kraksy wyeliminowały kogoś kto był w stanie dzisiaj wskoczyć na podium ? Nie sądzę. Nibali leżał w fatalnym momencie i mimo to odegrał jedną z kluczowych ról. Przypadek to by był gdyby np. przez kraksy w czołówce odjazd z Huzarem dojechał do mety. Żeby dzisiaj ukończyć wyścig trzeba było być w bardzo dobrej formie, żeby walczyć o podium trzeba było dziś być super formie i być wielkim kozakiem. Nie widzę więc tu (w wynikach) żadnego przypadku.

#35 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 29 wrzesień 2013 - 20:34

No cóż, oprócz nogi potrzebna też głowa. Bartek dzisiaj nogę miał. Ale głowy ani on, ani Wadecki nie mieli. A wydaje mi się, że mógł dzisiaj naprawdę powalczyć. Szkoda.  pozdr

#36 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 29 wrzesień 2013 - 20:56

Mialem odpisywac koledze mag.... ale co tam ;)

Czy wy spadliscie z ksiezyca, komentujac PL zawodnikow? Ze niby co Twoim zdaniem, taki Huzar mogl wiecej dzisiaj zrobic? Wygrac wyscig? Powalczyc o co i z czym? Czy Ty kolego orientujesz sie, co sie dzieje w swiadku kolarstwa szosowego, czy jest to tylko wyrazem zacietrzewionego patriotycznego narzekania?

Nasi sa tam gdzie sa i dopoki sa tam gdzie sa, beda tam gdzie sa, gdzies tam w peletonie. Czy jest to takie ciezkie do przelkniecia?

Huzarski, to byl drugi Polak, po Kwiatku, gdzie sie slyszalo tak duzo o polsim kolarzu w tym sezonie. 

I bylo to bardzo fajne, kiedy slyszalo sie przez pare godzin tyle superlatyw o nim (oczywiscie, nie z polskich ust).

Taka mala roznica, dla jednych podziw i uznanie, dla innych "glowy nie mieli".

#37 mag...

mag...
  • Użytkownik
  • 590 postów
  • Skądpomorskie

Napisano 29 wrzesień 2013 - 21:44

Chłopie gdzie Ty widzisz u mnie narzekanie i zacietrzewienie w dodatku pseudo patriotyczne ? Przecież ja naszych bronię i napisałem że dla wizerunku Polski Huzar zrobił dzisiaj super robotę. Nie oczekiwałem też wcale super wyniku od naszych co chyba wyraźnie, nawet jeśli nie wprost można wyczytać z moich wypowiedzi. Podziwiam i doceniam jak mało kto wyniki naszych w tym sezonie. I jednocześnie biję brawo za dzisiejszą jazdę Huzarowi i jednocześnie uważam że udział w tym odjeździe z punktu widzenia taktyki i walki o wynik a nie o "notę za styl" był be sensu. Wcale nie przesądzam też że gdyby nie odjeżdżał to byłby wyżej, ale szanse na to miałby raczej większe niż mniejsze. Po prostu dla mnie odjazd w tak wczesnym momencie i z tak słabymi towarzyszami był taktycznym błędem. Tym bardziej że pozostali nasi nie byli w stanie tego wykorzystać - i nie mam o to wszystko do nikogo pretensji zeby była jasność, zrobili ile mogli. Wyścig miał być długi i ciężki, a warunki jakie były spowodowały że był za...cie ciężki.

#38 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 29 wrzesień 2013 - 21:58

Czytaj kolego uważnie, co ktoś napisał. Gdzie te zachwyty dla innych? Nie dociera do Ciebie, że akcja Huzara była po prostu głupia? Tak, mógł powalczyć o dobre miejsce, bo dzisiaj miał na to papiery.  pozdr

#39 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1565 postów
  • Skądpolska

Napisano 29 wrzesień 2013 - 22:22

No cóż, oprócz nogi potrzebna też głowa. Bartek dzisiaj nogę miał. Ale głowy ani on, ani Wadecki nie mieli. A wydaje mi się, że mógł dzisiaj naprawdę powalczyć. Szkoda.  pozdr

A może właśnie mieli głowę.

Może tak to sobie wymyślili żeby Huzarski uciekał a reszta dzięki temu będzie  miała ,,wolne'' do np 50 km  do mety kiedy mogliby być naprawdę potrzebni liderowi ( kto nim miał być  ????- oglądałem na Rai tam tylko raz coś o Kwiatkowskim wspomnieli  ). 

No ale niestety wyglądało to tak, że tylko Paterski   ma trochę .,,pary''.

Nibali   4 ale jasno widać , że go interesowało tylko 1 miejsce .Oj zły był na mecie na tego Coste.

Szkoda, że go nie zostawili  wcześniej.

( Moja ocena akcji Huzarskiego- Wiadomo było że 0% szans ale fajnie, że była bo w międzyczasie miałem czas wyskoczyć na rowerek. . Jasne było, że przez te 100 km  nic się nie będzie działo. Inaczej siedziałbym w napięciu cały dzień przed ekranem jak na górskich etapach Tour de France albo M.Ś w Kolumbii  1995 kiedy Indurain z Pantanim  jechali)

#40 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądSomewhere In Poland

Napisano 29 wrzesień 2013 - 22:43

akcja Huzara fajna, widać było, że jest najsilniejszy z ucieczki i przy odrobinie szczęścia mógł się zabrać z jakąś kontrą dalej, a jakby to nie wyszło to w odwodzie mieli być pozostali - i byli ale w okolicach 20-30 miejsca, Włosi rozklepali wszystkich łącznie z sobą. Nie oglądałem "live" ale tak sobie pomyślałem, że zaatakuje Purito, Costa pięknie wyszedł z zakrętu - Valverde nie mógł gonić swojego bo byłby gnój jakby go doszli i wygrał na finiszu np. Nibali ?!! A Nibali był już obity i chyba nie miał siły walczyć nawet o brąz , ciekawe co Purito gadał do Rui Costy, może proponował to co kiedyś Vino - dam Ci Porszaka tylko daj wygrać ;-P , Costa miał więcej sił w końcówce i bardziej zdeterminowany. Głupie uczucie tak pięknie zaatakować i zostać porobionym na kresce.

Do tego Purito pomylił kreski i nie wiedział gdzie meta ...

Dodaj odpowiedź