Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trenażery - Ogólnie (Zwłaszcza Nieinteraktywne)

2448 odpowiedzi w tym temacie

#1041 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2012 - 17:55

Stawiam na krzywo ułożoną oponę.

#1042 janekws

janekws
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • Skądddz

Napisano 14 wrzesień 2012 - 20:23

szukam już czegoś na zimę i na deszczowe jesienne dni
Czy to dobry zakup ?
trenażer
zależy mi na tym aby był cichy, mieszkam w bloku
czy jest coś innego co w tej cenie możecie polecić?

#1043 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 14 wrzesień 2012 - 20:31

Ja właśnie zamówiłem wczoraj. Dziś doszło i złożone już jest. tylko kilka razy obrocilem pedałami bo musiałem wyjechać. super cichy chyba nie jest ale telewizję da się oglądać spokojnie na przykład. Więcej powiem w niedzielę...

#1044 janekws

janekws
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • Skądddz

Napisano 15 wrzesień 2012 - 10:32

Nie mam pojęcia jak jest z hałasem w trenażerach, ale czy to jest cicho jak na trenażer ?

elite
moim zdaniem jest głośny i pewnie będzie słychac w całym mieszkaniu, a to niby już ciut lepszy trenażer bo za 700zl

#1045 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 15 wrzesień 2012 - 12:25

moim zdaniem jest głośny i pewnie będzie słychac w całym mieszkaniu,

Jak go dobrze wygłuszysz, to hałas nie będzie tak dokuczliwy.

#1046 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 15 wrzesień 2012 - 12:39

Cudow nie ma kazdy trenazer jest w pewnym sensie glosny czym szybciej jedziesz tym jest glosniejszy .Podobno trenazery minoura sa w miare ciche.

#1047 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 15 wrzesień 2012 - 15:32

@janekws
Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że potrafisz określić głośność trenażera po filmiku? Abstrahując już nawet od tego, że nie możesz określić jak głośno jest to nagrane, jak dobry mikrofon w kamerze itd. to uwierz mi, że głośność trenażera czy ogólnie jakiegokolwiek sprzętu jest zależna od wielu czynników. O akustyce słyszał?

#1048 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 15 wrzesień 2012 - 22:14

moim zdaniem jest głośny i pewnie będzie słychac w całym mieszkaniu,

tyś widział głośny trenażer... :-/

#1049 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 16 wrzesień 2012 - 14:08

Ok, no to jestem po pierwszej godzinie z t1810. Trenażer wydaje mi się stosunkowo cichy. Oczywiście musiałem pogłośnić TV, ale zdecydowanie dało się oglądać (i słyszeć) film. Nie stanowiło to żadnego problemu.

Co do samej jazdy. Wszystkie głosy co do dyskomfortu psychicznego jazdy na trenażerze są... prawdziwe! To naprawdę nudzi więc interesująca i bogata filmoteka jest zalecana! ;)

#1050 janekws

janekws
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • Skądddz

Napisano 17 wrzesień 2012 - 15:38

ostatni raz zaśmiecam temat, chcę wybrać coś z tych trzech:
propozycja 1 699zł
propozycja 2 mogę mieć za 600zł
propozycja 3 539zl

#1051 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 wrzesień 2012 - 20:52

Ok, no to jestem po pierwszej godzinie z t1810.
[...]
Co do samej jazdy. Wszystkie głosy co do dyskomfortu psychicznego jazdy na trenażerze są... prawdziwe! To naprawdę nudzi więc interesująca i bogata filmoteka jest zalecana! ;)

Poczekaj aż spędzisz na trenażerze nie jedną, a 100 godzin ;-)

Polecam filmy "treningowe" - na modele bez podłączenia do komputera np. Spinervals.

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#1052 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 18 wrzesień 2012 - 21:23

Już się rozglądałem za filmikami. Ale wszystkie jakieś takie... drogie :evil:

Przedwczoraj jeździłem przy Eurosporcie puszczającym drużynową czasówkę. Było dużo zdjęć od tyłu więć +50% do mocy i motywacji! Wczoraj puściłem sobie z youtube transmisję z Olimpiady(są filmiki nawet ponad pięciogodzinne!). Efekt już niestety ciut gorszy, gdyż za dużo było pokazywania od przodu i innych pierdół typu Pałac Buckingham i inne takie ;) Ale ogólnie da radę. Najważniejsze - nie patrzeć na zegar.

