Spalanie tłuszczu a rower.
Napisano 22 sierpień 2009 - 14:45
Przedział obejmuje 60% - 80% HRmax. Można spotkać jeszcze podział na: Strefę najefektywniejszego spalania tkanki tłuszczowej tj. 60-70% HRmax Strefa aerobowa 70-80% HRmax - zwiększa ogólną wytrzymałość Efektywny trening aerobowy jest treningiem ciągłym, czyli wykonywanym w tym samym tempie oraz długotrwałym (do 60min). Żródło: http://kulturystyka.com.pl/archiwum/t/22375Generalnie trzeba jeździć regularnie.
Napisano 22 sierpień 2009 - 20:12
Moj trening wygladal tak, że jednego dnia wykonywalem stosowny trening obwodowy calego ciala + interwaly na stacjonarnym a drugiego dnia 1,5 h na rowerze z odpowiednim HrMax. Do tego dieta j.w. W 4 miesiace bez dopalaczy zszedlem ze 107 do 94 kg. Pisze teraz z mobila jak dopadne do kompa to wrzuce więcej szczegolow
Gosc_Anonymous_*
Napisano 22 sierpień 2009 - 20:32
Gosc_Anonymous_*
Napisano 22 sierpień 2009 - 20:41
2 tygodnie temu po 3 dniach jazdy non stop tak mi sie stracilo 5kg. obecnie 4kg i staram sie odzyskac reszte. wiec i to sie da zrobic.z 75 kg na 70 kg
Ja tak traciłem po jednej jeździe, bez żarcia, ale to jest katowanie i wycieńczanie organizmu. Na pewno straciłeś dużo wody i organizm zaczął zjadać swoje rezerwy stąd trudność w uzyskaniu poprzedniej wagi. Krótko mówiąc twój styl jazdy nie jest godny naśladowania, albo inaczej nie każdy tak potrafi.
Napierw założyciel tematu powinien napisać co je, np. hamburgery, tony słodyczy itp. Wystarczy odstawić to gówno i zastąpić to zdrowszym bardziej lekkostrawnym żarłem, jeść częściej ale mniej , nie napychać się na noc i jeździć.
Napisano 22 sierpień 2009 - 21:43
Moja waga 78,5 - 80 wzrost 174. Nie jem hamburgerow ale lubie kebaby
Cel trenigowy -> zjechac do 70kg
kormoran - ile wody straciles czy piles caly czas?
Czy snikers to dobre zrodlo energii na dlugie ponad 2 godzinne wycieczki?
snicker to nagorsze g...o sam cukier i tłuszcz... Jezeli juz jakis baton to tylko taki ktory kupisz w sklepie z suplami...
Gosc_Anonymous_*
Napisano 22 sierpień 2009 - 22:35
Moja waga 78,5 - 80 wzrost 174. Nie jem hamburgerow ale lubie kebaby
Cel trenigowy -> zjechac do 70kg
kormoran - ile wody straciles czy piles caly czas?
Czy snikers to dobre zrodlo energii na dlugie ponad 2 godzinne wycieczki?
Kiedyś to nawet bez picia jeździłem i ujeżdżałem się w trupa - nie polecam.
Snickersy i inne są dosyć ciężkie do strawienia i chce się po nich pić. Na 2 godziny jazdy bierz więcej picia i jakiś lekki wafelek. Dużą rolę odgrywa temperatura, wiatr, dystans. Raz się więcej pije innym razem bierze się więcej jedzenia.
Ogólnie to chodzi o to, żeby wziąć taką ilość jedzenia i napojów na trasie, żeby nie przyjechać do domu z wywieszonym jęzorem i jeść co popadnie - bochenek chleba na raz 10 słoików kompotów itd. bo wtedy osiąga się odwrotny efekt do zamierzonego. Najlepiej mieć w domu przygotowaną wodę mineralną i zaraz po powrocie z jazdy uzupełnić braki, a potem spokojnie pojeść.
Napisano 22 sierpień 2009 - 23:37
Nie pytaj się o takie rzeczy, bo pożywienie to sprawa indywidualna. Jeden może bez picia ruszyć w trasę i z powodzeniem daje radę, a inny musi się posilać/pić co chwilę. Ile organizmów tyle opinii. Z resztą jako były biegacz powinieneś sam to wiedzieć.Czy 0,5l wystarczy na 2h? Troche malo w srednio upalny dzien ale na 1h mysle ze wystarczy. Przed jazda pije ze 2 szklanki wody na chama.
Napisano 22 sierpień 2009 - 23:47
Jeszcze jedna ważna rzecz - nie wolno jeździć na samej mineralce. Ja mam problem nawet na Muszyniance gdzieś dalej zajechać. Najlepiej kupić izotonik i robić sobie napoje (IsoPlus, REG-GE Unisport). Drogie to nie jest, a na pewno lepsze. Można też brać soki rozcieńczone wodą.
Wydaje mi się, że przy zrzucaniu tłuszczu dobrze jest też kręcić na dużej kadencji.
Napisano 23 sierpień 2009 - 06:32