Używa ktoś tego VDO M5 WL, czy posiada on polskie menu?
Napisano 03 marzec 2015 - 18:03
Nie miałem w rękach, odpadł na etapie zbierania informacji Sam mam sigmę rox 6.0 CAD i ma wszystko co potrzebuję i działa dobrze, może poza tym, że kadencję sobie skasowałem po raz któryś, bo musi być tak a nie inaczej ustawiona, ale to raczej wszystkie będą miały ten sam problem. Na minus obsługa tylko STS sigmy, wolałbym ant+... Na chwile obecną wolałbym kupić garmina edge 500 z uwagi na gps i możliwośc prowizorycznego ustawienia trasy oraz w przyszłości obsługę miernika mocy.
Napisano 14 marzec 2015 - 07:38
Napisano 03 kwiecień 2015 - 11:42
Napisano 07 kwiecień 2015 - 10:56
Mój VDO MC 2.0 WL bardzo dokładnie pokazuje wysokość. Sprawdzone w górach na wielu szczytach i przełęczach.
Napisano 07 kwiecień 2015 - 11:14
Ma jedną wadę "fabryczną" oprogramowania. Mianowicie wskazania "nawigator" kasują się po każdej wycieczce razem z innymi danymi, a nie powinny. Funkcja ta powinna działać tak, że odmierza dystans np. kilkudniowej wycieczki, dane każdego dnia można kasować, a dane "nawigatora" zerowane są osobno. Mi to akurat nie przeszkadza, bo kilkudniowych wypraw nie robię a kilometry z kilku dni łatwo sobie zsumować.
Inna "wada" to nie da się jednocześnie wyświetlić kadencji i pulsu. Trzeba wybrać, albo puls albo kadencja. Ja czujnika kadencji nie posiadam, więc wady nie stwierdzam.
Gumowane szczelne przyciski, woda, błoto i piach nie straszne, dobry uchwyt, brak przerw sygnału.
Moim zdaniem najlepszy licznik na rynku w stosunku cena/funkcje/niezawodność/wykonanie, wyżej to już tylko jakieś modele z GPS i Garminy, które akurat dla mnie też mają wady.
Właśnie kupiłem sobie kolejny na Allegro, kompletny za 299 zł, tylko dlatego że mam kilka rowerów
Ogólnie w Polsce ciężko dostępny, a następca VDO M6 już nie jest wg mnie tak ładny. Jednak poprawiono w nim wymienione wady MC 2.0 WL.
Tutaj test:
http://www.team29er....owego-vdo-m6-wl
Z Sigmy alternatywą jest jeszcze ROX 6.0. Wybór jest duży, co kto lubi.
Napisano 16 kwiecień 2015 - 00:06
Gdyby ktoś rozważał zakup licznika CatEye Strada Slim (CC-RD310W) to napisałem parę luźnych przemyśleń na jego temat: http://pawelkepien.b...trada-slim.html - może komuś pomogą w podjęciu decyzji ;-)