Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaka pompka dla szosy ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1098 odpowiedzi w tym temacie

#621 marpol

marpol
  • Użytkownik
  • 93 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 17 maj 2011 - 17:43

Czy do tej pompki: Lezyne HP Drive S biała są jakieś uchwyty mocujące, czy jej średnica pozwala na umieszczenie jej w tych standardowych?
No i lepiej zdecydować się na S czy M?

#622 czasowiec

czasowiec
  • Użytkownik
  • 262 postów
  • SkądToruń

Napisano 17 maj 2011 - 18:31

Tak mam ją , jest uchwyt pod bidon plus żep , bierz spokojnie romiar S , mała lekka a daje jak jak kompresor , oczywiscie jest na weżyk . PozdroPAP.

#623 marpol

marpol
  • Użytkownik
  • 93 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 17 maj 2011 - 20:05

Dzięki Paparazzi, to już decyzja podjęta, zaraz zamawiam.
Pozdrawiam!

#624 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 18 maj 2011 - 22:31

Pompki mi dojechały.

Sklep MALL.PL jest OK. Może nie jest to błyskawica, ale obsługa bez zarzutu. Informują na bieżąco, na maila, co się dzieje z zamówieniem (o tym, że wpłata zaksięgowana, że zamówienie skompletowane itd), a o przekazaniu paczki kurierowi SMS-em. Tak więc sklep polecam, ceny akcesoriów rowerowych (przynajmniej pompek Lezyne) mają rewelacyjne.

Wypróbowałem HP Drive (S) - RE WE LA CJA

Nawet kulturą pracy tłoka można się zachwycać.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#625 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 18 maj 2011 - 23:26

Siema! Poszukuje jakiejs niedrogiej pompki na naboje zeby sie zmiesciła do torebki pod siodło. Znalazlem cos takiego...
http://allegro.pl/po...1601786827.html
wygląda jak wygląda ale moze sie sprawdza??

#626 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 19 maj 2011 - 10:38

Czyli jednocześnie mam odpowiedź na swoje pytanie:)

#627 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 maj 2011 - 10:43

robo, to ja też zamówiłem Lezyne HP Drive S - przetestujemy to cudeńko! Do ilu maksymalnie udało Ci się nabić?

#628 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 22 maj 2011 - 17:16

No to ja również stałem się posiadaczem Lezyne HP drive, wykonanie piękne tylko mam nadzieję że zbyt często nie będzie trzeba używać. :)

#629 Adson_:D

Adson_:D
  • Użytkownik
  • 241 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 24 maj 2011 - 20:56

nawet logiczne ^^ dzięki

#630 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 24 maj 2011 - 21:41

Tak jakoś się ociągałem z rozpakowaniem pompki LEZYNE Classic Floor Drive.
Dzisiaj użyłem jej pierwszy raz.

Zakręcanie na zawór - bajka, tylko trzeba przećwiczyć która część jest wkręcana, a która obrotowa (żeby się wężyk nie skręcał).

Mała średnica tłoka powoduje, że pompuje się bardzo lekko - 8,5 Bar jedną ręką.

Osobny akapit poświęcę manometrowi. Wielki, klasyczny zegar niczym w starym parowozie. Wskazuje idealnie, bez charakterystycznego w gorszych wyrobach skoków wskazówki. Po prostu wskazówka dochodzi łagodnie do danego ciśnienia, jakie jest aktualnie w oponie przy każdym ruchu tłoka i już.

Ale pompka ma jedną wadę - wysoka jest. Jestem do niej za mały !!! :mrgreen:

#631 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 25 maj 2011 - 13:33

robo, a ta mala testowales ile jestes w stanie nabic :?:

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#632 user1215

user1215
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 27 maj 2011 - 12:54

Pompki mi dojechały.

Sklep MALL.PL jest OK. Może nie jest to błyskawica, ale obsługa bez zarzutu. Informują na bieżąco, na maila, co się dzieje z zamówieniem (o tym, że wpłata zaksięgowana, że zamówienie skompletowane itd), a o przekazaniu paczki kurierowi SMS-em. Tak więc sklep polecam, ceny akcesoriów rowerowych (przynajmniej pompek Lezyne) mają rewelacyjne.

Muszę niestety ostudzić zapał, przelałem kasę w poniedziałek, następnego dnia dostałem potwierdzenie otrzymania wpłaty i echo. Dziś mailowo zapytałem "ale o co chodzi?" i dostałem kilka maili z automatu i smsa, że paczka została przekazana kurierowi. Mam nadzieję, że w poniedziałek zapuka kurier ;)

#633 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 maj 2011 - 14:37

Pompki mi dojechały.

