https://www.facebook...tivity&source=1
czyli jutro tj: sobota 9:30 skrzyżowanie ul. Grabiszyńskiej i Hallera.
Napisano 03 październik 2014 - 13:02
https://www.facebook...tivity&source=1
czyli jutro tj: sobota 9:30 skrzyżowanie ul. Grabiszyńskiej i Hallera.
Napisano 03 październik 2014 - 14:58
Cześć,
Zapraszamy Was wszystkich na jutro, w sobotę 4 października, na wydarzenie pod szyldem "Zakończenie Sezonu Kolarskiego 2014". Od kilku lat już organizujemy i zakończenia i rozpoczęcia sezonów kolarskich we Wrocławiu. Zawsze jest bardzo dużo osób i fajna zabawa. Nie inaczej jest i tym razem. Zapraszamy na etap o długości około 120km w pięknych okolicznościach przyrody. Trasę przygotował Merxin:
http://www.gpsies.co...nchybrsvjmmkdgl
Strona naszego eventu na FB: https://www.facebook...tivity&source=1
Start, o 9:30 z rogu Hallera i GRABISZYŃSKIEJ. Nie będzie rwania tempa, szaleństw ani pędzenia na oślep. Jest to etap "przyjaźni" w średnim tempie. Ma być dobra zabawa i tak będzie.
Zapraszamy wszystkich chętnych bo pogoda idealna!
Napisano 04 październik 2014 - 17:17
Cześć,
Korzystając z PIĘKNEJ pogody jak na październik, zapraszamy na następny wspólny trening na jutro, czyli w NIEDZIELĘ 5 października - Spotykamy się, o 10:00 na ul. Borowskiej pod szpitalem. Tym razem polecimy w kierunku Św. Katarzyny, Kotowic, Marcinkowic, a potem na Żurawinę, Gniechowice i przez Kąty Wrocławskie dojedziemy do Wrocławia. W planie 100km w tempie rozjazdowym.
Trasa: http://www.gpsies.co...bxsipgtfpndgxrv
Zapraszamy wszystkich chętnych bo pogoda idealna!
Kto będzie jutro?
Napisano 07 październik 2014 - 21:33
schwepes, dnia 07 Paź 2014 - 18:17, napisał:
Skoro było zakończenie sezonu szosowego, to może czas na przełaje
? Ktoś z Was jeździ jesienią i zimą na przełaju? Macie jakieś ciekawe trasy do polecenia?
We Wrocławiu chyba nie widziałem ani jednego kolarza na przełaju zimą/jesienią :-( , ale za to w pobliskiej Środzie Śląskiej już rowery przełajowe *(nie górale i crossy) są jak najbardziej znane, mało tego tamtejsza grupa "Rycerze Rolanda" w Styczniu organizuje wyścigi przełajowe.
Tras na przełaj we Wrocławiu i okolicach jest sporo fajnych, polecam całą dolinę Odry, nie wiem z jakiej części Wrocławia jesteś ale tereny w zachodniej części miasta mam bardzo dokładnie zjeżdżone, można pojeździć po lesie mokrzańskim na rundach, można polecieć Zabór Wlk. *(Rezerwat łęgowy ze świetnymi ścieżkami), dalej Lubiatów, Kobylniki do wsi Słup, i szutrami na Zakrzów, Brodno, i dalej Rzeczyca, Chomiąża, te okolice to dużo lasów, fajne drogi szutrowe, asfalty dziurawe jak przystało na przełaj - polecam 8-)
Napisano 08 październik 2014 - 06:08
adazz, dnia 07 Paź 2014 - 20:33, napisał:
Dzięki adazz. Aktualnie zamieszkuję w okolicach ul. Legnickiej. Wczoraj wybrałem się do lasu osobowickiego (po drodze zahaczając o jakieś parki). Teren niewielki, ale fajnie urozmaicony i są jakieś "podjazdy". Wytyczyłem sobie nawet ciekawą, małą pętlę z przeszkodą w postaci powalonego drzewa, którą trzeba przeskoczyć. Sprawdzę dzisiaj jeden z Twoich typówWe Wrocławiu chyba nie widziałem ani jednego kolarza na przełaju zimą/jesienią :-( , ale za to w pobliskiej Środzie Śląskiej już rowery przełajowe *(nie górale i crossy) są jak najbardziej znane, mało tego tamtejsza grupa "Rycerze Rolanda" w Styczniu organizuje wyścigi przełajowe.
