Jump to content

Photo

ZZR Jaguar

877 replies to this topic

#441 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 December 2012 - 16:59

Mikos95 ramka swoje przeszła, tylne widełki krzywe. Łaczenie tylnych widełek przy rurze podsiodłowej wygląda na spawane, dziwi mnie także spaw na mufie suportowej.

#442 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 posts
  • SkądMława

Posted 02 December 2012 - 22:33

Maniekxj, bardzo ładny huragan ! pogratulować !

#443 sadfreak

sadfreak
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądKraków

Posted 12 December 2012 - 14:47

http://allegro.pl/sh...item=2861702467

Naprawdę ładny egzemplarz. Najchętniej sam bym go kupił, ale brak mi środków, więc może ktoś z forowiczów się skusi. Cena nie jest niska, ale same stery to spory zysk.

#444 tompajk

tompajk
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądKraków

Posted 14 December 2012 - 18:18

Maniekxj podziwiam za sumiennosc wykonania.
sadfreakfajna ta ramka rzeczywiscie, fajnie,ze ma jeszcze przelotki i byc moze miski campy. ten kompletny Special, ktorego tu wrzucalem poszedl za 600 stowek, wiec taka opcja zakupu byla lepsza.

#445 tompajk

tompajk
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądKraków

Posted 14 December 2012 - 18:22

taka ramke jeszcze znalazlem
http://www.facebook....pe=1&permPage=1 szkoda, ze hak ktos wycial, no i kolor tez tak sobie pasuje, moim zdaniem.

#446 tompajk

tompajk
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądKraków

Posted 20 December 2012 - 19:06

http://allegro.pl/ra...2887178591.html z ciekawości zapytam , co to za dziwactwo?

#447 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 posts
  • Skądwarszawa

Posted 29 December 2012 - 22:32

a diabli go wiedzą
moze byc to edycja rekorda na belgie czy holandie ale co tam robi widelec z fachowym węzłem to nie wiem...

#448 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 30 December 2012 - 20:39

a diabli go wiedzą
moze byc to edycja rekorda na belgie czy holandie ale co tam robi widelec z fachowym węzłem to nie wiem...

Panie Zwajtakter panie Zwajtakter...jestes Pan na Starychrowerach.org i nie wiesz Pan co to jest...a feee :oops:

#449 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1,388 posts
  • SkądRumia

Posted 31 December 2012 - 08:11

co tam robi widelec z fachowym węzłem to nie wiem...

Proste. Pewnie stary się rozleciał. Nie wiem jak w Rekordach, ale Pasaty i te inne późniejsze tanie wypusty miały tak beznadziejne widelce, że się czasem od byle czego łamały... Zresztą i w Jaguarze oryginalny miałem uszkodzony - hak pęknięty, ale to wyglądało już na wręcz mocno zakatowany materiał.

#450 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 31 December 2012 - 14:03

Moi drodzy znawcy szosy.....

Ten rowerek jest tzw bałtysiem w późnej wersji to czy tabliczka uniwersal jest dobra czy przyczepił ja gabi to powiem wam jak dostane.

Prosze abyscie sobie poogladali post o baltyku ... własnie takim późnym na tym forum.

http://www.forumszos...pic.php?t=15198

#451 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 03 January 2013 - 23:07

a tutaj macie film z bałtykiem w roli glównej.....

Goraco polecam!
  • Zweitakter likes this

#452 Gosc_Fist_*

Gosc_Fist_*
  • Gość

Posted 06 January 2013 - 13:35

Widzę że kilka osób posiada w podpisach daty. Jak rozszyfrowujecie rok produkcji w huraganach/jaguarach?

#453 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 06 January 2013 - 17:32

nie wiem jak inni ale jesli jag/huragan jest na szytkach to ja wiem po kołach które sa sygnowane.

Sa tacy co czytaja nr ramy i np mysla ze 2 ostanie cyfry sa rokiem produkcji inni uwazaja ze F jest pocztkiem produkcji itp.

Ja wiem po kołach
  • Zweitakter likes this

#454 tompajk

tompajk
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądKraków

Posted 07 January 2013 - 11:17

Dodge dzięki za link do filmu! Przyjemnie móc popatrzyć na takie rowery w akcji.
zabrzmi to strasznie głupio, ale gięcie widelca tak jak w Huraganie mnie zaślepiło: (
Jestem ciekaw, co się okaże jak go już dostaniesz.

Szkoda, że tylko "metoda obręczy" jest jak dotąd znana w odczytywaniu roku produkcji, bo często nie ma jak jej nawet wykorzystać.

#455 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 07 January 2013 - 12:37

Rame kupilem za 150zł tylko z powodu jej wielkosci. Widelec jest jakby od huragana ale wykonany nieco inaczej jak huraganowski (lutowanie koncówek do osi.
Tabliczka nieoryginalna powinna byc wielka owalna z napisem pafaro.

gabi sukcesywnie rozbiera swoje sprzety i sprzedaje na czesci co finanswo mu sie oplaca ale ja musialem koła do baltyka kupic osobno no i obrót.

#456 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 07 January 2013 - 12:38

Rame kupilem za 150zł tylko z powodu jej wielkosci. Widelec jest jakby od huragana ale wykonany nieco inaczej jak huraganowski (lutowanie koncówek do osi.
Tabliczka nieoryginalna powinna byc wielka owalna z napisem pafaro.

gabi sukcesywnie rozbiera swoje sprzety i sprzedaje na czesci co finanswo mu sie oplaca ale ja musialem koła do baltyka kupic osobno no i obrót.

#457 Gosc_hmtx_*

Gosc_hmtx_*
  • Gość

Posted 07 January 2013 - 20:36

Ale koła można w każdej chwili zmienić....

#458 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 07 January 2013 - 21:05

ale ja jestem w swoich postanowieniach niezmienny :mrgreen:

Maja byc od bałtyka i tyle. Bałtys mial inne piasty niz huragan

#459 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 07 January 2013 - 21:11

Szkoda, że tylko "metoda obręczy" jest jak dotąd znana w odczytywaniu roku produkcji, bo często nie ma jak jej nawet wykorzystać.[/quote]

W starych rowerach niemcy postapili bardzo podobnie. Na torpedzie jest data prodykcji.
Jesli wiec jakis kolekcjoner powiedział ze ma całostke to tillman z Drezna zapisywal to w arkuszu excelowskim i poswtal diagram wiekowy podle nr ram dla wielu niemieckich marek rowerów.

My mozemy tez tak zrobic!

Trzeba tylko byc pewnym ze masz calostke ..a ja jestem co do 3 szt.

http://fahrradsammle...?article_id=163 a oto jak robia niemcy

#460 tompajk

tompajk
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądKraków

Posted 08 January 2013 - 18:36

ja mam najprawdopodobniej tylko jednego Jaguara, który by się nadawał. przednie kółko z obręczą sygnowaną 62 a tylną 63. smutne jest to, że nie było na nim ani naklejek, ani malowanych napisów. szkoda, że jeszcze takiej bazy nie ma, bo chętnie wyznaczyłbym dokładniejsze daty produkcji pozostałych.

Dodgeustaliłeś coś odnośnie kolorystyki tej ramy od gabiego?

Reply to this topic