Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#561 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 posts
  • SkądDzierżoniów

Posted 07 April 2011 - 21:05

mieszkam tam i potwierdzam jest gdzie jeździć. Kostka na zjeździe jest okropna.. trzepie strasznie. Nie mam pojęcia jak chłopaki w tamtym roku na etapie Grodów zjeżdżali tam na rundach. Jugowska jest długa i można ten podjazd podzielić na 3 odcinki. Zawsze oprócz czasu całkowitego wjazdu, sprawdzałem czas poszczególnych odcinków.
I - Pieszyce - Kamionki
II - całe Kamionki
III - koniec Kamionek - przełęcz

#562 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 08 April 2011 - 06:28

Cześć,

Trochę nam się rozjechała dyskusja, bo jedni, o tym, a drudzy, o tamtym więc dla przypomnienia zapraszam na sobotni wypad na Przełęcz Jugowską.

Proszę, o info kto będzie.

Z zapowiadanej pogody w sobotę ma być już dużo cieplej i bez deszczu ale oczywiście jeżeli rano będzie padać lub będzie mokro i bardzo zimno, to wyjazd przełożymy na niedzielę (zapowiadają dużo lepszą pogodę).

Zapraszamy. :-D

#563 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 08 April 2011 - 10:04

Huragan jutro ma też być niezgorszy. Chyba niedziela byłaby lepsza.
prognoza

#564 Etheos

Etheos
  • Użytkownik
  • 32 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 April 2011 - 13:14

Również proponowałbym niedzielę. Piszę się na tą wolniejsza grupę, trasa dowolna.

#565 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 08 April 2011 - 17:32

Czesc,

Panowie, ustalilismy wspólnie z Arturem (Castor Troy'em), ze wyjazd na Przełęcz Jugowską
zostaje przesunięty na pojutrze , czyli na tą niedziele 10 kwietnia.
Pierwszym powodem tejze zmiany jest jutrzejszy wiatr, który ma byc podobno tak mocny, jak dzis i wczoraj, co moze byc
bardzo niebezpieczne podczas jazdy w grupie, albo na jakiejs główniejszej drodze z tirami (np.dk35).
Drugim powodem jest temperatura; w niedzielę ma byc 16 stopni, a w sobotę 13.

Godzina i miejsce spotkania pozostaje bez zmian, czyli :
Godz.10.00, róg Hallera i Grabiszynskiej we Wrocławiu.

Dystans i trasa pozostaje takze bez zmian, czyli:

Wrocław-Sobótka-Przełęcz Tąpadła-Dzierżoniów-Przełęcz Jugowska i powrót
tą samą trasą. Dystans ok. 165km.

Myślę, ze większosc z Nami się zgodzi, co do warunków pogodowych.

Zapraszamy :-> .

Pozdrawiam.

#566 janekws

janekws
  • Użytkownik
  • 56 posts
  • Skądddz

Posted 08 April 2011 - 18:05

panowie miejcie na uwadze ze jest rajd swidnicki link i droga bedzie zablokowana

#567 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 08 April 2011 - 18:20

Dzięki Janekws za info. Nie wiedzielismy o tym Rajdzie Świdniickim.

Przeglądałem trasy rajdu i niestety blokuje On nam wszystkie przełęcze:
Walimską, Jugowską i Woliborską, takze chyba nici z niedzielnego wypadu
w góry.
Mozemy co najwyżej pojechac na Przełęcz Tąpadła i z powrotem.

Alternatywą jest tez trening w większej grupce (ok.20 osóB) w Trzebnicy z
Szerszeniami. Spotykają się Oni w każdą niedzielę w Rynku pod Ratuszem w Trzebnicy o 11.00.

Mając na uwadze Rajd w Świdnicy najprawdopodobniej zdecyduję się na trening
w większej grupie, jako przygotowanie do Maratonu w Trzebnicy.

Pozdrawiam.

