Jaki licznik kupić ?
Started By
Gosc_Qba_*
, 15 cze 2007 08:01
1348 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 maj 2012 - 23:48
hej, krótka piłka: licznik do 50pln, prędkość, dystans, średnia tyle mnie interesuje, jak coś możecie polecić to super
O ile byś zrezygnował z tej średniej(co też można sobie obliczyć) To proponował bym Sigmę 5000. Dawno temu miałem taki, zmieniłem tylko ze względu na to że chciałem mieć pulsometr. Natomiast rok temu znajomy miał podobny problem jak ty, poleciłem mu też tą Sigmę i jest zadowolony
Napisano 31 maj 2012 - 18:15
Ja z takim pytaniem...wie ktoś może jak wyglądają w środku kabelki sigmy? Chodzi mi o to, czy to jest jakiś dwużyłowy kabel, czy zwykły jednożyłowy? Jeśli się przetnie nie powinno być problemów z ponownym połączeniem i działaniem?
Napisano 31 maj 2012 - 19:11
Bury czyli, na logikę nie powinno być większych problemów żeby przeciąć i posklejać potem razem ;-)
Może komuś zerwał się kabelek i może potwierdzić jak to jest w rzeczywistości?
Może komuś zerwał się kabelek i może potwierdzić jak to jest w rzeczywistości?
Napisano 31 maj 2012 - 19:24
Jeszcze nie przerwałem, ale mam zamiar ;-)
Co do lutowania to wiem... ale chwilowo skręcenie drucików i taśma izolacyjna też się sprawdza. To sklejanie to taki skrót myślowy. Dzięki.
Co do lutowania to wiem... ale chwilowo skręcenie drucików i taśma izolacyjna też się sprawdza. To sklejanie to taki skrót myślowy. Dzięki.
Napisano 31 maj 2012 - 19:30
Spoko, rozumiem
Ważne, aby izolacja była następująca: izolacja każdej z żył i dodatkowo izolacja tych 2 żył razem. Może być zwykła taśma izolacyjna lub koszulka termokurczliwa.
To zapobiegnie przed ewentualną wilgocią, która może spowodować niewłaściwe wyświetlanie prędkości/kadencji.
Ważne, aby izolacja była następująca: izolacja każdej z żył i dodatkowo izolacja tych 2 żył razem. Może być zwykła taśma izolacyjna lub koszulka termokurczliwa.
To zapobiegnie przed ewentualną wilgocią, która może spowodować niewłaściwe wyświetlanie prędkości/kadencji.
Napisano 06 czerwiec 2012 - 13:11
Tak więc eksperyment się powiódł.
Tak jak Bury mówiłeś.. są dwa kabelki, bardzo delikatne i trzeba uważać zdejmując izolację, ale przy odrobinie ostrożności wszystko da się zrobić ;-)
Tak jak Bury mówiłeś.. są dwa kabelki, bardzo delikatne i trzeba uważać zdejmując izolację, ale przy odrobinie ostrożności wszystko da się zrobić ;-)
Napisano 06 czerwiec 2012 - 17:02
To, że można zrobić wszystko to jedno... a mieć pomysł i wiedzieć jak to drugie ;-)
Napisano 24 czerwiec 2012 - 19:00
Panowie, jest tysiak na wydanie. Polar cs500cad czy Edge 500 ??? Mam cholerną zagwozdkę...
Napisano 24 czerwiec 2012 - 19:08
Wiki zdecydowanie Edge 500 !!
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 24 czerwiec 2012 - 20:25
panowie mam taki licznik:
http://allegro.pl/li...2375035991.html
I mam spory problem bo w ciągu 2 dni spadł mi już dobre 4 razy i dzisiaj o mało go nie przejechało auto. I problem tkwi w tym że wystarczy minimalnie dotknąć licznika i od razu się odkręca i spada ;(. Dzisiaj minimalnie dotknąłem go ręką przy zmianie chwytu z dolnego na górny i spadł :cry:
I teraz pytanie co z tym zrobić ??? Przykleić taśmą czy co ???
http://allegro.pl/li...2375035991.html
I mam spory problem bo w ciągu 2 dni spadł mi już dobre 4 razy i dzisiaj o mało go nie przejechało auto. I problem tkwi w tym że wystarczy minimalnie dotknąć licznika i od razu się odkręca i spada ;(. Dzisiaj minimalnie dotknąłem go ręką przy zmianie chwytu z dolnego na górny i spadł :cry:
I teraz pytanie co z tym zrobić ??? Przykleić taśmą czy co ???
Napisano 25 czerwiec 2012 - 03:02
Kombinuj chłopaku!
Nie wiem czy z tą Sigmą masz sanki czy wsuwaną podstawkę, ale możesz metodą kombinacji użyć jakiegoś docisku/rozpychacza, który zacieśni licznik w owej podstawce. Proponuję albo podkleić coś pod licznik albo np. na saneczki wkleić kawałeczek owijki/gąbeczki, która wypełni lukę i spowoduje dociśnięcie licznika ...
Nie wiem czy z tą Sigmą masz sanki czy wsuwaną podstawkę, ale możesz metodą kombinacji użyć jakiegoś docisku/rozpychacza, który zacieśni licznik w owej podstawce. Proponuję albo podkleić coś pod licznik albo np. na saneczki wkleić kawałeczek owijki/gąbeczki, która wypełni lukę i spowoduje dociśnięcie licznika ...