Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#1941 Gosc_scale 40_*

Gosc_scale 40_*
  • Gość

Napisano 16 czerwiec 2013 - 05:59

Nowy hotel SOBOTEL przy parkingu za stadionem.Trasa mistrzostw Polski.

#1942 Lukee

Lukee
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 czerwiec 2013 - 14:19

Nie chcąc odkopywać wątku sprzed trzech lat o trasy w okolicach Wrocławia, zadam pytanie tu: mieszkam na Popowicach i szukam dobrych (w miarę możliwości bez dziur, mało ruchliwych) tras na 60-100km. Jak na razie ciągle jeżdżę jedną trasą:

link

O ile trasa fajna, to zaczyna się nudzić.
Możecie coś poradzić?

#1943 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 17 czerwiec 2013 - 15:08

Możecie coś poradzić?

Jak byś "z grubsza" cofnał się "ze dwie" strony w tym wątku to byś znalazł naprawdę wiele fajnych, ciekawych tras :evil:

No ale skoro mieszkasz na Popowicach - to możesz ogarniać zachodnio południowe części okolic Wrocławia, np. ścieżką rowerową dojeżdżasz do Leśnicy, dalej możesz na Kąty Wr. przez Lutynię, i potem dalej na Mietków, i dalej Kostomłoty i powrót przez Pełcznicę (w 75% bardzo dobry asfalt, reszta jak to w PL).

pzdr

A.

#1944 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 17 czerwiec 2013 - 15:53

17:40 dzisiaj Powstańców/Hallera, trening 2 godziny, na południe, last minute, ale może ktoś się skusi :)

u4767y2014v3.gif

#1945 JUSKI

JUSKI
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 czerwiec 2013 - 21:51

Odradzam aktualnie wyjazd na pętlę dookoła Ślęży. Na odcinku Sobótka - Sulistrowiczki - Tąpadła kładą nowy asfalt i przejazd tam kończy się totalnym obklejeniem opon smołą i kamykami. Jechałem tam dzisiaj i nie było to przyjemne. Pewnie jeszcze jutro i w środę prace potrwają. Na Tąpadła można spoko wjechać od Sadów i zjechać gdyż jak narazie tam nie kładą asfatu i raczej nie będą.
A na marginesie za ten asfalt wielkie brawa - będzie jazda jak po stole.

#1946 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 18 czerwiec 2013 - 08:32

Cześć,

Potwierdzam, odcinek Sobótka - Sulistrowice AMBA. Byliśmy w sobotę. Leją asfalt, a tam gdzie wylali, jest lapka smoła - koła momentalnie obklejone kamyczkami i piaskiem. Nie do przejechania. Aktualnie jedyna, najkrótsza trasa to od Sobótki na Sady i na Przełęcz Tąpadło.

Czy ktoś z Was startuje w sobotę w wyścigu w Sobótce?

#1947 marcin.srokowski

marcin.srokowski
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwiec 2013 - 08:50

Ja planowałem się wybrać. Myślałem by dojechać tam na spokojnie rowerem to odpadnie mi rozgrzewka.

#1948 HH2

HH2
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwiec 2013 - 08:57

Możecie coś poradzić?

Możesz ją sobie wydłużyć skręcając w Skarszynie w lewo do Trzebnicy, a później jadąc wojewódzką przez Cerekwicę do Zawoni :)

#1949 Bolo Yeung

Bolo Yeung
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwiec 2013 - 09:09

Możecie coś poradzić?

Możesz ją sobie wydłużyć skręcając w Skarszynie w lewo do Trzebnicy, a później jadąc wojewódzką przez Cerekwicę do Zawoni :)

Dokładnie jak kolega mówi. Zamiast na Grochową i nudnym płaskim koło Złotowa cisnąć, w Zawoni skręć w lewo na wojewódzką. Góra, dół cały czas, mi się nie nudzi. Polecam 2 kółeczka Skarszyn- Zawonia- Trzebnica- Skarszyn. Można też dalej do Obornik z Trzebnicy.

