Kugel, badz uczciwy przed samym soba - mnie nie "oszukasz" 
2008 rok ???????? Litosci.... Szkoda, ze nie cofnales sie 50 lat, wtedy BH tez robilo rowery ( w przeciwienstwie do 98% dzisiejszych "producentow" )
nr 2 : jestem absolutnie pewien, ze ryjac zapalczywie forum w poszukiwaniu moich postow trafiles na "BMC i gwarancja na rame" , gdzie pisze wyraznie, ze pekl LAKIER.
nr 3. Pekniety karbon : 2 sztyce i 1 kierownica ( renomowani producenci )w ciagu powiedzmy 90 dni , to nie wystarczajacy powod zeby nabrac braku zaufania ?
nr 4. 2 sezony jezdze na "ful karbonie" ( procz mostka ) i.... nic. Wystarczajacy powod zeby ( z powrotem ) nabrac zaufania ?
nr 5. znajdz w sieci test BH Ultralight pod 120kg facetem - pouczajace
Quartz NIE JEST tak wylajtowany
nr 6. Gdzie napisalem "wysokie technologie" ? napisalem :"Pokazanie "naked" karbonu przez wszystkich uwazane jest za "demonstracje jakosci" - dotyczy kol i ram , zwlaszcza. Poczytaj na forach jak pieja na Enve I Open- bo nie wiercone, bo single mold, bo nie lakierowane itp."
Wiec znowu poslugujesz sie polprawda- no dobra - klamiesz , zeby cos mi/ sobie / innym (?) udowodnic....
I co z tego ze "czesto" ( szosa 1 zmiana, mtb zero, przelaj 2 zmiany... czesto ? znowu cos nie tak ?
) zmieniam ??? Przynajmniej jezdzac na powiedzmy 5-6 rowerach wlasnych w ciagu ostanich 3 lat pisze o czyms co mialem pod 4ma literami a ni eprzeczytalem w "necie/gazecie" albo cioci stryjka brata szwagier mi powiedzial....
Plus mam dostep do naprawde fancy sprzetu od czasu do czasu i moge latwo skonfrontowac klyt marketinkowy z rzeczywistoscia...
Dam ci prosty przyklad :
przesiadka z Cruxa na BH RX : przekladka calego osprzetu do nowej ramy, wiec rama jest jedyna zmienna
roznice : lepsze przyspieszenia, lepsza zwrotnosc , wyzsza srednia na 45km trasie ( jezdzonej rgularnie, ok 1200m przewyzszen ) , z drugiej strony nieco gorsza stabilnosc na sypkim podlozu ( wymaga wiekszej predkosci ), ale " okupiona" duzo szybszym wchodzeniem w zakrety. Na szosie BEZ POROWNANIA lzej jezdzi sie na BH. Zwlaszcza podjazdy.
Jesli mialbym jednym slowem okreslic Cruxa w porownaniu do BH ( wlasciwosci jezdne ) to byloby to "sluggish" ( nie ma PL odpowiednika ) .
Wykonanie ramu w porownaniu do BMC : "Naked carbon" , nie lakierowany vs lakier i widoczne ( choc malo ) "fillery" z zywicy, idealnie wykonane drop-outy -ZERO luzow. Nie musialem pilowac uchwytu na PP zeby ustawic poprawnie YAW ( sprwadzilem tez PP Campy - i nie musze pilowac braze zeby zalozyc jakikolwiek blat ( vide Crux ). Suport : lozyska (PF30) od pierwszego zalozenia na lekki retainer siedza cicho, w BMC musialem poexperymentowac i dopiero smar "marine use" zapewnil cisze.
Po zajrzeniu do wnetrza ramy w BH jest CZYSTO : zero zadziorow, resztek folii itp : jak na zewnatrz !
Znajdziesz takie info w katalogu ? Teoretycznie moge byc mocny na kazdy niemal temat - daj mi czas do wieczora ....
I wracajac do katalogow : znajdz mi prosze rower za 1400euro z dostawa do domu na pelnym Shimano 105, pelnej ramie karbonowej, z dozywotnia gwarancja na ww . Albo taki sam na Ultegrze za 190 e wiecej.
Daj konkretny przyklad, a nie pisz jaki to ja jestem 
@ gucio - i tu sie mylisz . stosunkowo latwo bojkotowac wszystko co "ruskie" - oni produkuja tylko gaz ( nie ma w Finlandii , ni euzywa sie w domu ) i rope, ktora kupuje na stacjach "norweskich" .
A w kolarstiwe - jak cos jawnie wspiera ruskich / swoja droga zastanawiajace, ze z reguly to tylko firmy niemieckie , nieprawda ? / to unikam za wszelka cene. Ostatnio mam dwiescie siedemdziesiat pare powodow wiecej.
I nie ma to nic wspolnego z jakoscia ram Canyon'a - wierze , ze robia swietne rowery ( przynajniej jest wiecej zadowolonych w sieci niz nie, a ci "nie" sa z reguly bardziej aktywni ) .
i jeszce @ Kugel : moze i pisze chaotycznie, ale w przeciwientstwie do ciebie nie posluguje sie polprawda, klamstwem, przeinaczeniem i zmysleniami - nie mowiac juz o inputowaniu wypowiedzi ktorej nie bylo - zeby komus cos" udowodnic". A w twoim ostatnim poscie wystepuja wszystkie te elementy ...
jak to ktos kiedys w filmie powiedzial : ..." nie mam przyjemnosci dyskutowac z Panem. Pan nie jestes uczciwy czlowiek"