Skocz do zawartości

Jaki Kask??

1933 odpowiedzi w tym temacie

#501 yasiu

yasiu
  • Użytkownik
  • 310 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maj 2010 - 13:47

Nie ma na rynku lepszego kasku

ta, a ja uwazam ze giro prolight jest lepszy i nie ma lepszego

#502 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 28 maj 2010 - 16:55

Jedyny słuszny wybór to spec s-works, dobrze leży, jest płytki co maksymalizuje chłodzenie, duże otwory, siatki nie są potrzebne, bardzo lekki, dla rozmiaru M 200g.

Całe szczęście, że firma Neo, której ramę posiadasz, nie produkuje także kasków i butów, bo wtedy miałbyś straszliwy dylemat: jak wiadomo użytkujesz najlepszy sprzęt na świecie i musiałbyś zdecydowac, który ze sprzetów DWÓCH FIRM NAJLEPSZYCH NA ŚWIECIE wybrac. Obawiam się, że przerastałoby to Twoje możliwości intelektualne.

#503 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 28 maj 2010 - 17:04

kugel, sama prawda . Sam nie chcialem mu tak ostro odpowiedziec ;-)

NEO tez przeciez najlepsze ramy na swiecie !!! Czyz tego nie wiecie ??

Oj ; zrymowalo sie ......

#504 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 28 maj 2010 - 17:04

Dobrze ,że ja się nie pochwalę swoim kaskiem bo jest on raczej
dobry do piaskownicy a nie na rower :mrgreen:

#505 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 28 maj 2010 - 20:28

kr1zje, merytoryczne to by bylo gdybys : przeprowadzil ( lub przytoczyl tutaj )testy porownawcze WSZYSTKICH kaskow , zapytal 10 000 uzytkownikow co o nich sadza i ktory uwazaja za NAJ ( co dalej nie jest podstawa do twierdzenia , ze jest NAJ ;-) ) . A tak to co wiemy ? Ze nie jest on ani najlzejszy , ani najwygodniejszy , ani nawet najbezpieczniejszy. Tego nawet sam SPEC nie twierdzi ( nie piszac o tym , ze jest NAJLADNIEJSZY , bo tez moze nie jest ; sprawa gustu )

#506 yasiu

yasiu
  • Użytkownik
  • 310 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 maj 2010 - 13:58

Wypowiadam się merytorycznie

to przynajmniej porownaj kilka kaskow z najwyzszej polki a nie piszesz o jednym i stwierdzasz ze jest najlepszy. Jak by byl najlepszy to nikt by innych kaskow nie kupowal. Widocznie nie kazdemu pasuje tak bardzo jak tobie. A to ze nie znasz niezadowolonego uzytkownika tego modelu moze swiadcyzc o tym ze jezeli ktos wydaje tyle kasy na kask to na pewno porownuje z innymi i jak mu inszy lepiej lezy to wybiera inny a nie speca.

#507 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8624 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 31 maj 2010 - 10:33

Wypowiadam się merytorycznie

Chyba subiektywnie, bo merytorycznie:

merytoryczny: istotny, ważny, niebagatelny, niebłahy, kluczowy, żywotny, poważny, treściowy, ważki
http://slowniki.onet...ol-tez&x=36&y=7

meritum właściwa, istotna treść sprawy; zasadniczy przedmiot sprawy (w odróżnieniu od jej cech formalnych); dawn. zasługa; por. argumentum ad rem. merytoryczny odnoszący się do meritum.
http://www.slownik-o...5db0022fb0d.php

merytoryczny Adiustacja merytoryczna tekstu. Dyskusja merytoryczna. Merytoryczne spory.
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=31595

merytoryczny (słownik języka polskiego)
przym. dotyczący istoty, treści, sedna sprawy, nie zaś jej strony zewnętrznej, formalnej; zajmujący się właściwym przedmiotem sprawy'
merytoryczny (słownik wyrazów obcych)
(niem. meritorisch od Meritum 'meritum' na wzór łc. meritorius 'zasłużony' od meritus 'zasługa') ściśle związany z omawianym zagadnieniem, dotyczący treści sedna sprawy, nie zaś jej strony zewnętrznej, formalnej.
http://slowniki.onet...l-slo&x=25&y=12

;-)

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#508 Makoo

Makoo
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądLegnica

Napisano 02 czerwiec 2010 - 14:38

Jeździł ktoś może w kasku Trek Cirtuit, który pojawił się w tym roku?
Jadę go w piątek obejrzeć we Wrocławiu.

#509 pablo248

pablo248
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 czerwiec 2010 - 21:29

Kupiłem kask Uvex-a, model FP1 i polecam wszystkim.Kask jest lekki(L-240g),głeboki,25 otworów nie pozwala sie zagrzać głowie.Mozna teraz wyrwac ten kask w różnych promocjach.Nie dość,że sklepy schodza z ceną,to jeszcze dodają fajne okulary sportowe firmy Uvex.