#568 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 April 2011 - 12:29

Witam,
może byłby ktoś chętny na jutro na wypad w góry planowana trasa znajduje się pod linkiem.
Propozycja mojego kumpla.
Po krótce Ziębice - Javornik - Puchaczówka - Gniewoszów - dojazd do przełęczy Spalonej - Bystrzyca Kłodzka - Lądek Zdrój - Złoty stok - Kamieniec Ząbowicki.
http://img543.images...asaklodzka.jpg/

Ja bym ewentualnie wymienił końcówkę, a mianowicie ze spalonej na Zieleniec zjazd na Kłodzko i ewentualnie 8mką do Barda, ale to już szczegół i w praniu by wyszło :). Motywuję to tylko tym, że zjazd ze Złotego stoku w stronę Kamieńca Ząbkowickiego jest w opłakanym stanie i wg mnie da się go tylko podjeżdżać (byłem tam wczoraj). Coś jak zjazd z Tąpadła w kierunku Sobótki.
Na szybko policzyłem do Barda wyjdą te same kilometry do Kłodzka będzie nawet ciut bliżej.

Wyjazd 6:33 pociągiem do Ziębic

Jeżeli ktoś będzie chciał dołączyć do naszej dwójki to będzie nam niezmiernie miło.

pozdrawiam,
p.o.s.t

Jak prawdziwa zabawa to tylko w górach :).

#569 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 09 April 2011 - 18:09

Cześć,

Dzięki Janekws za info. Nie wiedzielismy o tym Rajdzie Świdniickim.

Przeglądałem trasy rajdu i niestety blokuje On nam wszystkie przełęcze:
Walimską, Jugowską i Woliborską, takze chyba nici z niedzielnego wypadu
w góry. Mozemy pojechac na Przełęcz Tąpadła i z powrotem.

Dzięki Janekws za info. Ja też dopiero teraz zostałem poinformowany, o trudnościach w Górach Sowich... Szkoda, że akurat w ten weekend jest ten wyścig. Burzy on nam plany przygotowawcze do sezonu... :-?

W związku z tym, zapraszam wszystkich chętnych na wyprawę do Sobótki i na Przełęcz Tąpadło jutro czyli w niedzielę 10 kwietnia. Godzina i miejsce spotkania pozostaje bez zmian, czyli:

Godz.10.00, róg Hallera i Grabiszynskiej we Wrocławiu.

Jacek "Tcp" i Etheos, jak coś to do zobaczenia jutro rano. Jestem na 100%.

#570 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 09 April 2011 - 19:35

Cześć,

Nie mogę już zedytować powyższego posta więc piszę następnego:

Trasa jutrzejszego wyjazdu będzie z metą na Srebrnej Górze, a zaatakujemy ją od Ząbkowic Śląskich. Tam trasa rajdu nie jedzie. :-D

Start do etapu: 10:00 róg Hallera i Grabiszyńskiej. :-D

#571 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 09 April 2011 - 20:30

OK.

#572 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • Skądwrocław

Posted 10 April 2011 - 09:11

Jeśli jest ktoś jeszcze kto dziś nie wybrał się w trasę to chętnie się przejadę na trzebnice zawonie itp ..

czekam do 15

Startuję na wiadukcie na psim polu.

Napisz na GG - 1870120.

Vavg = 23k/h

pozdr

#573 Akitigra

Akitigra
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 April 2011 - 12:56

gore, moze podjade.

#574 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 April 2011 - 19:39

Chcielibyśmy z kumplem zaproponować na nadchodzącą sobotę objazd trasy maratonu radkowskiego. Jest to dla części z Nas ostatnia szansa (ze względu na zbliżające się święta i maraton trzebnicki) zapoznania się z przebiegiem trasy przed odbyciem się wyścigu.
Nasza propozycja na sobotę szykuje nam przeszło 130km górskiej zabawy:
http://www.mapmyride.../view/31500194/
Pętla maratonu radkowskiego zaczyna się na 48,5km wycieczki, a kończy na 114. Reszta to dojazdy.
Chętnych zapraszam do wypowiedzenia się.
Wstępna godzina odjazdu pociagu to 6:46

pozdrawiam

#575 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 13 April 2011 - 17:28

Coś dla szosowców z Oleśnicy i okolic:
http://www.panoramao...esnicy,3480.htm

Trening odbędzie się w niedziele o godzinie 10:00. Wyruszamy z pod hotelu Perła :)

