Skocz do zawartości

Zdjęcie

Batavus

Ostre Koło

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 NowyStyl

NowyStyl
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądStargard Szczeciński

Napisano 11 kwiecień 2014 - 19:18

Akurat jeszcze do piast nie zagladałem ale jutro jak bede miał chwile to po robie zdjęcia i wrzucę, ale dziś za to doszedłem do suportu i sprawa w nim wygladała kiepsko... totalnie w środku rozwalony tzn pełno piachu wymieszanego z wodą wyczyściłem wszystko nasmarowalem ale jednak jest ten dźwiek metaliczny który słyszałem przed rozebraniem roweru i o to własnie mi chodziło, więc planuje kupno nowego supportu ale to pewnie jakiś mi doradzą w sklepie bo ten jest starego typu i nawet przegladajać internet nie znalazłem takie jesli chodzi o używane stare to napewno są ale nigdy nie wiadomo jak to naprawde bedzie chodziło więc wole postawić na nowe, wracajać do piast jutro postaram sie porobić zdjęcia jak kupie nowy support i zamontuje, jeszcze nortuje mnie temat bo ponoć mówią ze jak jest nowy łancuch to stara kaseta może go nie przyjać nie wiem ile w tym prawdy ale wiadomo jak sie zmienia na nowe piasty to i stara kaseta moze nie pasować bo mam takie wejście pod skosem ale to już jutro zrobie zdjęcie zeby to wygladało ;) a zazwyczaj nowe piasty maja innaczej, wiekszość elementów juz poczyscilem i  doszło prawie do normalnego stanu zmieniłem okładziny w Hamulcach na takie typowo szosowe ale to tez zdjęcia jutro wrzuce, zostanie mi tylko kwestia piast do kół i potem montaż wszystkiego i pasowanie i ustawianie i estetyka siodełka i kierownicy no ale to później a do tych pierwszych piast Shimano to normalnie do tych kół podejdą i wtedy jak sprawdzić jakie mają być szprychy bo szczerze mówiąc nie wiem jak zmierzyć.

#22 NowyStyl

NowyStyl
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 14 kwiecień 2014 - 09:47

Przepraszam za brak zdjęć ale nie ma sensu wrzucać piast starych ponieważ totalnie w środku są rozwalone brakowało kulek i nie było w nich wgl smaru. Aktualnie założony jest Support Nowy Marki Sram nie znam dokładnie modelu ale rozmiar długości jest 125mm

najgorzej ze telefon nie oddaje wyglądu aktualnego kierownicy i hamulców ale naprawde to wyglada to po całym dniu czyszczenia, myśle ze rower skończe składać na poczatku maja ze względu dopasowania odpowiednich nowych piast i kół ;) Hamulce tak jak widac na zdjęciu dostały nowe klocki Shimano. W Jednym zacisku chyba tylnym został zakupiony zestaw naprawczy i wymieniona sprężyna i śruby. Na dole fotki :D Jeszcze szukam białych owijek i białych pancerzy, mam pytanie widzialem na paru aukcjach na klamki od hamulców weinmann ma jakies nakładki w sumie patrząć na to ze moje bedą wypolerowane nie wiem czy bedzie sens ale białe myśle ze nie zaszkodza jak bym znalazł. Więcej zdjęc wrzuce innym razem ;)

http://imageshack.co...6/5350/6g3t.jpg

http://imageshack.co...02/773/r4s0.jpg

http://imageshack.co...4/2280/lejv.jpg

#23 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 kwiecień 2014 - 10:24

Jakbys mial info z tymi nakladkami na klamki to daj znac

#24 NowyStyl

NowyStyl
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 17 kwiecień 2014 - 08:59

no więc jestem ponownie zdecydowałem się na te piasty http://allegro.pl/ko...4140829166.html czekam tylko na odpowiedź czy dostane je w kolorze srebrnym i jesl i tak odrazu zamawiam jak myślicie posłuża i bedą odpowiednio dobre ???

#25 NowyStyl

NowyStyl
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 15 maj 2014 - 07:36

No więc Wrócilem ;) Setup na 2014 wyglada tak jak w linku ;) Zapraszam do Oglądania ;)

https://picasaweb.go...535532311336322

Co zmieniłem więc

-Opony Michelin Dynamic Sport Nowe

-Dętki Michelin  Nowe

-Szprychy Shimano  Nowe

-Klocku Hamulcowe Shimano Ultegra 600 ze względu na cichą prace. Nowe

-Linki i Pancerze Shimano Nowe

- Support Sram Nowy

-Łancuch Sram Nowy

-Kaseta na 7 biegów Shimano HG-41 Nowa

- Owijki Produkcji Giant - Nowe

-Piasta Przód i tył Shimano 105 na 36 szprych. Nowe

-Szybko Zamykacze Shimano Nowe

No i wszystko zostało wyczyszczone tak jak nalezało Pierwsze 100km zaliczone bez żadnych przygód. Reszte prosze ocenić po zdjęciach ;) Dzięki wszystkim za pomoc. Są kolejne plany setupu na 2015 rok ;)

Kolejne Plany w tym roku jeszcze Zakup Pedałów klasyczne ważne zeby były nowe lub w bardzo dobrym stanie i kupno nowego siadełka lub ewentualnie jego nowe obszycie.

#26 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1144 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 maj 2014 - 08:12

Ładny cholera :)

Obszycie siodełka u typowego rzemieślnika to rozpiętość cenowa w granicach 100-200 zł (w zeszłym roku pytałem lokalnie o taki zabieg przy Turbo).

Trzepak 

"MAMIL"

#27 NowyStyl

NowyStyl
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 15 maj 2014 - 08:25

Wyjdzie to tyle co nowe fajne :D więc róznicy nie ma wielkiej ;D No nic będe szukał w ostatecznosci sie obszyje zobaczymy :D

#28 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1144 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 maj 2014 - 08:32

Ja dlatego się nie zdecydowałem na operację. Kupiłem inne a Turbo poszło na półkę, może kiedyś będzie mi się nudziło to sam powalczę.

Trzepak 

"MAMIL"

#29 NowyStyl

NowyStyl
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 15 maj 2014 - 17:57

mmmm wyszedł mały problem a więc tak jak na foto http://naforum.zapod...b8e4b1.jpg.html

można zmienić z wianków na łozyska maszynowe czy trzeba zmienić widelec czy mozna w jakiś sposob inny to rozwiazać czy jednak spowrotem nowe wianki Licze na szybką odpowiedz ....

#30 Gosc_krystianzach_*

Gosc_krystianzach_*
  • Gość

Napisano 15 maj 2014 - 23:27

Możesz wymienić wianki, ale żeby założyć łożyska maszynowe musisz zmienić stery i bieżnię na widelcu. Koszt najtańszych klasycznych sterów nie powinien przekroczyć 20zl.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Ostre Koło