Tras na przełaj we Wrocławiu i okolicach jest sporo fajnych, polecam całą dolinę Odry, nie wiem z jakiej części Wrocławia jesteś ale tereny w zachodniej części miasta mam bardzo dokładnie zjeżdżone, można pojeździć po lesie mokrzańskim na rundach, można polecieć Zabór Wlk. *(Rezerwat łęgowy ze świetnymi ścieżkami), dalej Lubiatów, Kobylniki do wsi Słup, i szutrami na Zakrzów, Brodno, i dalej Rzeczyca, Chomiąża, te okolice to dużo lasów, fajne drogi szutrowe, asfalty dziurawe jak przystało na przełaj - polecam 8-)
Napisano 08 październik 2014 - 09:12
adazz, dnia 07 Paź 2014 - 20:33, napisał:
...można polecieć Zabór Wlk. *(Rezerwat łęgowy ze świetnymi ścieżkami), dalej Lubiatów, Kobylniki do wsi Słup, i szutrami na Zakrzów, Brodno, i dalej Rzeczyca, Chomiąża, te okolice to dużo lasów, fajne drogi szutrowe, asfalty dziurawe jak przystało na przełaj - polecam 8-)
Wybralbym sie w ta trase w weekend na goralu, nie wiem tylko jeszcze w jakich godzinach bede mogl.
Napisano 08 październik 2014 - 10:20
Napisano 08 październik 2014 - 18:07
Cześć!
Korzystając z fajnej pogody zapraszamy na wspólne weekendowe rundy J
Start: ul. Gagarina *(Parking przed Lidl), godzina 10:00,
Kierunek/trasa: Smolec->Skałka->Sadków->Kąty Wrocławskie->Mietków-Maniów->Domanice->Pożarzysko->Panków->Wilków->Stefanowice->Krasków->Domanice-> Powrót tą samą drogą J +/- 100km.
Tempo spokojne ok. 30 - 32 km/h , Premia górska w Pożarzysku na górce, Premia górska na górce w Domanicach (koło jeziora w dwie strony), czekamy na siebie na hopkach, coffee break „Pod Winogronkiem” (Sklep na szczycie górki w Pożarzysku)
Zapraszamy!
Dajcie znać kto wpadnie
Napisano 08 październik 2014 - 18:52
KSiedlaczek, dnia 08 Paź 2014 - 17:07, napisał:
Cześć!
Start: ul. Gagarina *(Parking przed Lidl), godzina 10:00,
Kierunek/trasa: Smolec->Skałka->Sadków->Kąty Wrocławskie->Mietków-Maniów->Domanice->Pożarzysko->Panków->Wilków->Stefanowice->Krasków->Domanice-> Powrót tą samą drogą J +/- 100km.
Tempo spokojne ok. 30 - 32 km/h , Premia górska w Pożarzysku na górce, Premia górska na górce w Domanicach (koło jeziora w dwie strony), czekamy na siebie na hopkach, coffee break „Pod Winogronkiem” (Sklep na szczycie górki w Pożarzysku)
Zapraszamy!
Dajcie znać kto wpadnie
Ja tym razem odpuszczam. Ale czy to będzie w sobotę czy w niedzielę? ;-)
Napisano 08 październik 2014 - 19:07
Sobota sobota, co za niedopatrzenie
Napisano 08 październik 2014 - 19:14
Cześć,
,
Cytat
Cześć!
Start: ul. Gagarina *(Parking przed Lidl), godzina 10:00
Też się pojawię w sobotę, a jak! Chyba, że coś wypadnie ale to dam wcześniej znać.
P.S. Dobrze by było pyknąć w sobotę ze 130km. To chyba ostatnie podrygi tej pogodnej jesieni.
Napisano 10 październik 2014 - 08:32