Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#741 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 22 czerwiec 2011 - 10:24

Cześć,

Co do nadchodzącego weekendu to pogoda ma być... okropna... :-/ Deszcze, burze i po 19 stopni - przynajmniej tak mówili wczoraj po dzienniku w pogodzie. Trzeba będzie na bieżąco obserwować sytuację.

Na przyszły weekend czyli 2 i 3 lipca lub ewentualnie następny 9 i 10 lipca, już dziś sedrcznie zapraszamy na królewski etap z metą na... PRADZIADZIE! :-D Już czas go zdobyć... :mrgreen: W tamtym roku pojechaliśmy w 10 osób! Było super! Co do tego wypadu, będziemy jeszcze się umawiać ale już dziś rezerwujcie wolne weekendy.

#742 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 22 czerwiec 2011 - 10:30

W końcu wakację, więc w końcu trza się wybrać na wrocławskie kręcenie :)

Czekam na konkretne informacyje :-)

#743 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 czerwiec 2011 - 19:47

Witam

Wybieramy się z Krzyśkiem i Fokusem (jeżeli będzie do życia) za Trzebnicę pod Milicz, szczegóły odnośnie trasy podrzuci Krzysiek jak dotrze do domu, tym razem chcielibyśmy podjechać trochę bardziej na północ, a nie kręcić po hopkach na południe od trasy Trzebnica-Oleśnica.

start wstępnie o 11:00, do ustalenia

dystans z Pasikurowic ~80km (start spod cmentarza w Pasikurowicach)

tempo: LUŹNE

chętni?

edit: jak komuś będzie mało/za wolno zawsze może zostać i machnąć południową pętelkę szerszenia:)

edit2: METEO podpowiada, że nie będzie lało

#744 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 22 czerwiec 2011 - 21:57

Hej,

Trasa na jutro:

Pasikurowice-Trzebnica-Księginice-Jaźwiny-Blizocin-Kuźniczysko-Skoroszów-
-Miłochowice-Milicz. Powrót tą samą trasą.

Dystans:ok. 100km w obie strony.

Z doświadczenia wiem, ze jest to trasa dośc szybka, więc dobre tempo można
trzymac na całym dystansie. Nie jest to odcinek płaski, ale pagorkowaty.
Jakosc asfaltów dobra i bardzo dobra.

Start o 11.00-CMENTARZ W PASIKUROWICACH.

Mam nadzieję, ze będzie sucho :-) .

Pozdrawiam i do zobaczenia jutro.

#745 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 czerwiec 2011 - 06:55

Też wpadnę na 11:00.

#746 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 czerwiec 2011 - 14:47

No i trening się odbył
Startowało 4, doszedł nas 5, po drodze 2 odbiło, kolejny połamał klamkę, ostatecznie wracaliśmy w 3:)
zaliczyłem też pierwszy szlif w tym roku :/

#747 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 postów
  • SkądDzierżoniów

Napisano 23 czerwiec 2011 - 14:59

gdybym wcześniej zauważył aktywność na forum odnośnie dzisiejszego treningu to wybrałbym się z Wami. Raz wiadomość przychodzi na maila, raz nie.
Suchy, z pierwszymi szlifami jest zawsze ciężko. Później już jakoś poleci :) Ja zaliczyłem glebę w weekend na Bike Maratonie. To co szare mydło, knebel w gębę i szorujesz :)

#748 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 czerwiec 2011 - 15:47

No fajnie było 60km na jednym przełożeniu (46x11) w tym wzgórza Trzebnickie, jak dojechałem to miałem tak ciężkie nogi że lewo po schodach wszedłem

#749 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 czerwiec 2011 - 19:25

Ależ przemielony jestem :). Jakiś wirus mnie męczy normalnie. Mam nadzieję, że przy sobocie coś więcej z Wami pojeżdżę.

#750 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 23 czerwiec 2011 - 21:21

Witam
To ja chciałbym znaleźć chętnych na weekend !
Ale
Zdarzyło mi się 2 razy wybrać z ekipą z tego wątku i niestety nie dotrzymywałem chłopakom tempa. Sytuacja wyglądała tak, że ja się ostro namęczyłem a oni nie pojeździli – sorry chłopaki.

Dlatego chciałbym zebrać grupę osób z Wrocławia i okolic, które dopiero zaczynają przygodę z kolarstwem szosowy.
Założenia wycieczki to:
Średnie tempo: ok 24km/h – 28km/h – w progu tlenowym,
Dystans: 50 – 80 km,
Trasa do ustalenia – proponuje płaski kawałek.