#576 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 14 April 2011 - 09:02

Cześć,

Koledzy, w związku z tym, że Maraton Trzebnicki już za 16 dni, należałoby zapoznać się z trasą wyścigu i dlatego chciałbym zaprosić wszystkich chętnych na wspólny objazd trasy maratonu trzebnickiego w niedzielę 17 kwietnia! :-D

Ustawki będą dla chętnych mieszkających w różnych częściach Wrocławia w 3 różnych miejscach. I zgodnie z czasem:

1. 9:00 rano - Dla chętnych z południa miasta godzina 9:00 skrzyżowanie ul. Hallera i Grabiszyńskiej (czyli tam gdzie zawsze). Jedziemy razem w kierunku Trzebnicy przez Pasikurowice gdzie, o:

2. 10:00 rano - Dla chętnych z północy Wrocławia jest zbiórka w Pasikurowicach (ul.Wrocławska 51 - u Krzyśka Chrisa1990Accent pod domem) o godz. 10.00. Około 10.15 ruszamy do Trzebnicy, gdzie około:

3. 11:00 rano ruszamy z miejsca staru maratonu na objazd trasy. Jeżeli będziemy chcieli możemy dołączyć do peletonu szerszeni trzebnickich i wspólnie z nimi objechać trasę.

Dystans do pokonania z Wrocławia ok. 170-175km, tempo spokojne 30km/h.

Proszę się zgłaszać i wpisywać na listę. :-D

P.S. Na tą chwilę jest nas chętnych 8 osób. :-D

#577 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 17 April 2011 - 15:31

Byłem dziś z chłopakami z Oleśnicy na tym ostrym podjeździe. Nie sądziłem, że robi aż tak ogromne wrażenie! :-) tylko dojazd jest paskudny :/

P.S
Wie ktoś gdzie mogę kupić oponki we Wrocku? Dziś pojechałem na nowej i po 5km guma..

#578 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 19 April 2011 - 08:54

Cześć,

Zapraszam już dziś, wszystkich chętnych na sobotę 23 kwietnia, dzień przed świętami, na wspólny trening kolarski na godzinę 10:00 na skrzyżowaniu ul. Hallera i Grabiszyńskiej. :-D

Spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej, na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, biały dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki Hallera/Grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki Hallera/Grabiszyńska, mamy go po prawej stronie. Na spóźnialskich czekamy do 10:15 i ruszamy.

Trasa: Preferowany etap "górski" czyli Sobótka + Przełęcz Tąpadło (ewentualnie jak byli by chętni to można "zrobić" jeszcze Przełęcz Jugowską). Oczywiście kwestia do omówienia. :-D

Długość etapu do ustalenia. Tempo do ustalenia. :-D

Wszystkich chętny proszę, o potwierdzenie. Do zobaczenia w sobotę! :-D

#579 Mati213

Mati213
  • Użytkownik
  • 153 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 April 2011 - 09:16

Wstępnie jestem chętny :-) i jakby było więcej chętnych, to i na Jugowską bym skoczył ;-)

Wie ktoś gdzie mogę kupić oponki we Wrocku? Dziś pojechałem na nowej i po 5km guma..

Harfa-Harryson na Robotniczej, ewentualnie Decathlon na Bielanach, tam na pewno będą. Warto też spytać u Matuszewskiego na Witolda, albo w Jawor-serwis na Pułaskiego, tam zajmują się szosówkami i jakieś opony powinni mieć. Chyba, że pasowałyby Ci używane, bo mam komplet Michelin Pro Race w dość dobrym stanie (gumy lekko spękane, ale nie rozłażą się), tanio sprzedam. Mam też Schwalbe Ultremo R, ale są bardziej zużyte i jedna jest przytarta od zbyt ostrego hamowania, oddam jeszcze taniej ;-)

#580 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 19 April 2011 - 10:11

Coś dla szosowców z Oleśnicy i okolic:
http://www.panoramao...esnicy,3480.htm

Trening odbędzie się w niedziele o godzinie 10:00. Wyruszamy z pod hotelu Perła :)

podaj szczegóły jak możesz :)

Reply to this topic