Skocz do zawartości

Jaki Kask??

1933 odpowiedzi w tym temacie

#581 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 19 sierpień 2010 - 12:54

cookie, to jest temat o kaskach :-/

Przepraszam za dygresję. Obiecuję poprawę;-)

#582 Sebbini

Sebbini
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWwa

Napisano 21 sierpień 2010 - 12:32

Szczerze to trochę nie kumam tej wyprzedaży w VELO. Interesuje mnie MET Alisseo, na stronie Velo jest pokazana sugerowana cena detaliczna 119 zł na wyprzedaży, tylko kurka jak wejdę w te "dobresklepyrowerowe.pl" to jest stara cena... Ktoś tam może kupował?

#583 Xorlarrin

Xorlarrin
  • Użytkownik
  • 286 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpień 2010 - 13:15

Ja to robię tak: Idę do Ar-Maru (maja 4 sklepy w warszawie). Mówię że chce zamówić to i to ze strony velo w cenie jaka tam jest podana i oni mi to zamawiają. Często jeszcze mi dodatkową zniżkę zrobią :-)

#584 Sebbini

Sebbini
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWwa

Napisano 22 sierpień 2010 - 13:57

Byłem dzisiaj w Go Sport. Mają ładnie poprzeceniane kaski. Z wartych uwagi firm to Giro i Bell. Kupiłem Giro Venti przeceniony z 200 na 120. Były też jakieś wyższe modele. Także jak ktoś chce, to się spieszyć ;)

#585 Sico2

Sico2
  • Użytkownik
  • 53 postów
  • SkądWałbrzych/UK

Napisano 24 sierpień 2010 - 14:39

Ja sie waham pomiedzy dwoma modelami:

Bell Venture 2010
http://www.parker-in...ze/cb914871.jpg

Giro Transfer 2010
http://www.parker-in...e/cg2007297.jpg

Zalezy mi raczej na jasnym kolorze.

#586 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 08 wrzesień 2010 - 21:07

Jeszcze jedno zdjęcie Kellys Rocket http://picasaweb.goo...119816987834866

#587 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądSLU

Napisano 20 listopad 2010 - 18:03

Zmieniłem mtb na szose.. teraz czas na zmianę kasku, Miałem MET Formula, który był dość szeroki i nie bardzo pasował do mnie .. Jaki kask polecacie na szosę dla kogoś o szczupłej twarzy ? Nie mam za bardzo możliwości przymierzenia różnych kasków .. Aha, cena to +/- 200 zł.

Pozdrawiam.

#588 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 19 styczeń 2011 - 15:10

Właśnie stałem się posiadaczem kasku: Catlike Whisper Plus
Dołączona grafika

po pierwsze - wygodny, dużo gąbek w środku.. więc i pot pewnie będą dobrze wchłaniały
po drugie - po dopasowaniu leży wręcz idealnie
po trzecie - lekki ,nie czuje się ,że jest na głowie
po czwarte - udało mi się go nabyć za całe 399zł [model 2010] zupełnie NOWY !!!
po piąte - wygląda nieziemsko ,pasuje idealnie mi do stroju klubowego

kupujcie go bo na prawdę warto ;-)

#589 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 19 styczeń 2011 - 15:42

xubix u nas jeżdzą chłopaki z mayday a w tych kaskach . Sam sią przymierzałem bo fajne te baniaki . Ale mistrza se nie trzasne za cienki jestem , biały będzie ok /jak dla mnie/
Cena mi się podoba , gdzie tak mają ?

#590 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 styczeń 2011 - 07:51

Fajne są te kaski, ale i tak, jakiego bym koloru nie oglądał zawsze będzie mi się kojarzył z Euskaltel ;)
Faktycznie super Ci będzie do stroju pasował :)
pzdr

#591 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 styczeń 2011 - 13:32

Hej!

Zastanawiam się nad zakupem kasku szosowego. Do tej pory śmigałem w Giro Indicator - bodajże podstawowy model MTB. Akurat taki był w sklepie i kolor też pasował ;-)

Po zakupie szosy w zeszłym roku przyszła pora na jakiś porządniejszy kask. I tutaj powstaje zasadnicze pytanie: czy jest sens inwestować w kaski po 500 zł i więcej? Czy Met Stradivarius będzie aż o tyle lepszy od np. Met Estro, albo Giro Atmos czy Ionos od Giro Stylus? Że będzie lżejszy o 20-30g?

