Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 22 czerwiec 2011 - 10:24
Co do nadchodzącego weekendu to pogoda ma być... okropna... :-/ Deszcze, burze i po 19 stopni - przynajmniej tak mówili wczoraj po dzienniku w pogodzie. Trzeba będzie na bieżąco obserwować sytuację.
Na przyszły weekend czyli 2 i 3 lipca lub ewentualnie następny 9 i 10 lipca, już dziś sedrcznie zapraszamy na królewski etap z metą na... PRADZIADZIE! :-D Już czas go zdobyć... :mrgreen: W tamtym roku pojechaliśmy w 10 osób! Było super! Co do tego wypadu, będziemy jeszcze się umawiać ale już dziś rezerwujcie wolne weekendy.
Napisano 22 czerwiec 2011 - 19:47
Wybieramy się z Krzyśkiem i Fokusem (jeżeli będzie do życia) za Trzebnicę pod Milicz, szczegóły odnośnie trasy podrzuci Krzysiek jak dotrze do domu, tym razem chcielibyśmy podjechać trochę bardziej na północ, a nie kręcić po hopkach na południe od trasy Trzebnica-Oleśnica.
start wstępnie o 11:00, do ustalenia
dystans z Pasikurowic ~80km (start spod cmentarza w Pasikurowicach)
tempo: LUŹNE
chętni?
edit: jak komuś będzie mało/za wolno zawsze może zostać i machnąć południową pętelkę szerszenia:)
edit2: METEO podpowiada, że nie będzie lało
Gosc_chris1990accent_*
Napisano 22 czerwiec 2011 - 21:57
Trasa na jutro:
Pasikurowice-Trzebnica-Księginice-Jaźwiny-Blizocin-Kuźniczysko-Skoroszów-
-Miłochowice-Milicz. Powrót tą samą trasą.
Dystans:ok. 100km w obie strony.
Z doświadczenia wiem, ze jest to trasa dośc szybka, więc dobre tempo można
trzymac na całym dystansie. Nie jest to odcinek płaski, ale pagorkowaty.
Jakosc asfaltów dobra i bardzo dobra.
Start o 11.00-CMENTARZ W PASIKUROWICACH.
Mam nadzieję, ze będzie sucho :-) .
Pozdrawiam i do zobaczenia jutro.
Napisano 23 czerwiec 2011 - 14:59
Suchy, z pierwszymi szlifami jest zawsze ciężko. Później już jakoś poleci
Napisano 23 czerwiec 2011 - 21:21
Witam
To ja chciałbym znaleźć chętnych na weekend !
Ale
Zdarzyło mi się 2 razy wybrać z ekipą z tego wątku i niestety nie dotrzymywałem chłopakom tempa. Sytuacja wyglądała tak, że ja się ostro namęczyłem a oni nie pojeździli – sorry chłopaki.
Dlatego chciałbym zebrać grupę osób z Wrocławia i okolic, które dopiero zaczynają przygodę z kolarstwem szosowy.
Założenia wycieczki to:
Średnie tempo: ok 24km/h – 28km/h – w progu tlenowym,
Dystans: 50 – 80 km,
Trasa do ustalenia – proponuje płaski kawałek.
Celem jest oczywiście zbudowanie bazy po ty aby móc w późniejszym terminie jeździć z mocniejszą grupą :mrgreen:
Witajcie ;-) Dawno a nawet dawno dawno mnie tutaj nie było. Musiałem sobie zrobić długą przerwę w jeździe spowodowaną złamaniem kości krzyżowej. Na szczęście wszystko się już pozrastało i jestem gotowy to jazdy :-) Jeśli ktoś jest chętny do tej "wolniejszej" grupy to proponuję zabierać się na weekendowe wypady z "wrocławską grupą", ale my pojedziemy troszkę wolniejszym tempem. Myślę, że to jest dobre wyjście dla Nas. Pamiętam marcowy wyjazd do Sobótki, gdzie przez krótki czas trzymałem się z Wami, ale potem nogi siadły i toczyłem się z Łukaszem, ale dojechaliśmy :> Jeśli ktoś jest chętny do tej wolniejszej grupy to piszcie! :-)
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 23 czerwiec 2011 - 21:30
Jeśli ktoś jest chętny do tej "wolniejszej" grupy to proponuję zabierać się na weekendowe wypady z "wrocławską grupą", ale my pojedziemy troszkę wolniejszym tempem. Myślę, że to jest dobre wyjście dla Nas. Pamiętam marcowy wyjazd do Sobótki, gdzie przez krótki czas trzymałem się z Wami, ale potem nogi siadły i toczyłem się z Łukaszem, ale dojechaliśmy.
Popieram w całej rozciągłości. Uważam, że nie ma sensu tworzyć ileś tam grup z podziałem na "szybkość jazdy". Lepiej zawsze jechać jedną dużą grupą niż tworzyć kilka małych. Tak jak napisał Emty13, zawsze można się potem odłączyć i stworzyć wolniejszą grupkę. Zresztą jazda / trening z mocniejszymi zawsze da DUŻO większe efekty niż jazda z wolniejszymi czy równymi sobie zawodnikami.
Także zapraszam wszystkich do przyjeżdżania na ustawki z Grupą Wrocławską! :-D
Napisano 23 czerwiec 2011 - 22:04
wtd jak coś to będziemy się trzymać trzymać razem z tyłu ;-)
Ja jestem otwarty na wszelkie propozycje wyjazdowe od następnego tygodnia bo ten weekend mam jeszcze zajęty
Napisano 24 czerwiec 2011 - 13:55
Napisano 27 czerwiec 2011 - 17:14
Jest dobrze – naliczyłem 4 chętne osoby(ze mną).
Co do jazdy to jestem jak najbardziej za tym aby jeździć razem z mocniejszą grupą.
Mam nadzieje, że na najbliższy weekend pokażą się jeszcze pozostałe osoby, które dopiero zaczynają.
Ja osobiście jak już pisałem wcześniej tyko w weekendy mogę jeździć
To co - plany na weekend?