Sklep MALL.PL jest OK. Może nie jest to błyskawica

Muszę niestety ostudzić zapał, przelałem kasę w poniedziałek, następnego dnia dostałem potwierdzenie otrzymania wpłaty i echo. Dziś mailowo zapytałem "ale o co chodzi?" i dostałem kilka maili z automatu i smsa, że paczka została przekazana kurierowi. Mam nadzieję, że w poniedziałek zapuka kurier ;)

Jest OK. Pompkę (Lezyna HP Drive biała "S") kupiłem 19.05, doszła 26.05 - jak się komuś spieszy to rzeczywiście wydaje się długo...

#634 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 27 maj 2011 - 21:18

robo, a ta mala testowales ile jestes w stanie nabic :?:

Próbowałem.
Zrobiłem tak: upuściłem powietrza w kole, aż opona była miękka, pompowałem do momentu, aż wydawało mi się, że jest odpowiednio twarda, aby na niej pojechać (pompeczka nie ma manometru). Pod koniec szło ciężko, ale dałbym radę jeszcze pompować. Przyznam, że trzeba się namachać, ale to zrozumiałe, bo to wersja "S".

Pomiar ciśnienia wykazał 7,8 Bar, ale powtarzam nie zaginałem się, żeby dobić na maksa. Teraz mniej więcej będę wiedział ile muszę namachać i z jaką siłą na końcu, żeby było powyżej 8 Bar.

Muszę niestety ostudzić zapał, przelałem kasę w poniedziałek, następnego dnia dostałem potwierdzenie otrzymania wpłaty i echo. Dziś mailowo zapytałem "ale o co chodzi?" i dostałem kilka maili z automatu i smsa, że paczka została przekazana kurierowi.

No przecież pisałem, że nie działają błyskawicznie. Ważne, że skutecznie.
Jak Ci zależało na czasie, to wybacz

#635 patryk_60

patryk_60
  • Użytkownik
  • 369 postów
  • SkądLublin

Napisano 27 maj 2011 - 21:32

Będę robił zamówienie w Cr ,albo u formickeigo. Przy okazji kupiłbym nową pompkę ma być mała ,żeby weszła do kieszonki. Wcześniej miałem beto i wytarła się gumka na tłoku trzeba ją cały czas poprawiać przy pompowaniu. Co jest godne polecenia z tych sklepów:
http://www.centrumro.../Kategoria.aspx
Z CR brałem pod uwagę
Accent Compact
Futura-Quick Share
Futura-Quick Share Two
http://www.formicki-...d.php?id_kat=46
U formickiego
Pompka Mini-Rocket AIM
Pompka Rocket AIM
Szukam czegoś w miarę taniego i małego. Niech nadmucha opone do 7 atmosfer. Zastosowanie głownie do szosy ,ale i niech do wentylków samochodowych się nadaje.
Proszę o pomoc ;-)

#636 Gosc_belg26_*

Gosc_belg26_*
  • Gość

Napisano 01 czerwiec 2011 - 11:45

Polecalbym Ci dolozyc, naprawde fajnie pompuje i jest b.mala:

http://www.centrumro...ar/Produkt.aspx

#637 comet1

comet1
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądPolska

Napisano 01 czerwiec 2011 - 21:02

patryk_60 - polecam Lezyne HP Drive - mała, lekka i co najważniejsze : na wężyk chowany w rączce. Wygoda pompowania, nie zniszczysz wentyla i nigdy Cię nie zawiedzie, ma 17cm dł. więc zmieścisz w kieszonce.
http://www.mall.pl/p...lezyne-hp-drive

O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.

#638 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 05 czerwiec 2011 - 19:39

co sądzicie o tych pompkach ?
http://www.mall.pl/p...-09?v=414636001

http://www.mall.pl/p...-top-dog-cp-red

i która polecacie ?

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#639 comet1

comet1
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 czerwiec 2011 - 20:17

Bierz Lezyne i to mimo, że jest droższa. Ta firma bije o głowę wszystkie pozostałe. Jakość wykonania, pewne i skuteczne pompowanie i najważniejsze : końcówka nakręcana na wentyl co jest ważne przy wyższych ciśnieniach - bo nigdy nie spadnie przy pompowaniu.
Ja używam Lezyne Road Drive i tą o którą pytasz więc sprawdzone.
P-O-L-E-C-A-M

Pozdr

O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.

#640 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 czerwiec 2011 - 22:39

Co do Lezyne HP Drive - wydaje mi się, że lepiej brać w rozmiarze M. To raptem 4 cm różnicy na długości, a mniej się namachasz...
Robiłem test pompką HP Drive w rozmiarze S - upuściłem trochę na oko "do miękkiej opony" i po machnięciu 70 (siedemdziesiąt!) razy podłączyłem pompkę nożną z manometrem - było ok. 6 barów... Więc pewnie od zera do 8 bar bym machał z 15 minut ;-)
Uprzedzając pytania - pompowałem do końca każdego ruchu tłoka. W modelu "S" po prostu skok tłoka to z 10 cm...
Oczywiście jakość wykonania bez najmniejszych zarzutów!
Zwróćcie uwagę, że pompka Road Drive (droższa dwa razy) w rozmiarze S w ogóle nie występuje...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera