Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#2781 wtd

wtd
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 październik 2014 - 13:02

https://www.facebook...tivity&source=1

czyli jutro tj: sobota 9:30  skrzyżowanie ul. Grabiszyńskiej i Hallera.

#2782 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 03 październik 2014 - 14:49

Jacek 9:30 Grabiszynska/Hallera

u4767y2014v3.gif

#2783 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 03 październik 2014 - 14:49

Jacek 9:30 Grabiszynska/Hallera

u4767y2014v3.gif

#2784 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 03 październik 2014 - 14:58

Cześć,

Zapraszamy Was wszystkich na jutro, w sobotę 4 października, na wydarzenie pod szyldem "Zakończenie Sezonu Kolarskiego 2014". Od kilku lat już organizujemy i zakończenia i rozpoczęcia sezonów kolarskich we Wrocławiu. Zawsze jest bardzo dużo osób i fajna zabawa. Nie inaczej jest i tym razem. Zapraszamy na etap o długości około 120km w pięknych okolicznościach przyrody. Trasę przygotował Merxin:

http://www.gpsies.co...nchybrsvjmmkdgl

Strona naszego eventu na FB: https://www.facebook...tivity&source=1

Start, o 9:30 z rogu Hallera i GRABISZYŃSKIEJ. Nie będzie rwania tempa, szaleństw ani pędzenia na oślep. Jest to etap "przyjaźni" w średnim tempie. Ma być dobra zabawa i tak będzie. :)

Zapraszamy wszystkich chętnych bo pogoda idealna! :)

#2785 siedemosiem

siedemosiem
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 październik 2014 - 15:02

Będę.

#2786 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 04 październik 2014 - 17:17

Cześć,

Korzystając z PIĘKNEJ pogody jak na październik, zapraszamy na następny wspólny trening na jutro, czyli w NIEDZIELĘ 5 października - Spotykamy się, o 10:00 na ul. Borowskiej pod szpitalem. Tym razem polecimy w kierunku Św. Katarzyny, Kotowic, Marcinkowic, a potem na Żurawinę, Gniechowice i przez Kąty Wrocławskie dojedziemy do Wrocławia. W planie 100km w tempie rozjazdowym. :)

Trasa: http://www.gpsies.co...bxsipgtfpndgxrv

Zapraszamy wszystkich chętnych bo pogoda idealna! :)

Kto będzie jutro?

#2787 bartmanin

bartmanin
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 październik 2014 - 06:39

..dzięki za wspólną jazdę..było mgliscie i wietrzenie ale stowka pękła..pozdrowienia dla Ewki, która to przebyla z nami większość trasy...
  • bartmanin lubi to

#2788 schwepes

schwepes
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 październik 2014 - 19:17

Skoro było zakończenie sezonu szosowego, to może czas na przełaje :) ? Ktoś z Was jeździ jesienią i zimą na przełaju? Macie jakieś ciekawe trasy do polecenia?

#2789 spi630

spi630
  • Użytkownik
  • 189 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 październik 2014 - 20:19

we Wrocławiu nie ma zim, kto tu myśli o przełajach :-P

• Leopejo i paulsen lubią to

#2790 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 07 październik 2014 - 21:33

schwepes, dnia 07 Paź 2014 - 18:17, napisał:

Skoro było zakończenie sezonu szosowego, to może czas na przełaje :) ? Ktoś z Was jeździ jesienią i zimą na przełaju? Macie jakieś ciekawe trasy do polecenia?

We Wrocławiu chyba nie widziałem ani jednego kolarza na przełaju zimą/jesienią  :-( , ale za to w pobliskiej Środzie Śląskiej już rowery przełajowe *(nie górale i crossy) są jak najbardziej znane, mało tego tamtejsza grupa "Rycerze Rolanda" w Styczniu organizuje wyścigi przełajowe. 

Tras na przełaj we Wrocławiu i okolicach jest sporo fajnych, polecam całą dolinę Odry, nie wiem z jakiej części Wrocławia jesteś ale tereny w zachodniej części miasta mam bardzo dokładnie zjeżdżone, można pojeździć po lesie mokrzańskim na rundach, można polecieć Zabór Wlk. *(Rezerwat łęgowy ze świetnymi ścieżkami), dalej Lubiatów, Kobylniki do wsi Słup, i szutrami na Zakrzów, Brodno, i dalej Rzeczyca, Chomiąża, te okolice to dużo lasów, fajne drogi szutrowe, asfalty dziurawe jak przystało na przełaj - polecam  8-)

• merxin lubi to

#2791 schwepes

schwepes
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 październik 2014 - 06:08

adazz, dnia 07 Paź 2014 - 20:33, napisał:

We Wrocławiu chyba nie widziałem ani jednego kolarza na przełaju zimą/jesienią :-( , ale za to w pobliskiej Środzie Śląskiej już rowery przełajowe *(nie górale i crossy) są jak najbardziej znane, mało tego tamtejsza grupa "Rycerze Rolanda" w Styczniu organizuje wyścigi przełajowe.

Tras na przełaj we Wrocławiu i okolicach jest sporo fajnych, polecam całą dolinę Odry, nie wiem z jakiej części Wrocławia jesteś ale tereny w zachodniej części miasta mam bardzo dokładnie zjeżdżone, można pojeździć po lesie mokrzańskim na rundach, można polecieć Zabór Wlk. *(Rezerwat łęgowy ze świetnymi ścieżkami), dalej Lubiatów, Kobylniki do wsi Słup, i szutrami na Zakrzów, Brodno, i dalej Rzeczyca, Chomiąża, te okolice to dużo lasów, fajne drogi szutrowe, asfalty dziurawe jak przystało na przełaj - polecam 8-)

Dzięki adazz. Aktualnie zamieszkuję w okolicach ul. Legnickiej. Wczoraj wybrałem się do lasu osobowickiego (po drodze zahaczając o jakieś parki). Teren niewielki, ale fajnie urozmaicony i są jakieś "podjazdy". Wytyczyłem sobie nawet ciekawą, małą pętlę z przeszkodą w postaci powalonego drzewa, którą trzeba przeskoczyć. Sprawdzę dzisiaj jeden z Twoich typów :).

wysłane z mojej Nokii 3210 przez Taptalk

#2792 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 08 październik 2014 - 09:12

adazz, dnia 07 Paź 2014 - 20:33, napisał:

...można polecieć Zabór Wlk. *(Rezerwat łęgowy ze świetnymi ścieżkami), dalej Lubiatów, Kobylniki do wsi Słup, i szutrami na Zakrzów, Brodno, i dalej Rzeczyca, Chomiąża, te okolice to dużo lasów, fajne drogi szutrowe, asfalty dziurawe jak przystało na przełaj - polecam  8-)

Wybralbym sie w ta trase w weekend na goralu, nie wiem tylko jeszcze w jakich godzinach bede mogl. 

u4767y2014v3.gif

#2793 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 08 październik 2014 - 10:20

Merxin

Ja w weeken planuje ciągle szosowe treningi na połódnie (hopki na Pożarzysko) pewnie ja albo Sedlaczek napiszemy o której i gdzie startujemy.

Ja na pewno będe się tam pojawiał na przełaju kiedy temperatura już spadnie być może łącznie ze śniegiem ;) jak bedziesz w lubiatowie to wejdź do sklepiku spożywczego i kup sobie przewodnik rowerowy po "trójwsi" (Zabór Mały, Zabór Wielki,Lubiatów), polecam gorąco lubiatowskie górki :)
Polecam jeszcze w mroźne dni las mokrzański, są tam w tej chwili wytyczone, utwardzone ścieżki, są oznakowane i przygotowane, zarówno dla nordic walking, biegaczy, narciarzy biegowych jak i przełajów ;) (ławeczki, wiaty, oznakowanie na drzewach), są również hopki które można obiegać z rowerkiem ;) (prawie jak w Danii ;))

#2794 KSiedlaczek

KSiedlaczek
  • Użytkownik
  • 252 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 październik 2014 - 18:07

Cześć!
Korzystając z fajnej pogody zapraszamy na wspólne weekendowe rundy J
Start: ul. Gagarina *(Parking przed Lidl), godzina 10:00,
Kierunek/trasa: Smolec->Skałka->Sadków->Kąty Wrocławskie->Mietków-Maniów->Domanice->Pożarzysko->Panków->Wilków->Stefanowice->Krasków->Domanice-> Powrót tą samą drogą J +/- 100km.
Tempo spokojne ok. 30 - 32 km/h , Premia górska w Pożarzysku na górce, Premia górska na górce w Domanicach (koło jeziora w dwie strony), czekamy na siebie na hopkach, coffee break „Pod Winogronkiem” (Sklep na szczycie górki w Pożarzysku)
Zapraszamy!

Dajcie znać kto wpadnie :)

#2795 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 08 październik 2014 - 18:33

+1  8-)

#2796 Leopejo

Leopejo
  • Użytkownik
  • 126 postów
  • SkądFlorencja

Napisano 08 październik 2014 - 18:52

KSiedlaczek, dnia 08 Paź 2014 - 17:07, napisał:

Cześć!
Start: ul. Gagarina *(Parking przed Lidl), godzina 10:00,
Kierunek/trasa: Smolec->Skałka->Sadków->Kąty Wrocławskie->Mietków-Maniów->Domanice->Pożarzysko->Panków->Wilków->Stefanowice->Krasków->Domanice-> Powrót tą samą drogą J +/- 100km.
Tempo spokojne ok. 30 - 32 km/h , Premia górska w Pożarzysku na górce, Premia górska na górce w Domanicach (koło jeziora w dwie strony), czekamy na siebie na hopkach, coffee break „Pod Winogronkiem” (Sklep na szczycie górki w Pożarzysku)
Zapraszamy!

Dajcie znać kto wpadnie :)

Ja tym razem odpuszczam. Ale czy to będzie w sobotę czy w niedzielę? ;-)

#2797 KSiedlaczek

KSiedlaczek
  • Użytkownik
  • 252 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 październik 2014 - 19:07

Sobota sobota, co za niedopatrzenie :D

#2798 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 08 październik 2014 - 19:14

Cześć,

,

Cytat

Cześć!
Start: ul. Gagarina *(Parking przed Lidl), godzina 10:00

Też się pojawię w sobotę, a jak! :) Chyba, że coś wypadnie ale to dam wcześniej znać.

P.S. Dobrze by było pyknąć w sobotę ze 130km. To chyba ostatnie podrygi tej pogodnej jesieni. :)

#2799 JamesJones

JamesJones
  • Użytkownik
  • 48 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 październik 2014 - 22:41

jak złoże jakiś koślawy przełaj, też będzie czym jeździć zimą.

Zawsze wybieracie godziny w których nie mogę się stawić. 

#2800 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 10 październik 2014 - 08:32

Cześć,

Idąc za propozycją KSiedlaczka z kilku postów powyżej, łącząc sie w jeden duży peleton, korzystając dalej z PIĘKNEJ pogody jak na październik, zapraszamy na następny wspólny trening na jutro, czyli w SOBOTĘ 11 października - Spotykamy się tak jak pisał Kamil Siedlaczek, o 10:00 na ul. Gagarina pod Lidlem. Tym razem polecimy w kierunku Mietkowa, Pożarzyska, tamtejszych hopek, a potem na Sobotke, Gniechowice i przez Kąty Wrocławskie dojedziemy do Wrocławia. W planie 120km w tempie rozjazdowym. :)

Zapraszamy wszystkich chętnych bo pogoda idealna!

Kto będzie jutro? :)

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy