Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaka pompka dla szosy ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1098 odpowiedzi w tym temacie

#701 Gosc_Dziegiel_*

Gosc_Dziegiel_*
  • Gość

Napisano 22 lipiec 2011 - 16:02

dobra okazje są na pompkę SKS AIRWORX 10.0, o tutaj;
http://allegro.pl/pr...1725190067.html
http://allegro.pl/me...1724907243.html

65zł i 69 zamiast 130, raczej się opłaca :-)
w przyszłym tygodniu mi przyjdzie, to dam znać jak się sprawuje

#702 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 22 lipiec 2011 - 22:22

dziegiel dzięki za informacje, też kupiłem :->

#703 Gosc_alik_*

Gosc_alik_*
  • Gość

Napisano 25 lipiec 2011 - 13:04

Nie mogę czekać w nieskończoność na Lezyne HP Drive, więc zakupiłem taką pompkę http://www.sklep.row...uct&prod_id=560
Dałem za nią w sklepie stacjonarnym 89 zł. Według opisu bije do 8,5 bara, a ma zaledwie 17 cm długości. Po rozłożeniu jest dosyć długa (teleskopowa). Jeszcze nie używałem jej bo czekam na stacjonarną Lezynę. Wtedy spuszcze powietrze z szosy do zera i zrobię test. Słyszałem, że szosowcy z trójmiasta chwalą ten sprzęt.

#704 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 26 lipiec 2011 - 00:34

Kupiłem Giyo GF-41V:

http://www.giyo.com....r/GF-41&41N.htm

Na moje potrzeby jest ok, pięć, sześc ruchów i mam 8 atmosfer.

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#705 Gosc_Dziegiel_*

Gosc_Dziegiel_*
  • Gość

Napisano 26 lipiec 2011 - 18:47

Freeq, doszła pompka, jak się sprawuje?
dla mnie dużym + jest wygląd, naprawdę ładnie się prezentuje, dołożyli 2 końcówki gratis do pompowania materaca i piłki, no i była zawinięta w folię bąbelkową...Dołączona grafika
co do samej pracy, do 8 barów dosyć łatwo dobić, później niestety trzeba się na niej uwiesić, nawet nie wiem czy da się napompować do 10, jak podaje producent, ale na szczęście aż tylu nie potrzebuję

#706 vvoitek

vvoitek
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 27 lipiec 2011 - 20:56

Cześć,
poszukuję pompki, takiej do wzięcia na rower:
wymagania: mała, lekka, da się nią napompować do min 6bar (najlepiej 8), manometr opcjonalny. No i żeby się nie złamała przy pompowaniu:) ..

Znalazłem takie:

SKS Puro (za dużo negatywnych opinii czytałem, żeby ją kupić)
Barbieri Mini NANA i NANO (nie ma manometru, ale za to mega lekka)
Crank Brothers Power Pump Pro (dożywotnia gwarancja kusi)

Proszę o opinie o dwóch ostatnich (o pierwszej jest na forum wystarczająco dużo:) ).
Ewentualnie, czy możecie polecić jakieś inne modele, nie wymienione wyżej?

#707 localhost

localhost
  • Użytkownik
  • 368 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 27 lipiec 2011 - 21:19

Polecam SKS Wese. Dosyć lekka, szybko i bez większych problemów nabija wysokie ciśnienie.

#708 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 27 lipiec 2011 - 21:21

vvoitek mam Cranka i albo ja jestem tępy i nie umiem dmuchać jak się należy, albo ona jest do kitu. Pierwsze dwie, nie wiem, styczności nie miałem.
p.s. Crank nie ma uchwytów do ramy w komplecie, więc albo do sakwy pod siodło (nie do każdej wlezie) albo do kieszeni.

#709 vvoitek

vvoitek
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 27 lipiec 2011 - 22:10

wicklowman, możesz sprecyzować co z nią nie tak?
Pytam, bo kusi ta gwarancja, poza tym jest inny model: "Alloy" ma 24cm dł (tamta 17,5cm) i ma uchwyt na ramę.

#710 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 27 lipiec 2011 - 22:27

wicklowman, możesz sprecyzować co z nią nie tak?
Pytam, bo kusi ta gwarancja, poza tym jest inny model: "Alloy" ma 24cm dł (tamta 17,5cm) i ma uchwyt na ramę.

Pompuje, pompuje i idzie jak krew z nosa. Wiem, brzmi to wszystko jakbym sobie jaja robił, ale piszę zupełnie poważnie.

#711 vvoitek

vvoitek
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 27 lipiec 2011 - 22:51

Aaaa, to chyba normalne przy pompkach tak krótkich jak ta :)
Oglądałem filmik z testu SKS Puro i Sub 40, o ten i dlatego z nich zrezygnowałem i myślałem, że podobne przeboje masz z Crank Brothers'em.. Chyba w Krakowie da się w sklepie oglądnąć te Crank'a, może jutro pójdę obmacać :)
Generalnie mi nieczęsto zdaża się kapeć, więc wolę kupić pompkę co jej czuł nie będę i raz na 2 czy więcej lat (jeżdżę od 4lat w ogóle, a od 2 na oponach 700x23 i jeszcze kapcia nie złapałem) pomęczyć się 15-30 min przy kapciu (chyba tyle zajmuje taką małą pompką napompowanie koła do 6-8bar), niż jeździć z kolosem na plecach (czy przy ramie) by móc co napompować w 2 min...

Mam nadzieję, że to zrozumiale napisałem - za dużo nawiasów :)

#712 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 29 lipiec 2011 - 22:21

Z uwagi na brak Lezyne HP wiadomo gdzie, niedawno kupiłem NANO - na allegro za jedyne 33 zł (plus 8 przesyłka). Pompuje wg specyfikacji do 7 barów i chyba faktycznie tyle dopompuje, choć pompuje się dość długo, ale niespodziewanie lekko. Głowica jest zaskakująco dobra - wystarczy odkręcić zaworek presty, przyłożyć do głowicy, lekko docisnąć. Siedzi idealnie i trzyma dobrze. Aż się zdziwiłem - wężyk dla tej pompki jest niepotrzebny. Zostaje tylko pompować - przy tym rozmiarze trochę czasu zajmuje, ale na upartego się da.

Wizualnie jest ładna (pseudo karbon - komponuje się z rurą ramy), miniaturowa, uchwyty pod koszyk ładnie pasują i solidnie trzymają pompeczkę.

Do moich opon i mojej wagi 7 barów jest zalecanym ciśnieniem, aczkolwiek i tak pompeczkę traktuję jako do użytku w przypadku awarii, właściwe ciśnienie dobijam pompką serwisową.
Jak ktoś potrzebuje 10 barów i karbonu zamiast nylonu to Nana powinna mu podpasować.

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#713 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 30 lipiec 2011 - 11:08

Cześć,
poszukuję pompki, takiej do wzięcia na rower:
wymagania: mała, lekka, da się nią napompować do min 6bar (najlepiej 8), manometr opcjonalny. No i żeby się nie złamała przy pompowaniu:) ..

Ja ci polecam mala poreczena , ladnie pompuje miesci sie w kieszonce , co za tym idzie dobrze sie tez prezentuje mialem kupic lezyne ale , kolega mnie przekonal do :

http://allegro.pl/po...1708393392.html

Wszystkie typy wentyli nom i co wazne , przez redukcje tez , sobie nagibasz jezeli uzywasz . Moim zdaniem doskonaly wybor pomiedzy pompka lezyne ktora posiada tylko wezyk w celu ulatwienia pompowania kup a bedziesz zadowlony ;-)

Juz nie bede katowal marki lezyne bo ona , sie przewija w tym teamcie i przewija sa tez inne fajne dobre pompki ;-)

#714 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 01 sierpień 2011 - 03:03

Witam, wiadomo cos w sprawie ciutke tańszego dojscia do lenzyne?

#715 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 01 sierpień 2011 - 19:42

czy ktoś miał może styczność z takimi wynalazkami:
pompka DeOne http://allegro.pl/po...1731079145.html
pompka Barbieri eco pump http://allegro.pl/al...1747836065.html
?

