Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie
Napisano 14 maj 2011 - 17:03
Slad : Tour de Gory Sowie
Raz zaponialem wlaczyc, wiec trasa powinna byc ok. 15 km dluzsza.
Pozdro
Napisano 14 maj 2011 - 17:49
Za tydzień będziemy chcieli przygotować się do płaskiego maratonu w Lesznie także myślimy nad 2x160km, ale to się jeszcze zobaczy. Jak będzie wiadomo na pewno pojawi się informacja.
Wrzucę później link do śladu z garmina.
Napisano 14 maj 2011 - 19:16
Mam małego gwoździa z dystansem, ślad pokazuje 126 a zegar 135 ...
A w sprawie koni na trasie, jechałem zaraz przed Tomkiem i szedł na mnie szpaler 4 kucy całą szerokością szosy, miejsca między nimi tyle że gdybym lekko rozłożył ręce mógłbym przeczesać im grzywy!! kompletny surrealizm!
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 14 maj 2011 - 21:37
Ja też dziękuję, za wspólny wypad w góry. W sumie szkoda, że nie udało się zrobić planowanego "Tour De Góry Sowie" ale myślę, że jeszcze się na tą "koronę" szczytów Gór Sowich "napniemy". Dziś było by jednak cieżko... Za duży wiatr, za chłodno i za mocne tempo na początku etapu, co dało BARDZO wymierny wynik podczas podjazdów. Jest nad czym pracować...
Fajnie, że pojawili się nowi koledzy Tomek "Melchior" i Piotr "Suchy". Mam nadzieję chłopaki, że na stałe zawitacie na nasze wrocławskie ustawki. Zawsze im więcej kolarzy - tym lepiej i ciekawiej na trasie. Do następnego! :-D
Mam małego gwoździa z dystansem, ślad pokazuje 126 a zegar 135 ...
Najprawdopodobniej masz wbity zły "kod" w liczniku (zły obwód koła wpisany) i licznik ci przekłamuje dystanse. Im dłuższy dystans tym większe przekłamanie.
Napisano 14 maj 2011 - 23:27
Do tych co jechali ze mną na Dzierżoniów... gdy zjeżdżaliśmy z przełęczy Jugowskiej zauważyliście chyba tą ekipę kolarzy i fotografów ? To byli ludzie z Magazynu Rowerowego. Robili jakąś sesję rowerową do gazety. Jak podjeżdżałem z powrotem na Jugowską już się zwijali. Ale możliwe, że się załapałem na jakąś fotę. Akurat na tym kilometrze nieźle przygazowałem aż zapiekło
Suchy, czyli pączka i ciepłej herbaty w Jersey (Dzierżoniowie) nie znalazłeś. Rozumiem, że zabrałeś się pksem.
Napisano 15 maj 2011 - 06:56
do tej pory nie było z tym problemów, a swojego czasu wartość obwodu sprawdzałem na kilka sposobów, właśnie sobie przypomniałem, że w pt wieczorem nakręciłem jakieś grosze w celu sprawdzenia sprzętu i najwyraźniej nie skasowałem licznika :idea:...Najprawdopodobniej masz wbity zły "kod" w liczniku (zły obwód koła wpisany) i licznik ci przekłamuje dystanse. Im dłuższy dystans tym większe przekłamanie.
Znalazłem coś lepszego:) Trafiłem do pizzerii na rynku (nie pamiętam nazwy, coś na G... z białymi skórzanymi siedzonkami w środku) i tam ratowałem się heinekenem, pizzą (polecam) i herbatą właśnie, czekając na kumpla, który akurat załatwiał coś na południu Wrocka i zgodził się zahaczyć o Jersey :-Dczyli pączka i ciepłej herbaty w Jersey (Dzierżoniowie) nie znalazłeś. Rozumiem, że zabrałeś się pksem.
ps. w tej pizzerii bardzo miła obsługa (wysoka, szczupła brunetka), nie zwróciła mi uwagi nawet jak mi się oczy przymknęły na chwilkę w oczekiwaniu na pizzę 8-)...tak, było aż tak źle :/
Gosc_chris1990accent_*
Napisano 15 maj 2011 - 08:46
Ja ze swojej strony chcialem również podziękowac wszystkim za kolejny wypad w Góry Sowie.
Co prawda miałem naprawdę gorszy dzień (3 skurcze oraz 2 postoje na podjeżdzie
pod Walim-nie wiem, co się stało, nigdy się nie zatrzymuje !!!) przez co jestem
nie zadowolony z mojej wczorajszej dyspozycji (pierwszy raz tak miałem), ale na
szczęscie zostało to ZREKOMPENSOWANE wspaniałą atmosferą (jak zwykle zresztą) podczas całego wypadu :->.
Do następnego razu ;-) .
Pozdrowery.
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 20 maj 2011 - 08:21
Zbliża się kolejny weekend, więc pora zapytać czy szosowcy z Wrocławia i okolic mają chęć coś razem pokręcić? :-D
Jako, że za tydzień jest płaski maraton szosowy w Lesznie, jest wstępna propozycja aby "zjechać z gór" i przejechać się po płaskim dla relaxu. Dystans około 150/200km. Tempo i trasa do uzgodnienia.
Proszę, o informację kto jest chętny.
Suchy, Melchior - wpadniecie?
Napisano 20 maj 2011 - 20:16
Spotykamy się o godzinie 9:00 na dk8 w kierunku na Oleśnicę za stacją kolejową Psie Pole, jest tam po prawej stronie zatoczka autobusowa.
W razie jakichkolwiek problemów od Opola można pakować się w pociągi do Wro, który jeżdżą co chwila.
Biorąc pod uwagę obecną pogodę jeśli rano będzie lało to nie jedziemy
EDIT.
Prawdopodobnie będzie też post i merxin.
Napisano 20 maj 2011 - 21:05
1. do Namysłowa i odbijam na Brzeg/Jelcz
2. do Opola i PKP
3. ciągnę na Wrocław ile się da Lewin lub Brzeg bo dalej pewnie nie dam rady:/
4. pada i żłopię browar:D
Chcecie ciągnąć dk na Oleśnicę czy może miniemy ją od południa zaczynając od Kiełczowa?
pzdr
edit:
Pogoda
wariant 4 wydaje się być najbardziej prawdopodobny...