Jaki Kask??
Started By
Gosc_Stas_*
, 08 sty 2007 21:32
1933 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 lipiec 2010 - 21:36
Z koleji ja dzisiaj nabylem selev'a XP. http://thumbnail.ima...98129-xpita.jpg Wczoraj na trasie spotkalem wesolego, starszego Pana na szosie (78lat!) z grupy 'Szerszenie' (Trzebnica) kawalek razem jechalismy i baaardzo mnie prosil bym jakis kask kupil... no to juz nie bylo wyjscia.
Swoja droga cholernie motywujace sa takie spotkania, zwlaszcza kiedy osoba obok ma na karku pol wieku doswiadczen wiecej.
Jutro po pracy postaram sie kask zabrac na 2-3 godziny, jako ze jak zawsze jestem strasznie wylewny zobaczymy czy dobrze wentyluje, pogoda dopisuje, zatem wszystko w praniu wyjdzie. Moze komus sie przyda garsc takich informacji, o tej marce nie ma zbyt duzo.
Troche lazilem w nim po domu, szybko znika z glowy. Wyglad calkiem klasycznie-szosowy, bez jakis udziwnien. Jakosc wykonania nie powala, ale tandety nie ma...
Swoja droga cholernie motywujace sa takie spotkania, zwlaszcza kiedy osoba obok ma na karku pol wieku doswiadczen wiecej.
Jutro po pracy postaram sie kask zabrac na 2-3 godziny, jako ze jak zawsze jestem strasznie wylewny zobaczymy czy dobrze wentyluje, pogoda dopisuje, zatem wszystko w praniu wyjdzie. Moze komus sie przyda garsc takich informacji, o tej marce nie ma zbyt duzo.
Troche lazilem w nim po domu, szybko znika z glowy. Wyglad calkiem klasycznie-szosowy, bez jakis udziwnien. Jakosc wykonania nie powala, ale tandety nie ma...
Napisano 17 lipiec 2010 - 19:50
Troszke kask objezdzilem, razacych minusow nie stwierdzilem. Komus komu zalezy na latwej i prostej regulacji moze nie byc pocieszony, widywalem kaski z lepiej pomyslana regulacja, czesto tansze, ale to pierdola w sumie. W kwestiach przewiewnosci - sporo dlugich pior woze na glowie, leb mi sie jednak nie poci bardziej niz bez kasku, takze wypady 2-3 godzinne przy 35stopniach nie byly pod tym wzgledem meczace. Gabki dobrze chlona pot, nie leje sie do oczu. Poza tym na pasku pod broda mamy kolejna gabke zapieta na rzep - na brak wygody nie moge narzekac. Najwiekszym minusem to chyba jakosc wykonania plastikowych elementow regulacji, same obejmy z tworzywa/gabki paski ok. Wykonczenia skorupy tez moglo by byc staranniejsze, moj stary met sprzed 10 lat byl pod tym wzgledem schludniej wykonany.
Napisano 27 lipiec 2010 - 14:47
Właśnie doszedł .Kellys Rocket - rozmiar s/m , kolor jak na zdjęciu. Daje zdjęcia kasku od tyłu - bo w internecie fotek jak na lekarstwo http://img267.images...php?g=xf496.jpg , jak będzie trzeba - porobie zdjęcia kasku na głowie.
Napisano 27 lipiec 2010 - 14:55
Kurcze, fajny ten Kellys, tylko czemu Kellys :mrgreen:
Jakoś na początku rozglądałem się za skorupkami i nie ukrywam, że wpadł mi w oko owy Kellys. Ale... skubany drogi bo około 280 zł, no i jest to Kellys jakby nie patrzeć. Pewnego poranka wpadłem na strona Scotta i zobaczyłem skorupke Scotta Watu. Siateczka, rozmiar UNI i cena 189zł. Wpadam na alletanio, wpisałem Watu i wsykoczyła jedna pozycja i to za 169zł. Po krótkim na myśle klikłem kup teraz, a po kilku dniach miałem skorupe na dyńce.
Kask kupiony w ciemno za 20 zł taniej niż zwykle, z siateczką, waży tylko 250g i co najważniejsze wygodny. Przede wszystkim nie uciskają mnie już ramiona okularów, które wcześniej koloidowały z kaskiem, a teraz już nie bo są luźne i się nie stykają. Oczywiście nie jest to idealnie dopasowany chełm, jest troszke za płytki, ale nie przekłada się to negatywnie na komfort. W przeciwnym razie po prostu odesłalbym go i zaczałbym polowanie na inny kask.
Jakoś na początku rozglądałem się za skorupkami i nie ukrywam, że wpadł mi w oko owy Kellys. Ale... skubany drogi bo około 280 zł, no i jest to Kellys jakby nie patrzeć. Pewnego poranka wpadłem na strona Scotta i zobaczyłem skorupke Scotta Watu. Siateczka, rozmiar UNI i cena 189zł. Wpadam na alletanio, wpisałem Watu i wsykoczyła jedna pozycja i to za 169zł. Po krótkim na myśle klikłem kup teraz, a po kilku dniach miałem skorupe na dyńce.
Kask kupiony w ciemno za 20 zł taniej niż zwykle, z siateczką, waży tylko 250g i co najważniejsze wygodny. Przede wszystkim nie uciskają mnie już ramiona okularów, które wcześniej koloidowały z kaskiem, a teraz już nie bo są luźne i się nie stykają. Oczywiście nie jest to idealnie dopasowany chełm, jest troszke za płytki, ale nie przekłada się to negatywnie na komfort. W przeciwnym razie po prostu odesłalbym go i zaczałbym polowanie na inny kask.
Napisano 27 lipiec 2010 - 15:15
Nie mam na mysli, że to badziew, tylko po prostu sama firma zalatuje badziewiem, za który trzeba płacić słono, choć Tobie się udało sporo taniej. To tak jakby mieć fiata, obok VW, ten sam segment i cena, i wybrać fiata
A wygodny chełm? przymiarka czy zakup w ciemno?
A wygodny chełm? przymiarka czy zakup w ciemno?
Napisano 27 lipiec 2010 - 15:28
Wygodny - kupiony w ciemno. Co do ceny - ten kask to taka tania namiastka Giro Ionos bodajże - 3x droższy. http://images.google...tart=20&ndsp=20
Napisano 31 lipiec 2010 - 16:24