Gdzieś czytałem o możliwości wymiany kasku na nowy w przypadku uszkodzenia przy upadku. Jakie firmy to oferują?

Jakich modeli / firm unikać?

Z góry dzięki za pomoc!

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#592 nessie

nessie
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Skądgdynia

Napisano 24 styczeń 2011 - 13:59

Mam dwa kaski MET ANAXGORE 2 i GIRO ATMOS i choć jeden i drugi jest dopasowany do mojej głowy to jest kolosalna różnica w wygodzie i warto było zainwestować większa kasę w dobry kask (podobnie z butami)

#593 Sphincter

Sphincter
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądRybnik

Napisano 24 styczeń 2011 - 14:06

Ja używam Specialized Propero. Dałem jakieś 299zł. Jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam.

#594 maciek1978.

maciek1978.
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • SkądStąporków

Napisano 31 styczeń 2011 - 13:46

Hej! Mam pytanie do użytkowników Bell'a Sweep R odnośnie zakresu regulacji. Czy mając w obwodzie głowy 59,5cm/60cm - mierzone metrem krawieckim zmieszczę się w rozm.M-55/59cm. Mam możliwość kupna w dobrej cenie lecz nie mam jak przymierzyć przed zakupem.

#595 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 31 styczeń 2011 - 19:24

W sumie to nie wiem czy kask będzie dobry. Jak przyjdzie ubrać czapkę lub bandamkę pod kask to już raczej kask będzie zaciasny.

#596 rzeznik14

rzeznik14
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • Skądpolska

Napisano 31 styczeń 2011 - 19:41

dokladnie, pozatym jak przymierasz sie do kasku to do obwodu glowy trzeba dodac 1cm.gdzies tak pisalo.pozatym kask jest super, uratowal mi zycie, przy 55 rabnalem dyńka o asfalt i ma tylko szlify.twardy kask i bezpieczny lecz po przesiadce na giro ionos giro jest 2x lepszy.osobiscie inwestowal bym kase wlepszy kask bo zdrowia nie kupisz no i wygoda jest mega wazna

#597 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 04 luty 2011 - 16:52

Ludzie, co ja zrobiłem - kupiłem hełm.

A dokładniej: Uvex Boss Race za 249,- + okulary Uvex gratis.

Skorzystałem z tej oferty: http://www.muszakski...ary-gratis.html

Zamówiłem biało-żółto-czarny, a teraz widzę, że to był ostatnia sztuka w tych kolorach. Ale jak do nich napisałem, to mieli ten niebieski.

Dlaczego akurat taki ?

Zaczęło się od stoiska UVEX-a na Targach w Kielcach. Tam stwierdziłem (przymierzając), że okulary Crow PRO są dla mnie odpowiednie. Później zacząłem szukać pasującego do nich kasku, a więc siłą rzeczy - Uvex. FP1 wydawał mi sie zbyt drogi, więc wziąłem pod uwagę właśnie Boss Race, jako drugi z kolei (po FP1) kask szosowy tego producenta. No i ta promocja spowodowała, że się zdecydowałem. Okularki przysłali, na pewno nie najwyższy model :-P , małe gabarytowo - w sam raz na prezent dla siostrzeńca.

Co mogę napisać po wyjęciu z paczki:
- ładny - nie na z tyłu odkrytego styropianu, co mnie odrzuca.
- pasuje - czapkę we wojsku miałem 56 - tu zakres 54-60, trzyma się nieźle po pierwszej przymiarce.
- Made in Germany :lol:

Więcej nie piszę bo się nie znam - to mój pierwszy kask :shock: . Wrażenia z jazdy - w bliżej nieokreślonej przyszłości, jak by ktoś chciał foto, to mogę wrzucić na Picaso.

#598 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 04 luty 2011 - 16:55

Jakie te okulary są dodawane?

#599 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 04 luty 2011 - 17:04

Według wszystkich znaków na niebie i ... pudełku to model VERSO - białe:
Tutaj znalazłem: http://www.hike.pl/s...so-p-17136.html

Ten żółty to jednak ma bliżej do zielonkawej "Alpejskiej łąki" z palety DULUX.

#600 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądSLU

Napisano 06 luty 2011 - 19:53

Witam. Czy posiada ktoś lub miał do czynienia z kaskiem Rudy project Zuma lub MET Estro ? Jeśli tak to prosiłbym o jakieś opinie o nich i jeśli można fotki kasku na głowie (bok, przód, tył). Dziękuję i pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź