Jaki licznik kupić ?
Napisano 25 lipiec 2009 - 00:46
Jak planujesz odczyt kadencji - 1606.
Jak używasz dwóch rowerów - to 1106 lub 1606.
Jak chcesz dobry licznik na jednym rowerze - wystarczy 906.
Wczytaj się uważnie w funkcje, które oferują poszczególne liczniki i wybierz tak, aby odpowiadał twoim potrzebom.
- korbotronic lubi to
Napisano 29 lipiec 2009 - 07:22
w instrukcji pisze ze przy wymianie baterii trzeba sobie ustawic na nowo przejechane km
tylko instrukcja jest tak niejasna (bo praktycznie niewiele w tym temacie pisze) przynajmniej dla mnie ze nie bardzo wiem jak
wprowadzal juz ktos te dane? czy da sie ustawic same km bez rozprogramowania ustawienia kol ?(chcialbym dolozyc do tego co mam ten dystans ktory pokonalem na poprzednim liczniku by miec w jednym miejscu dystans jaki przejechal rower)
Napisano 29 lipiec 2009 - 08:08
Artuus, w Sigma 506 po wyciagnieciu baterii trzzeba od nowa wpisac dystans przebyty, rozmiar kola oraz ustawic od nowa godzine.
Napisano 29 lipiec 2009 - 10:46
Nie mam tego licznika i nie mialem poblemu aby znalezc ten opis w instrukcji.
Napisano 29 lipiec 2009 - 13:49
... zdecydowalem sie na Sigme 2006 HR. Byla w dosc atrakcyjnej cenie - 294 zł. Podziele sie za kilka dni wrazeniami. ...
Też posiadam tą Sigmę. Nie wiem czy tylko ja mam takiego pecha czy o co kaman, ale już 2 razy wymieniałem ten licznik. I nie obejdzie się bez kolejnej wymiany u sprzedawcy. Sęk w tym, że zawsze licznik tak jakby chce wyświetlać wszystkie dane na raz. Efektem jest niemal czarny ekran. Co prawda można dane odczytać ale trzeba licznik ustawić pod pewnym kątem do światła. Wkurzające to jest, bo jadąc muszę się wychylić do przodu, żeby odczytać cyferki.
Gdzieś na forum jakimś czytałem, że te Sigmy tak już mają. Jakaś trefna seria czy coś ...
No ale może tylko mi się tak trafia. (Co ciekawe zawsze przy wymianie dostawałem nowy licznik, a nie ten sam 'po naprawie'.)
Daj znać jak Ci się sprawuje!
#52 Gosc_mirkot_*
Napisano 29 lipiec 2009 - 19:42
Napisano 29 lipiec 2009 - 20:01
Jak coś ja mam Sigmę 1606 na Felcie bezprzewodową z bezprzewodową kadencją, to jak przyprowadzę rower do Łowicza się scykniemy i zobaczysz co i jak z tym liczniczkiem, i dlaczego jest warty 200 PLN.
Pozdrawiam
Napisano 31 lipiec 2009 - 19:58
Dziala pieknie. Synhronizuje sie z predkosciomierzem w okolo 5s, z monitorem serca okolo 3 sekundy, wazne namoczenie elektrod, czy skory. Nie zauwazylem podczas 1,5h jazdy zagubien sygnalu, czy to predkosci, czy zaniku sygnalu pikawy. Opozneinie z wyswietlaniem zmian predkosci porownywalne z przewodowka.
Napisano 01 sierpień 2009 - 22:43
np. jestem na 15 km, i nagle nic nie wyswietla (ani predkosci, ani dystansu, nic), i po jakims czasie samoczynnie sie odblokowuje i DOLICZA ten nie wyswietlony dystans, ktory przez okolo 300m (raz bylo to 4 km) nie zliczyl.
wymiana, czy to normalne?
na trasie 100 km jest to jakies 2-3 km zwiechy (czesto nie patrze, wiec pewnie jeszcze wiecej, no ale suma sumarum, dystans jest prawidlowy).a
Napisano 02 sierpień 2009 - 06:45
Licznik nie może się od tak zawieszać. Ma działać cały czas.od 1000 km mam sigme 1606 z kadencja. uzytkowanie zaczelo sie od pecha, bo dostalem uszkodzony towar (jeden przycisk nie dzialal). po wymianie niby wszystko jest ok, ale nie wiem czy tak ma byc --> z racji tego, ze jest to dosc popularny model sigmy, to pewnie wielu z was go ma, i czy licznik tez wam co pare km sie ZAWIESZA?
Nic nie wyświetla tzn pokazuje 0 czy wszystko znika?np. jestem na 15 km, i nagle nic nie wyswietla (ani predkosci, ani dystansu, nic), i po jakims czasie samoczynnie sie odblokowuje i DOLICZA ten nie wyswietlony dystans, ktory przez okolo 300m (raz bylo to 4 km) nie zliczyl.
wymiana, czy to normalne?
Są dwie możliwości.
1. Źle masz ustawiony magnes bądź czujnik (magnes ma być jak najbliżej czujnika).
2. Trafił Ci się znowu felerny egzemplarz.
Napisano 02 sierpień 2009 - 13:57
...
Nic nie wyświetla tzn pokazuje 0 czy wszystko znika?
Są dwie możliwości.
1. Źle masz ustawiony magnes bądź czujnik (magnes ma być jak najbliżej czujnika).
2. Trafił Ci się znowu felerny egzemplarz.
Chyba nie ma znaczenia czy pokazuje 0 czy wszystko znika. Skoro dane są później uzupełniane tak, jakby licznik cały czas działał ...
Jakaś magia ;-) Lepiej wymień licznik - dla pewności.
Napisano 02 sierpień 2009 - 19:55