#510 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 03 czerwiec 2010 - 21:37

Jeździł ktoś może w kasku Trek Cirtuit, który pojawił się w tym roku?
Jadę go w piątek obejrzeć we Wrocławiu.

Makoo, radziłbym przy okazji zajrzec do Matuszewskiego we Wrocku. Ma tam kaski Seleva, miałbyś porównanie do tego kasku Treka.

#511 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 03 czerwiec 2010 - 22:52

Nie mam zamiaru nikomu grac na nerwach, ale kask S-Works rozczarowal mnie maksymalnie. Z boku wyglada jako tako, ale od frontu, koszmarnie. Mozna odniesc wrazenie iz ktos zamontowal atrape chlodnicy od Trabanta tuz przy dolnej krawedzi kasku. Nawet zrecznie wcisnieta, posrebrzana literka "S" nie poprawia jego wygladu. Czym predzej odeslalem go z powrotem do sprzedawcy.

Dla mnie najlepszym kaskiem na swiecie jest Casco Ares. Najlepszym, poniewaz najwygodniejszym...

#512 sowacki

sowacki
  • Użytkownik
  • 52 postów
  • SkądBytom

Napisano 04 czerwiec 2010 - 08:24

Wybaczcie za off top ale Panowie nie mogę się powstrzymać... Właśnie z takich powodów widocznych powyżej ja(i paru znajomych), na tym forum czytamy głównie dział Kupno/Sprzedaż. Innaczej się nie da... W ilu postach tu są jakieś idiotyczne bo az nie wiadomo o co, kłótnie, docinki, obrażanie się wzajemne... Tzn chyba wiadomo po co, dla samego dogadania komuś. I gdyby w tym uczestniczyli nasi juniorzy młodsi to ja przymykam na to oko... No ale jak uczestniczy w tym np 30/40 letni facet no to już jest jakiś jego problem, ale nie wnikam.
Ah nie wiem może to nasza słowiańska fantazja i musi być agresywnie mniej merytorycznie... Wybaczcie za taką osobistą opinie...Nawet nie mam żadnych konkretnych użytkowników na myśli bo jak powiadam nie śledzę tego.

Pozdrowienia.

#513 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 10 czerwiec 2010 - 11:54

http://rowerowysklep...ver-p-5859.html

http://rowerowysklep...ml?cPath=32_374

który byłby lepszy ? chodzi przede wszystkim o chłodzenie głowy... :]
bo oba pewnie są równie wytrzymałe i ładne :)

#514 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 10 czerwiec 2010 - 12:38

Fajny wygląd tych kasków.. Nie znam kasków Specialized, ktoś inny może o nich coś powiedzieć.

Ja natomiast dla osób, które lubią płytkie kaski, mogę polecić Limara 104.

Ma dużo i duże otwory, dzieki czemu mi przy coraz dłużych włosach zapewnia dobre chłodzenie - pot mi się spod kasku nie wylewa, a w zimniejszych okresach głowy nie przewiewa. Jest bardzo lekki przez co nie czuć go na głowie. Ja dałem za swój 309zł.

#515 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3221 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 czerwiec 2010 - 13:23

Ja ma kask z długimi otworami i one sprawdzają mi się dobrze, dlatego postawił bym na Specialized Echelon Silver '10

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#516 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 czerwiec 2010 - 13:55

Ja mam Spec Propero i jestem bardzo zadowolony, chłodzenie pierwsza klasa :)

#517 Mike93_KMI

Mike93_KMI
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • SkądWioska

Napisano 10 czerwiec 2010 - 15:39

http://www.bikeman.p...hase-p-665.html aa czy któryś z użytkowników tego forum miał styczność z tym kaskiem . Jestem na kupnie , i chciałbym sie dowiedzieć jakie są wasze opinie na temat tego kasku ? , jak wyglada sprawa wentylacji ? i jak leży taki kask na głowie :P ?

#518 profaner

profaner
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 czerwiec 2010 - 06:43

Panowie szukam jakiegos taniego ale nie "szrotowatego" kasku.

Moglibyscie cos polecic?
Duzo kellysow sie pojawilo jakos ostatnio ale nie wiem co o nich myslec?
Mi osobiscie podoba sie Uvex bo to dobra firma:)
Doradzcie cos co by bylo kompromisem cenowo jakosciowym.

Dodam ze chcialbym wydac max 150 zl
z duzym naciskiem na max czyli ogolnie chcialbym zeby bylo taniej:)

Pozdrawiam

#519 Tutek

Tutek
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 23 czerwiec 2010 - 13:16

Dla mnie najlepszym kaskiem na swiecie jest Casco Ares. Najlepszym, poniewaz najwygodniejszym...

no nawet ładny ten kask i jest biały mój ulubiony kolor, ale z dostępnością tych kasków w Polsce to bryndza widze, gdzie go kupowałeś?

#520 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 23 czerwiec 2010 - 13:36

No właśnie też się czaje na Kellysa - Rocket http://allegro.onet....1&change_view=1 czy ktoś go używa ? Jaka jakośc i zdjęcie real by się przydało.

Dodaj odpowiedź