Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaka pompka dla szosy ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1098 odpowiedzi w tym temacie

#681 Gosc_alik_*

Gosc_alik_*
  • Gość

Napisano 13 lipiec 2011 - 16:45

Tydzień temu pisałem do Formickiego i nie mają nic i teraz nie będą mieli, bo "zmieniają dystrybutora". Od mall.pl dostałem maila, że trzeba czekać i będą w ciągu 2 tyg. Jak ktoś coś wie to się informujmy. Poza tym na mall.pl była Classic w poniedziałek 3 szt. Czekałem, bo chciałem zamówić wraz z Lezyne HP Drive. We wtorek rano już nie było...

#682 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 13 lipiec 2011 - 17:14

Jak to jest w przypadku Lezyne HP Drive ? Bo też nie ma mall.pl, u Formickiego również jest, że na zamówienie. No a jest dostępna jedynie w sklepach, gdzie kosztuję ponad 100 zł.
alik nie pytałeś może mall.pl o HP Drive ?

#683 Gosc_alik_*

Gosc_alik_*
  • Gość

Napisano 13 lipiec 2011 - 20:40

Dostałem odpowiedź z mall.pl, że czekają na dostawę zarówno Lezyne Classic jak i HP Drive. Obserwuje te przedmioty cały czas, już nawet pogodziłem się, że zamówię je oddzielnie. HP Drive spróbuj na cyklomania.pl za 82 zł lub xtrabike.pl za 85 zł chyba mogą sprowadzić, też do nich pisałem. Lezyne bardzo podrożało. Mam nadzieję, że nie przez to forum ;) Trzeba czekać, mam nadzieję, że w tym czasie gumy nie złapię ;)

#684 Gosc_kubapie_*

Gosc_kubapie_*
  • Gość

Napisano 13 lipiec 2011 - 20:53

Alik, też dostałem maila że jakieś dwa tygodnie i mam obserwować. Od drugiego pana... Bo pierwszy napisał, że nie mają takiej informacji :D

#685 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 13 lipiec 2011 - 21:33

alik dzięki :-)
Nie chcę przepłacać, w związku z tym poczekam, pompkę póki co jeszcze mam.
Właśnie też mnie dziwi, czemu tak nagle podrożała i co dziwne w momencie kiedy została objawiona i polecona na forum.

#686 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 lipiec 2011 - 21:37

Pompki Lezyne zawsze wszędzie były w kosmicznych cenach - oprócz mall.pl. Za granicą też do tanich nie należą. Nie doszukiwałbym się tutaj żadnego spisku ;-)

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#687 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 13 lipiec 2011 - 22:33

Hmm a ja sie wylamie czy tylko , musi byc pompka lezyne , ja ostatnio zakupilem maly model authora i gibie praktycznie to samo mowa o dojazdowce ;-)

#688 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 13 lipiec 2011 - 23:01

Głównie chodzi o ten magiczny wężyk, bo 'gibać' to większość w mniej więcej tej tej samej klasie, pewnie gibie podobnie.

#689 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 14 lipiec 2011 - 21:46

Dziś przyleciała AUTHOR Air Turbo - cena 79zł, wykonanie idealne, wrażenie masywności i pewności działania, zawór działa idealnie - jeden pstryk i nawet nic nie drgnie, kilka mocniejszych gibnięć i jest 9 BAR.

W końcu dorobiłem się porządnej pompki.

#690 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 15 lipiec 2011 - 09:20

Accent Service PRO mam ją od 2 tygodni, 8.5 Bara (max coś ponad 11) nabija praktycznie bez żadnego wysiłku, fajne wykonanie, ja jestem bardzo zadowolony. Chciałem Lezyne Classic Floor Drive ale ciężko ją bardzo dostać w rozsądnej cenie.

http://www.centrumro...RO/Produkt.aspx

A z ręcznych pompek to ja zdecyduję się chyba na HV Drive, pompuje do około 6.5bara, na trasie jak będzie potrzebna to żeby dojechać do domu 6.5 wystarczy :-P Na Lezyne HP Drive chyba nie ma sensu czekać, bo pewnie na zimę bym ją dostał dopiero ; )

Ale wywindowali cenę, na isport, Lezyne Hp i HV po 109zł !