Celem jest oczywiście zbudowanie bazy po ty aby móc w późniejszym terminie jeździć z mocniejszą grupą :mrgreen:

Witajcie ;-) Dawno a nawet dawno dawno mnie tutaj nie było. Musiałem sobie zrobić długą przerwę w jeździe spowodowaną złamaniem kości krzyżowej. Na szczęście wszystko się już pozrastało i jestem gotowy to jazdy :-) Jeśli ktoś jest chętny do tej "wolniejszej" grupy to proponuję zabierać się na weekendowe wypady z "wrocławską grupą", ale my pojedziemy troszkę wolniejszym tempem. Myślę, że to jest dobre wyjście dla Nas. Pamiętam marcowy wyjazd do Sobótki, gdzie przez krótki czas trzymałem się z Wami, ale potem nogi siadły i toczyłem się z Łukaszem, ale dojechaliśmy :> Jeśli ktoś jest chętny do tej wolniejszej grupy to piszcie! :-)

#751 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 23 czerwiec 2011 - 21:30

Cześć,

Jeśli ktoś jest chętny do tej "wolniejszej" grupy to proponuję zabierać się na weekendowe wypady z "wrocławską grupą", ale my pojedziemy troszkę wolniejszym tempem. Myślę, że to jest dobre wyjście dla Nas. Pamiętam marcowy wyjazd do Sobótki, gdzie przez krótki czas trzymałem się z Wami, ale potem nogi siadły i toczyłem się z Łukaszem, ale dojechaliśmy.

Popieram w całej rozciągłości. Uważam, że nie ma sensu tworzyć ileś tam grup z podziałem na "szybkość jazdy". Lepiej zawsze jechać jedną dużą grupą niż tworzyć kilka małych. Tak jak napisał Emty13, zawsze można się potem odłączyć i stworzyć wolniejszą grupkę. Zresztą jazda / trening z mocniejszymi zawsze da DUŻO większe efekty niż jazda z wolniejszymi czy równymi sobie zawodnikami.

Także zapraszam wszystkich do przyjeżdżania na ustawki z Grupą Wrocławską! :-D

#752 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 23 czerwiec 2011 - 22:04

Fakt, że jazda z lepszymi od siebie zawsze dużo daje, ale nie na tej zasadzie, że ktoś przejedzie z Wami jakiś odcinek tempem 40km/h, przetrenuje organizm i zostanie w tyle a reszta pojedzie dalej jak gdyby nigdy nic. Będziemy jeździć razem a potem najwyżej się odłączymy. Warto jechać i przede wszystkim nie zniechęcać się tym, że "ja tego nie wytrzymam, więc nie jadę" bo na pewno jest tutaj wielu takich, którzy myślą podobnie.

wtd jak coś to będziemy się trzymać trzymać razem z tyłu ;-)

Ja jestem otwarty na wszelkie propozycje wyjazdowe od następnego tygodnia bo ten weekend mam jeszcze zajęty :)

#753 Bolo Yeung

Bolo Yeung
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 czerwiec 2011 - 13:55

Ja jestem chętny na jazdę z wolniejszą grupą... Suchy i koledzy jeżdżą zbyt mocnym tempem jak dla mnie, a chętnie z kimś bym pojeździł. Po tym weekendzie dopiero będę mógł jakiś trening zrobić z wami no i oczywiście coś w weekend kolejny można dłużej pojeździć.

#754 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 25 czerwiec 2011 - 12:11

kiddo0 odpowiada Ci jazda w tygodniu? Np. środa/czwartek? Na pewno ktoś jeszcze się dołączy

#755 Bolo Yeung

Bolo Yeung
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 czerwiec 2011 - 23:01

Poniedziałek i czwartek odpada, ale reszta dni pasuje tylko, że po 18:00 będę mógł się stawić dopiero.

#756 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 czerwiec 2011 - 23:15

Dobra czas sie zmobilizować do jazdy,więc również sie piszę do jazdy z wolniejszą grupą
póki co mam czas...

#757 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 27 czerwiec 2011 - 16:17

Mnie dopadła grypa i wątpię, że szybko z tego wyjdę bo mam anginę, więc w tym tygodniu odpadam :-/ Może wykuruje się na weekend to możemy popedałować.

#758 wtd

wtd
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 czerwiec 2011 - 17:14

Witam
Jest dobrze – naliczyłem 4 chętne osoby(ze mną).
Co do jazdy to jestem jak najbardziej za tym aby jeździć razem z mocniejszą grupą.
Mam nadzieje, że na najbliższy weekend pokażą się jeszcze pozostałe osoby, które dopiero zaczynają.

Ja osobiście jak już pisałem wcześniej tyko w weekendy mogę jeździć

To co - plany na weekend?

#759 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 czerwiec 2011 - 20:50

jak tylko uruchomię szosę bądź przełaja to bym sie pisal. Co do planow trzeba ustalic ile km a wtedy ustali sie cel

#760 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 czerwiec 2011 - 21:30

Jutro z Suchym i Darkiem planujemy przejechać się 80km po Wzgórzach. Wstępnie spotykamy się koło cmentarz w Pasikurowicach o 18. Czas może ulec lekkiej zmianie, ale jak coś będzie informacja.

Dodaj odpowiedź