Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#1961 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 czerwiec 2013 - 20:31

Czy ktoś z Was wybiera się w prowansalskie rejony, przy okazji na Chrono du Tour – jazda indywidualna na czas po trasie 100. Tour de France..? Ciekawa sprawa, zobaczcie sami

http://www.chronodut..._et_tarifs.html

że ne parl le frąse :D

A nie "parl pas frąse"? :P

Btw. dzisiaj trening Whirlpoolowy na Wzgórzach udał się bardzo ładnie, chyba wszyscy startujący przejechali :)

#1962 Gosc_łysy_*

Gosc_łysy_*
  • Gość

Napisano 19 czerwiec 2013 - 20:40

jakie ,,pas", s sie nie czyta, jak w Jarosław Psikuta* :D

#1963 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 21 czerwiec 2013 - 11:46

Ktoś chętny na jazdę w tym tygodniu? Raczej jak będzie chłodno i bez szaleństw bo forma nie dopisuje ;(

#1964 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 21 czerwiec 2013 - 11:54

Cześć!

Jutro, tj. sobota rano (ok 8-9), wyjeżdzamy z Naszym Forumowym kolegą do Nysy i dalej do Czech - proponowana traska:

Start: Nysa->Otmuchów->Paczków->Javornik->Vidnava->Mikulovice->Zlate Hory->Głuchołazy->Nysa (meta). total ~~100km, średnia ... się zobaczy :->

Gdyby ktoś chciał się "podpiąć" to zapraszam - niestety nie mam wolnego miejsca w aucie (brak bagażnika na rower).

pzdr

A.

#1965 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 21 czerwiec 2013 - 20:23

Cześć,

Adazz, a skąd ruszacie? Z Wrocławia? Jak start około 9:00 to ewentualnie bym był zainteresowany i miałbym jeszcze 1 wolne miejsce w aucie dla chętnego z rowerem. Daj znać.

#1966 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 21 czerwiec 2013 - 21:17

Castor,

ruszamy około 9:00 autami z Wrocławia, do Nysy, z Nysy ul. Reymonta ruszamy na Czechy :) na priv. masz namiar na mnie :)

pzdr

A.

#1967 Gosc_łysy_*

Gosc_łysy_*
  • Gość

Napisano 21 czerwiec 2013 - 23:23

tak ogólnie zapytam czy ktoś byłby chętny na popołudniowy trening(17-18) z orlen swojczycka. ok 90 km średnia 32-33?

#1968 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 22 czerwiec 2013 - 17:51

Hej,

Jutro jedziemy z Pawłem (GORE) autem w Jeseniki.
Start o 7.00 w Pasikurowicach, na Psim Polu będziemy ok.7.15.
W Oławie ok. 8.00. (info dla lokalnego artysty)
Postój w Głuchołazach i ruszamy na Pradziada przez Hermanovice.
Miejsc wolnych w aucie nie mamy.

Gdyby ktoś był chętny podskoczyc swoim autem i wyskoczyc na fajny trening, to zapraszamy.

#1969 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 23 czerwiec 2013 - 23:29

Byłem dziś na MP w Sobótce i muszę powiedzieć, że nowiutki asfalt daje rade :) Dobry długi odcinek, w końcu można zrobić całą pętle bez obaw o nawierzchnię :)

#1970 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • Skąddolnośląskie stepy

Napisano 25 czerwiec 2013 - 11:42

Hej,

Jutro jedziemy z Pawłem (GORE) autem w Jeseniki.
Start o 7.00 w Pasikurowicach, na Psim Polu będziemy ok.7.15.
W Oławie ok. 8.00. (info dla lokalnego artysty)
Postój w Głuchołazach i ruszamy na Pradziada przez Hermanovice.
Miejsc wolnych w aucie nie mamy.

Gdyby ktoś był chętny podskoczyc swoim autem i wyskoczyc na fajny trening, to zapraszamy.

Dziękuję za info, ale kiedy Wy jechaliście przez Oławę, to moja żona miała już dość zaawansowaną akcję porodową i dwie godziny później już urodziła :) teraz przez jakiś czas pewnie nie uda mi się zbyt szybko wylecieć na długi przelot, zostają mi krótkie do max 3h niedzielnie świty :) i w tygodniu godzinne przebieżki.

Ale mam zaległe pępkowe, a ponieważ ja nie piję, może pępkowy coffee ride? np w sobotnie popołudnie? Ja stawiam kawy :) fajne miejsce na kawę jest w Brzegu na zamku. Mogę wyrysowac dobrą trasę dla chętnych jadących z Wrocławia, ja bym czekał gdzieś między Wrocławiem a Oławą (Wschodnia Obwodnica np) i dalej można lecieć.