#1950 Gosc_scale 40_*

Gosc_scale 40_*
  • Gość

Napisano 18 czerwiec 2013 - 09:27

Ktoś chętny w czwartek 20.06 ok 10-11 na jazdę do Sobótki?tempo ok 35/h?

#1951 spi630

spi630
  • Użytkownik
  • 189 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwiec 2013 - 09:42

Ja planowałem się wybrać. Myślałem by dojechać tam na spokojnie rowerem to odpadnie mi rozgrzewka.

w sobote wg programu jest wyścig orlików i kobiet, a w niedzielę są amatorzy i elita

#1952 JUSKI

JUSKI
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwiec 2013 - 10:49

Jeżeli masz na myśli start amatorów to niedziela g.10.
Ja się wybieram.

#1953 gozzi

gozzi
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwiec 2013 - 13:50

Kolejny środowy trening Whirlpool Team!
Wnioski z ostatniego treningu zostały wyciągnięte. Tym razem nie zmieniamy trasy, przed startem zrobimy również małą odprawę, żeby każdy wiedział jak jedziemy.

Standardowo, spotykamy się w najbliższą środę (19.06), o godzinie 17:30 na parkingu pod siedzibą Whirlpool (ul. Bora Komorowskiego 6).

Trasa treningu: http://www.gpsies.co...khlejszyehnghyo

Wrocław - Trzebnica - Zawonia - Czeszów - Zawonia (premia lotna na tablicę) - Skotniki (premia górska) - Wrocław (~70km)

Jedziemy równym tempem, bez szarpania na podjazdach. Na ostatnim podjeździe oraz w Czeszowie zrobimy górską oraz lotną premie, gdzie będzie można zmierzyć się z kolegami i ze swoim organizmem ;-)

Przewidywana średnia: 33-34km/h

#1954 dave.luk

dave.luk
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwiec 2013 - 17:48

Ja niestety jak każda srode w pracy. W czerwcu nie doczekam sie wspólnego treningu chyba.
Ale mam na późniejsza zmianę tym razem.
Moze jest ktoś chętny na jakis trip 60-70km z rana?
Start kolo 8:00 z powst/hallera avg 31-33

"Here They Come.... It's Time to Goooo.....!"

#1955 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 18 czerwiec 2013 - 22:45

Pytanie z innej beczki. Czy ktoś jeździ po mieście późnym wieczorem/nocą? Wybrałbym się na trening po zmroku, odpowiednio oświetlony oczywiście. Jakieś 2h ze średnią 25/h.

#1956 Lukee

Lukee
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 czerwiec 2013 - 11:51

do kolegów z Whirlpoolu - czy można się podłączyć w Pasikurowicach?

#1957 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 czerwiec 2013 - 12:12

Można się podłączyć w każdym momencie na trasie.

#1958 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 czerwiec 2013 - 13:20

Czy ktoś z Was wybiera się w prowansalskie rejony, przy okazji na Chrono du Tour – jazda indywidualna na czas po trasie 100. Tour de France..? Ciekawa sprawa, zobaczcie sami

http://www.chronodut..._et_tarifs.html

#1959 charmer

charmer
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 czerwiec 2013 - 18:28

Pytanie z innej beczki. Czy ktoś jeździ po mieście późnym wieczorem/nocą? Wybrałbym się na trening po zmroku, odpowiednio oświetlony oczywiście. Jakieś 2h ze średnią 25/h.

Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj.
Jeżdżę zwykle po 22, miasto jest już względnie puste. A i temepratura jest do zniesienia, nie to co w dzień, poza miastem jest bardzo przyjemnie.

#1960 Gosc_łysy_*

Gosc_łysy_*
  • Gość

Napisano 19 czerwiec 2013 - 20:22

Czy ktoś z Was wybiera się w prowansalskie rejony, przy okazji na Chrono du Tour – jazda indywidualna na czas po trasie 100. Tour de France..? Ciekawa sprawa, zobaczcie sami

http://www.chronodut..._et_tarifs.html

że ne parl le frąse :D

Dodaj odpowiedź