#1053 Grzech

Grzech
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądTychy

Napisano 19 wrzesień 2012 - 13:45

Witam,

czy ktroś używał któregoś z tych trzech trenażrów?

http://www.bikestacj...tml?cPath=74_92

czy supercrono hydromag wirless ma możliwosc zmiany oporu? planuje kupic sój pierwszy trenażer i jestem już zielony, nie wiem na który sie zdecydowac czy ktos mi opowie łądnie na co zwrócic uwagę i czym suię różnia wybrane modele?

#1054 marian666

marian666
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 wrzesień 2012 - 17:12

Witam, za oknem deszc i 11 stopni, nie jest dobrze a sytuacje moze uratowac tylko trenazer. Chce zakupic tacx satori albo booster - glownie odpowiada mi ich moc oporu, ale kryterium dla mnie najwazniejszym jest glosnosc (blok) ktorej niestety nie moge w obu tych trenazerach porownac. Czy ktos kto uzywal ich obu moglby sie na ten temat wypowiedziec?

pozdrawiam
M

#1055 adanek

adanek
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 19 wrzesień 2012 - 18:45

Stawiam na krzywo ułożoną oponę.

Dzięki, faktycznie coś było nie tak przy założonej dedykowanej oponie.

#1056 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 22 wrzesień 2012 - 11:28

Dlatego ważne, żeby zwłaszcza oponę przeznaczoną do trenażera ułożyć bardzo uważnie. Każda nierównomierność będzie odczuwalna i skutkować może drganiami i zwiększonym poziomem hałasu. Podobnie zresztą ważne jest, żeby koło nie miało bicia, zwłaszcza w płaszczyźnie pionowej.

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1057 Oman

Oman
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądRadzionków

Napisano 22 wrzesień 2012 - 17:54

Witajcie Panowie (zapewne Panie też :) )

Jako, że jestem nowy warto się przywitać,a więc cześć !

A teraz do sedna:

Chciałbym zakupić trenażer aby przez zimę też pokręcić korbą. I tu pytanie:

http://allegro.pl/tr...2644473774.html

Czy ten trenażer da radę? Ktoś używa? Jak to się sprawuje?
Czy do Meridy Road Race bez problemu to "wepnę" ? Potrzebuję jakąś przejściówkę ?

Pozdrawiam i dziękuję !

#1058 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 22 wrzesień 2012 - 18:01

Też się nad nim zastanawiałem. Jednak od tego pomysłu odwiodła mnie użytkowniczka Huskacz, która twierdziła, że ten trenażer ma mały opór. Ostatecznie zdecydowałem się na Tacxa za 450 zł. Płacisz 200 zł więcej, ale jeśli będziesz chciał go sprzedać za rok na przykład, to 200 złoty dostaniesz. Pomyśl, ile dostaniesz za tego No Name'a o którego pytasz? Krótko ujmując, biorąc Tacxa, kupujesz porządny trenażer, który w perspektywie możesz sprzedać bez problemu.

#1059 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 23 wrzesień 2012 - 13:57

Oman, lenistwo widzę dopada, pierwszy post, a nie chce się popatrzeć i poczytać choć części wątku? Na stronie 69 było pytanko o ten trenażer, ja odpisałem również, że opór można regulować nawet dość mocno, wystarczy przekręcić śrubę naciągu linki znajdującą się niedaleko koła zamachowego. Bo fabryczne ustawienie to faktycznie słabe jest.

Inna sprawa, że płacić 3 stówy za niego to raczej bez sensu jest, tak do 2 to jeszcze jest ok - czmiel ma rację, dopłacić stówę dwie więcej i kupić coś solidniejszego.

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1060 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 23 wrzesień 2012 - 17:51

Który model Tacxa opłaca się kupić? Bo chciałbym wydać jak najmniej, ale mogę parę stówek przeznaczyć. Minimum Speedmatic T1810, najtańszy z oferty z regulacją oporu. Czy opłaca się dorzucać do Siriusa lub Satori? Speedmatic ma koło zamachowe 1 kg, Sirius 2 kg, Satori ma "an extra large steel flywheel". Booster jest raczej poza moim zasięgiem. Dodatkowo Satori jest dużo ładniejszy od reszty. Czy opłaca się zakup Satori w tej ofercie: http://www.bike24.co...,69;mid=0;pgc=0 ? Czy może Sirius spokojnie wystarczy. W przypadku tamtej oferty kuszą akcesoria i DVD w zestawie.

Dodaj odpowiedź