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#691 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 15 lipiec 2011 - 13:32

Jak w tym mall.pl będą dostępne Lezyny to dajcie znać ;-)

#692 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 lipiec 2011 - 14:59

Ja zamówiłem w mall.pl Classic Floor i czekałem w sumie dwa tygodnie, ale w końcu przysłali :)
Mogę potwierdzić, że pompka jest super i zapewne posłuży mi na dłuuuuugie lata :)
pzdr

#693 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • SkądMałopolska ok.Gorlic

Napisano 20 lipiec 2011 - 17:18

Witam mam pytanie także o pompowanie ale kompresorem, szukam cos stacjonarnego do garażu wiadomo do auta ale i zeby nabiło mi te 10 BAR do szosy, gdyż czesto pompuje koła z uwagi że po każdej jeżdzie upuszczam pow. Ciezko cos znalezc bo te wszystkie uniwersalne to maja do max 8 BAR, aktualnie mam kompresorek taki maly na zasilanie z zapalniczki i bije 10 ale juz zaczyna mi sie konczyc i chcialem juz cos dobrego kupic. Ma ktos moze takie kompresory np taki one naprawde nie dadzą rady nabic 10 do koła od roweru? a moze ma ktos jakis sprawdzony ktory bije 10?

Jeszcze cos takiego znalazlem moze to by bylo rozwiazaniem
link

#694 Shnur

Shnur
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądGórny Śląsk

Napisano 20 lipiec 2011 - 18:30

Jeśli jest napisane do 8 bar to prawdopodobnie jest do 8 bar, a to dlatego, że zawór bezpieczeństwa jest tak ustawiony.

#695 Gosc_kubapie_*

Gosc_kubapie_*
  • Gość

Napisano 20 lipiec 2011 - 18:40

Pytanie tylko po co za każdym razem spuszczasz powietrze?

#696 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 21 lipiec 2011 - 07:58

Też o to miałem zapytać - może lubi pompować przed jazdą?

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#697 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 lipiec 2011 - 10:43

Były jakieś głosy na forum, że niby utrzymywanie wysokiego ciśnienia w oponie (poza jazdą) niepotrzebnie obciąża felgę, oponę, itd. ;-)
Też mi się wydało dziwne...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#698 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 21 lipiec 2011 - 16:39

Trzymanie 10 lub 9,5 bara w oponie nie raz kilka dni moim zdaniem nie ma sensu, taka nadymana opona chyba sie rozciąga nie potrzebnie a i napewno coś ujdzie przez ten czas mikroszczelinami. Zresztą mniejsza z tym a moze i lubie pompować świeżutki wiaterek przed jazdą :-P
Zakupiłem takie cos jeszcze mi nie przyszło jak przyjdzie i potestuje oraz jak ktos zainteresowany to dam znać czy sie nadaje.
http://luxolar.pl/in...uct&prod_id=837

#699 Xorlarrin

Xorlarrin
  • Użytkownik
  • 286 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipiec 2011 - 17:57

Ok, to teraz krótko o krótkiej pompce z lidla za 10zł:
Dołączona grafika

- Załączony plastikowy adapter Schradera->Presta pękł na dwie części przy pierwszym użyciu w terenie. Wynik: mimo że miałem ze sobą pompkę nie mogłem z niej skorzystać. :roll:
- Ze stalowym adapterem (o takim) pompka działa bez zarzutu, spokojnie można wbić 6 albo i więcej bara.

#700 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 21 lipiec 2011 - 19:09

A ja poszukuje gumeczek do takich adapterów, one sie zużywają a trzeba kupować cały adapter który przeciesz jest nie naruszany.