#716 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 01 sierpień 2011 - 20:13

Bierz SKS Airworx http://allegro.pl/me...1746887470.html
Dobra promocja, ostatnie sztuki już, dołożysz te dwie dychy za pompkę która normalnie kosztuje najtaniej 120 zł albo albo więcej, no i do tego ten piękny kolor. Jak chcesz opinie poczytaj na necie.
Sprzedawcę polecam, sam kupiłem, bardzo szybka wysyłka i dzisiaj razy kilka pompowałem koło, tak mi się spodobało. Wszystko jest metalowe/stalowe, a nie plastik. Też chciałem coś w okolicy 50 zł i te Twoje propozycje też rozważałem, ale jak pojawiła się ta w tej promocji to chwila zastanowienia, zobaczyłem ile kosztuje normalnie i opinie o niej i od razu kupiłem.
Tutaj masz ładny opis ze zdjęciami http://www.forumrowe...ks-airworx-100/

#717 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 438 postów
  • SkądLublin

Napisano 01 sierpień 2011 - 21:50

Właśnie przed chwilą stałem się posiadaczem (jak na razie witrualnym) SKS Airworx.
Mam nadzieję, że nie będę żałował i dobre opinie w necie zostaną potwierdzone.
Pompka z Lidla daje radę jak na razie z tym, że jej katalogowy max to 8 atm, a ja ładuję nią do prawie 10 atm. :)

Pozdr.
R...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#718 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 01 sierpień 2011 - 21:57

Miałem tą pompkę z Lidla to ani razu nią nie napompowałem. Ta badziewna plastikowa główka z czymś uszczelkopodobnym w środku się zniszczyła, po prostu uszczelki się porwały i nie dało się nasadzić na wentyl, musiałem wydłubać ją, no i stała się w ogóle nieszczelna, powietrze daje bokami.
Mediana może jakiś pomysł jak to naprawić ? Bo ta główka zdaje się być nierozbieralna.

#719 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 438 postów
  • SkądLublin

Napisano 01 sierpień 2011 - 22:12

W lidlu były dwa rodzaje pompek z metalową i plastikową rurą - plastikową oddałem po miesiącu i może 4 dopompowań kół mtb, zwrócili kasę.
A metalowa pompuje dobrze z tym, że czasami się zaczyna powietrze cofać z opony do pompki. :)

Ferrq - A nie możesz dokupić samej główki, bo raczej ciężko to będzie uszczelnić ?

Pozdr.
R...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#720 serav

serav
  • Użytkownik
  • 199 postów
  • SkądŁomża

Napisano 01 sierpień 2011 - 22:22

Z uwagi na brak Lezyne HP wiadomo gdzie, niedawno kupiłem NANO - na allegro za jedyne 33 zł (plus 8 przesyłka). Pompuje wg specyfikacji do 7 barów i chyba faktycznie tyle dopompuje, choć pompuje się dość długo, ale niespodziewanie lekko. Głowica jest zaskakująco dobra - wystarczy odkręcić zaworek presty, przyłożyć do głowicy, lekko docisnąć. Siedzi idealnie i trzyma dobrze. Aż się zdziwiłem - wężyk dla tej pompki jest niepotrzebny. Zostaje tylko pompować - przy tym rozmiarze trochę czasu zajmuje, ale na upartego się da.

Wizualnie jest ładna (pseudo karbon - komponuje się z rurą ramy), miniaturowa, uchwyty pod koszyk ładnie pasują i solidnie trzymają pompeczkę.

Do moich opon i mojej wagi 7 barów jest zalecanym ciśnieniem, aczkolwiek i tak pompeczkę traktuję jako do użytku w przypadku awarii, właściwe ciśnienie dobijam pompką serwisową.
Jak ktoś potrzebuje 10 barów i karbonu zamiast nylonu to Nana powinna mu podpasować.

Znalazłem pompkę Lezyne ostatnio do szosówki http://www.isport.pl...?cPath=5_76_111 . Mała, prawie niewidoczna przy koszyku na bidon.