Jaki licznik kupić ?
#1042 Gosc_krystianzach_*
Napisano 21 styczeń 2015 - 06:35
To nie jest pełen zestaw, brak paska pulsometru. Kupowałem w tym sklepie. Jak zagadasz to moze jakis rabat dostaniesz.
Licznik spisuje sie bardzo dobrze. Szybko lapie fixa, czujniki dzialaja bez zarzutu.
Ekran troche wolniej dziala przy minusowych temperaturach
Napisano 27 styczeń 2015 - 20:30
Na Allegro można dostać Mio Cyclo w okazyjnych cenach. Modele 310, 315, 505 z tego co widzę dostępne teraz. Sam kupiłem Cyclo 505 i "na sucho" wszystko ok. Jedyny mankament to, że mają mapy Europy zachodniej lub UK (czyli najprawdopodobniej sprowadzone), ale możliwe, że kiedyś będą możliwe aktualizacje.
Sam szukałem urządzenia do treningu z rejestracją GPS, pulsometrem, czujnikami prędkości i kadencji. Patrzałem za Garminem Edge 500, ale z czujnikami myślę, że jeszcze trochę więcej by wyszło niż 700zł, a tu jeżeli uda się w przyszłości wgrać mapy Polski to będzie super.
Napisano 02 luty 2015 - 19:24
poszukuję licznika do nowej szosy trek domane myślałem o Trip 300/DuoTrap S Combo - koszt ok 430zł
kusi zintegrowany czujnik duo trap - jednak zastanawiam się czy to dobry wybór
chciałbym mieć
prędkość, średnią, dystans - czyli wszystko co ma każdy podstawowy licznik
kadencję - mają je liczniki za ok 150zł
pulsometr i tu pojawia się problem proste liczniki będą mieć chwilowe Hr a nawet prosty pulsometr ma czas, hr, hr min, hr max, strefy tętna i licznik kalorii -mam sigmę pc 15,11
rewelacją było by aby licznik wyświetlał jednocześnie najważniejsze parametry niestety Trip 300/DuoTrap tego nie ma
nie zależy mi na gps, nie będę podłączał licznika do kompa i analizował wyników
polecicie coś?
ew myślę o najtańszym liczniku z cad + ew bardziej rozbudowany pulsometr (zakładam go na kierownicę) bo moja sigma czasem gubi sygnał baterie powymieniałem
z góry dzięki
Napisano 04 luty 2015 - 08:21
Witam,
Rozglądam się za ciekawym licznikiem z gps, mapą oraz monitorem serca, mam pytanko czy jakiś licznik obsługuje pasek monitorujacy Polara (prócz oczywiścei polara bo są nie za ciekawe chyba że nie potrafię znaleźć fajnego? )? Mam go z biegania i chciałbym go wykorzystać do pedałowania.
Jacek
Napisano 23 luty 2015 - 14:28
Jeśli ktoś się interesuje tym Timexem z USA
http://www.ebay.pl/i...=item56693caec8
To właśnie go odebrałem, od wpłaty do doręczenia minęło 10 dni, na szczęście obyło się bez VAT i cła i w sumie kosztował mnie 352zł
Napisano 23 luty 2015 - 15:31
Tak widziałem tego globalsata ale przy cenie timexa warto było zaryzykować, w zestawie mocowanie na dwa rowery i pas HR a sensor prędkości i kadencji w decu a 70zł widziałem, już w nim załadowałem firmware z globalsata
a jak twardość szybki, czy jest podatna na zarysowanie ? bo jeśli tak to może warto rozejrzeć się folią zabezpieczającą.
Napisano 23 luty 2015 - 20:01
Napisano 02 marzec 2015 - 12:08
Witam wszystkich,
I niestety przygodę z forum zaczynam od dylematu przy zakupie licznika z nadzieją, że mi pomożecie.
Kopie te internety, czytam, porównuje i głupieje....
Do wydania mam około 200 zł na licznik, chciałbym żeby był bezprzewodowy.
Wybór padł na trzy modele, a mianowicie:
Sigma BC 16.12 STS CAD
ATECH 438
VDO M5 WL
I teraz moje pytanie który Waszym zdaniem jest mniej awaryjny i ogólnie wydaje się lepszy, a może w ogóle w tej cenie polecacie jakiś inny model?
Z góry dziękuję za każdą pomoc.