Ktoś coś?

#1971 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 25 czerwiec 2013 - 19:51

Z tym niedzielnym wyjazdem nie wypaliło tak, jak było w planach. Obralismy zupełnie inny azymut.
Jesli chodzi o picie kawki po drodze, to nie należę do turystów jeżdzących wolno. Jak trening, to trening.
Moze za jakis czas wyskoczymy w Jeseniki, ale pojechałbym na MTB zamiast zabierac szosę (lepszy trening).

#1972 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • Skąddolnośląskie stepy

Napisano 25 czerwiec 2013 - 22:29

Kumam, chris1990accent, ale pamiętaj, kiedyś też będziesz po trzydziestce, i zaczniesz rozumieć, że sport, to nie tylko sport ;)) żart.

Ja generalnie jestem szybkim turystą, jak biorę udział w wyścigach to tylko po to, by zobaczyć efekty, bo to tańsze niż dowolny pomiar mocy, a i zabawa lepsza:) natomiast zupełnie na poważnie to jestem typem szybkiego turysty i zamiast - jak moi znajomi szosowcy - patrzeć w pulsometr i przed koło, to patrzę wszędzie. Może dlatego rok temu potrąciłem sarnę.

#1973 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 25 czerwiec 2013 - 23:39

lokalny_artysta>

Gratuluje :-)

Jak moja sie urodzila, to przez 2 miesiace mialem 'treningi' w postaci praca-szpital-dom-sklepy-szpital-dom itd. To tez w ciagu dnia (zimą) bywalo ze robilem dystanse prawie tak dlugie jak te srodowe z whirpoolem, tyle ze z plecakiem po 10 a nawet 15kg + sporo obowiazkow w samym domu i maks. z 4 godziny snu. Pozniej oczywiscie spalo sie juz tylko mniej :mrgreen:
To tak a propo treningow...
Kawa jest tu na miejscu :-)

#1974 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • Skąddolnośląskie stepy

Napisano 26 czerwiec 2013 - 06:38

Dziękujé:) to drugie dziecko więc już nie ma paniki ;)
ale na powaznie temat "pępkowej rundy sobotniej" jest jak najbardziej poważny. Ma ktos ochotę?

#1975 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • Skąddolnośląskie stepy

Napisano 26 czerwiec 2013 - 09:02

o coś takiego? Z tym że ja w drodze powrotnej zostałbym już w Oławie. Proponuję sobotę po 16.00 lub niedzielę koło 7.00-8.00. Jak ktoś chętny, to stawiam kawę :)
http://goo.gl/maps/cajpu

#1976 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 27 czerwiec 2013 - 11:42

Cześć,

Ktoś dziś pokręci coś od 17:00 na południu? Szukam chętnych na trening jakieś 70km. Chętni? Jest wreszcie pogoda i trzeba to wykorzystać. :-)

#1977 marcin.srokowski

marcin.srokowski
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 czerwiec 2013 - 11:44

Cześć,

Ktoś dziś pokręci coś od 17:00 na południu? Szukam chętnych na trening jakieś 70km. Chętni? Jest wreszcie pogoda i trzeba to wykorzystać. :-)

Ja bym się pisał.

#1978 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 27 czerwiec 2013 - 13:53

Cześć,

Drużyna Whirlpool Club (dawniej Husaria Szosowa) zaprasza na dziś czyli w czwartek 27.06 na trening kolarski na południe - 70km. Spotykamy się, o 17:00 na rogu ul. Hallera i Powstańców Śl. Trasa przez Wysoką, Przecławice, Pustków Żurawski, Gniechowice, Kąty Wr. Bogdaszowice, Skałka i meta we Wrocławiu.

Tempo normalne, bez szarpania i szaleństw.

Ktoś chętny i dołączy do nas? Zapraszamy! :)

#1979 dave.luk

dave.luk
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 czerwiec 2013 - 16:52

jak na ironię zamieniłem wolne z czwartku na srode zeby z whirpoolem pojeździć w końcu;)
no i znowu nic z tego...
Jakby ktoś miał chęci troche pokrecic jutro to planuje zrobic Wrocław - Tąpadła - Sobótka - Wrocław~ 32-34kmh

"Here They Come.... It's Time to Goooo.....!"

#1980 Leopejo

Leopejo
  • Użytkownik
  • 126 postów
  • SkądFlorencja

Napisano 27 czerwiec 2013 - 18:34

Pytanie z innej beczki: czy wtorkowe i czwartkowe "szalone" treningi A. Doktora, które w zeszłym roku startowały przy sklepie rowerowym na Hallera, jeszcze odbywają się?

Dodaj odpowiedź