Airnet ma takie paski - wygląd kwestia dyskusji:)
Napisano 20 sierpień 2017 - 12:00
Jak ktoś szuka kasku i pasuje mu Giro Foray to w bardzo dobrej cenie można kupić:
https://www.ribblecy...lmet/#pid=12066
Napisano 20 sierpień 2017 - 13:35
Napisano 05 wrzesień 2017 - 09:20
Zgadza się, Aspect. Zresztą Phinney w kasku innej marki nie mógłby się pokazać.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 13 wrzesień 2017 - 10:20
Witam, Panowie polećcie jakiś fajny kask tak do 400 zł na wąską głowę. Chodzi mi o to, żeby kask był zgrabny, żebym nie wyglądał w nim jak grzybek Obecnie mam Author Skiff i chyba czas na zmianę. Aha, no i zeby paski nie odstawały bo w obecnym mam z tym problem.
Napisano 13 wrzesień 2017 - 11:10
Witam, Panowie polećcie jakiś fajny kask tak do 400 zł na wąską głowę. Chodzi mi o to, żeby kask był zgrabny, żebym nie wyglądał w nim jak grzybek Obecnie mam Author Skiff i chyba czas na zmianę. Aha, no i zeby paski nie odstawały bo w obecnym mam z tym problem.
Met Rivale
Napisano 13 wrzesień 2017 - 14:19
No szczerze mówiąc mam go na swojej liście Chociaż on wychodzi trochę ponad 400, przynajmniej w rozmiarze M.
ja dostałem rozmiar M, kolor biały z czarnym pasem u góry, za 360 + wysyłka. Nie pamiętam konkretnie sklepu. Ale miałem zamówiony Met Strale (strasznie pingpongowo wygląda, kumpel ma to na żywo gorszy niż na fotkach) i był niedostepny, także u producenta. Sklep zaproponował mi Rivale za 360 dopłata wychodziła 40zł, żal było nie wziąć. Najlepszy kask jaki miałem.
Zobacz też kask z Decathlona, Aerofit najwyższa wersja, cena 199zł. Też mam i też fajny.
Napisano 13 wrzesień 2017 - 18:48
Zobacz też kask z Decathlona, Aerofit najwyższa wersja, cena 199zł. Też mam i też fajny.
Wygląda trochę jak upośledzony kuzyn kasków Speca. Z drugiej strony, za taką kasę faktycznie wygląda dobrze. I do tego paski jak w lepszych Specach/Kaskach, które podobno są super wygodne.
Napisano 13 wrzesień 2017 - 19:12
Wygląda trochę jak upośledzony kuzyn kasków Speca. Z drugiej strony, za taką kasę faktycznie wygląda dobrze. I do tego paski jak w lepszych Specach/Kaskach, które podobno są super wygodne.
To samo pomyślałem sobie, jak go trzymałem w rękach w sklepie stacjonarnym. Ta kratka z przodu wygląda gorzej niż ta w kaskach Speca, ale całość jest bardzo dobrze wykonana, świetnie leży i jest lekki (w rozmiarze M, wyszło mi około 250g). Za tą kasę warto. Paski są mega wygodne, nie potrzeba regulować, jedynie zaciągnąć pod szyją. Pokrętło jest wytrzymałe i trzyma mocno, Miałem kask Rudego oprócz tego Meta, to po dwóch tygodniach złożyłem reklamacje, bo wyszczerbiły się ząbki w pokrętle. Dostałem zwrot kasy i kupiłem tego z Decathlona (1/3 ceny Rudego). Podobne ząbki są w kaskach KASK.
Te systemy pokręteł i dopasowania do głowy wyglądają na fotkach podobnie, ale mają inne nazwy u różnych producentów. Nie wiem w jakich kaskach są te same/podobne pokrętła co w METach, ale innych bym nie brał, ze względu na przygody z wyszczerbionymi ząbkami. Met trzyma się głowy naprawdę mocno.
Napisano 13 wrzesień 2017 - 20:33