Jaki licznik kupić ?
Posted 25 February 2011 - 00:44
http://velo.pl/produ...=2&pk=%&id=3204
co najwazniejsze licznik posiada opcje pauzowania czasu / tak bardzo potrzebną przy pokonywaniu remontowanych odcinków dróg czy rozklekotanych przejazdów kolejowych :mrgreen: /
Przeglądałem dziesiątki postów i nie znalazłem żadnych narzekań na jakość przesyłu danych - wiec nie spodziewam sie przekłamań :-)
Posted 26 February 2011 - 00:32
co najwazniejsze licznik posiada opcje pauzowania czasu / tak bardzo potrzebną przy pokonywaniu remontowanych odcinków dróg czy rozklekotanych przejazdów kolejowych :mrgreen: /
Po co stopować czas?
no tak jak pisałem, po to żeby nie wypaczać średniej treningu.
Choćby dlatego że w okolicach Częstochowy na każdym kroku w sezonie letnim są pielgrzymki ,
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Taki dziwny przykład mi sie nasunął :mrgreen: :mrgreen:
Posted 26 February 2011 - 10:15
z definicji: prędkość średnia = dystans / czas przejazdu (bez wnikania w to co się działo po drodze). Więc to ty wypaczasz średnią, chyba że bawisz sie w szczegóły i chodzi o średnią kiedy jesteś w ruchu, ale to bez sensu.jak pisałem, po to żeby nie wypaczać średniej treningu.
Nie trenuj wg średniej prędkości - temat wałkowany wiele razy.
Jak chcesz trenować prawidłowo sporty wytrzymałościowe - kup sobie pulsomert - serce ci się się nie zatrzyma na przejeździe, czy na skrzyżowaniu na światłach. A jeśli się zatrzyma to kłopot :shock: :mrgreen:
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Posted 26 February 2011 - 19:07
z definicji: prędkość średnia = dystans / czas przejazdu (bez wnikania w to co się działo po drodze). Więc to ty wypaczasz średnią, chyba że bawisz sie w szczegóły i chodzi o średnią kiedy jesteś w ruchu, ale to bez sensu.
Z definicji wszystko się zgadza, bo zatrzymując czas zatrzymuje wszystkie inne pomiary oprócz ODO. Może to zabawa w szczegóły ale lubię mieć prawdziwy pomiar swoich treningów bez uwzględniania przymusowych spowolnień do prędkości 5 km/h. I nie uważam żeby to było wypaczanie AVS. oczywiście można do tego podchodzić na wiele sposobów, ja traktuje to w ten sposób.
Posted 04 March 2011 - 15:26
Posted 04 March 2011 - 19:51
Nic nie zapłaciłem. Tylko koszt wysyłki do sklepu.a ile zaplaciles za ta usluge?
Ja dostałem informację od sigmy jeśli nie będę miał paragonu to oni wezmą pod uwagę datę produkcji od której będą liczyć 24 miesiące grarancyjne ....wsyatrczy napisac maila z usterka jakies dowod zakupu owego licznika i tyle
#479 Gosc_Vivi_*
Posted 08 March 2011 - 19:23
W aktualnym "Magazynie rowerowym ' jest test rozmaitych liczników , więc wszystko w temacie.
Tak jak Rebe mówi w MR jest test liczników i Atech F25 dostał ocenę 4.0 i zremisował z prawie dwa razy droższym Ciclosport Ciclomaster 4.2 ,gdyż ten ma jeszcze pulsometr, za to zdaję mi się, że nie posiada wysokościomierza i miernika nachylenia w %.To tyle, zastanawiam się nad kupnem Atecha F25.
Posted 08 March 2011 - 21:01
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750