ciągłe szukanie ... od wypasionych (RealTour i I-Magic - ale zdaje się niezbyt cichych) po szukanie ciszy - Minoura V270-2 i chyba Elite z serii SuperCrono Hydromag ...
Te pierwsze do wyrwania za 1600zł, a Minoura i Elite SuperCrono Hydromag 1000-1100 (wersja wireless + "licznik" i normalna bez "licznika" ).
Moooże szarpnąłbym się na te wirtualne, ale ... wydaje sie że nie są ciche, no i chyba nie dadzą mi oczekiwań typu, że wymuszą one na mnie jakims programem software-owym odpowiedni trening - same i automatyczne zwiekszanie/zmniejszanie oporu, przy odpowiedniej kadencji, w strefach pulsu, jakies interwały, a to wszystko w jakis jednostkach czasu ... etc.
Pewnie za duzo spodziewałem się po tych zabawkach - może te jeszcze droższe modele spełniłyby tego typu oczekiwania ...
A więc cisza, stabilność, realizm jazdy, moc - więc chyba te Elite SuperCrono Hydromag (modele 2010 są bardziej stabilne - cztery pkt podparcia)
TU i
TUTAJ oraz chyba model z poprzedniego roku (mniej stabilny - trzy pkt podparcia)
TUTAJ są próbki przekazania generowanego hałasu ... co o tym myślicie ?
no i jeszcze aktualny katalog trenażerów
ELITE