Cała przyjemność po mojej stronie ;-)
Jaki licznik kupić ?
Napisano 01 lipiec 2015 - 12:29
- Prozor lubi to
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 03 lipiec 2015 - 08:51
Napisano 03 lipiec 2015 - 09:13
- pawelkepien lubi to
#1090 Gosc_grzesiek32_*
Napisano 14 wrzesień 2015 - 14:57
Panowie.interesuje mnie jakiś tani licznik do 100 zł, warunek aby oprócz standardowych danych jak predkosc ,dystans i avg pokazywał także temperature i wartość odo na +10 tys.
Kupiłem ostatnio sigme 12.12 i szybko zwrócilem. Nijak nie szło tego zamontować. Pomijając magnes który nie pasuje na szprychy aero to i również czujnika nie szło normalnie zamontować bo albo on taki wielki albo mój widelec jakiś nieforemny, po prostu ocierał o szprychy na każdej wysokości ,a bokiem tez nie szło zamontować.
Stąd też myślę nad bezprzewodowym np
http://www.decathlon...id_8173018.html
Napisano 14 wrzesień 2015 - 20:11
Sigma ma magnes dla szprych aero - model 00430.
Napisano 08 październik 2015 - 22:21
Ja dzisiaj montowałem Sigmę przewodową BC 8.12 tez na szprychy aero. Założyłem ją, ale trzeba było trochę pokombinować. m.in. we wnękę na szprychę w magnesie włożyłem malutki pasek grubszej folii, tak że szprycha weszla na ciasno, a następnie wsunąłem bez problemu zacisk zabezpieczający.
Czyjnik zamontowałem na skos aby nie zaczepiał szprych. Wszystko działa.
Napisano 21 listopad 2015 - 12:38
Uszkodziłem licznik w zimówce - używał ktos chińczyka Bogeer YT813 -wydaje się być sensowny, można go kupić za ok. 8-9 $.
Posiada podświetlenie i to jest duży atut, bo dużo trenuję nocą.
Licznik do trudnych warunków i pewnie ten też uszkodzę prędzej niż się zepsuje.
Napisano 21 listopad 2015 - 12:58
Do roxów i do czujników osobno kupionych jest magnes na szprychy areo, a przynajmniej ja zawsze taki dostawałem (4 komplety czujników mam).
Licznik za 8$, cóż... w tym wypadku to chyba cena = jakość. Mi się mojego roxa 6.0 nie udało popsuć zimą, a jeździłem codziennie do pracy i po pracy jeszcze jakieś rundki.
Napisano 21 listopad 2015 - 13:11
Ale szybki nie uszkodziłeś.
Wracając do tego licznika to ma całkiem sensowne opinie, a oświetlenie chyba nie świeci się kilka sekund, jak w Sigmach (tylko w Sigmach znowu podświetlenie działa za krótko) tylko po prostu włączamy je i wyłączamy - trochę bez sensu i pewnie tania prądożerna dioda baterie szybciej zużyje - ale to tylko, jak na razie jeden minus.
Zlicza całkowity czas treningu i trening właściwy (bez postojów).
Posiada pomiar temperatury i szereg innych przydatnych funkcji (dwa rowery czy w funkcji Auto wyświetla przez 5 sekund poszczególne ekrany).
Ważne - obwód koła można wpisać dokładnie co do mm.
I nie przydatnych takich, jak RPM czyli Tire Rotation speed.
Chyba będę testerem, a 8$ to nie pieniądz.