Skocz do zawartości

Zdjęcie

ZZR Jaguar

877 odpowiedzi w tym temacie

#481 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 10 luty 2013 - 21:02

jestem ciekaw co to za ramka, jakieś skojarzenia?
http://allegro.pl/ra...2946342368.html

mam takie skojazenie ze widły są od huragana a rame ktos uspawał z bałtyka obrobiwszy pracowicie wszystkie mufy pilnikiem co zresztą w Bromberg Fahrrad Werke do zadkości nie nalezało fuchy , naprawy wlasnych rowerów itp itd jak to w socjalistycznym zakładzie pracy
niewątpliwie rower jedyny w swoim rodzaju :)

#482 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 10 luty 2013 - 21:06

http://allegro.pl/rama-torowa-jaguar-z-widelcem-100-oryginal-i2952830394.html

Fajny egzemplarz, tylko szkoda że taki skorodowany. Co to za korba ?

niewiele widac to moze być campagnollo lub polskie modello falsyfikato made in romet Głowno
albo np korbki z izewska od pana Nikołaja Timofiejewicza Kałasznikowa

#483 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 21 luty 2013 - 17:08

http://allegro.pl/zz...3047541662.html

A co sądzicie o tym ? na częściach pafaro i na dodatek ta nazwa :-)
czyżby wersja eksportowa?

#484 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 21 luty 2013 - 18:12

wygląda to zensownie i trzyma sie kupy / felgi do wymiany na wlaściwe / przezotkie na pogrzebacz trza poszukać i malina
na StareRowery znim bo to jest exponat a nie rower do zapier***ania
pierwszy raz widze pafaro fany i bałtyka korby w Huraganku

#485 tompajk

tompajk
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 luty 2013 - 23:10

dzięki Zweitakter: )
ta trawiona blaszka na główce ramy szczególnie mi się podoba. powłoka lakiernicza dość pomieszana moim zdaniem.
poza tym mam takie smutne spostrzeżenie, że cały osprzęt do wczesnych Jaguarów i Huraganów nie wiadomo dlaczego na Allegro sprzedawany jest za horrendalne sumy. zwłaszcza jeżeli pomyślę sobie o tym jak wszystkie sprężyny popękały w mojej przerzutce tylnej... z drugiej strony dziwię się, że nie ma chętnych na tę złotą ramę do Jaga za 150zł (dziwię się dlatego, że bardziej badziewne szły za wyższe kwoty).
ten Jag całkiem mi się podoba: http://allegro.pl/ro...3049202996.html tylko widły chyba przestrzelone, tak na oko, ale fajnie stary. co sądzicie?

#486 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 22 luty 2013 - 23:26

sądzimy ze to jest SPECIAL czyli nie Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągw i Kanalizacji tylko REYNOLDS
PS. sprezyne mozna pozyskac ze starego Budzika :) do pierwszego modelu

#487 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 23 luty 2013 - 10:19

http://allegro.pl/zzr-hurricane-pierwszy-huragan-i3047541662.html

A co sądzicie o tym ? na częściach pafaro i na dodatek ta nazwa :-)
czyżby wersja eksportowa?

doprecyzuje
to nie jest wersja exportowa tylko pzrejsciowka pomiedzy bałtykiem i huraganem czyli przenosiny produkcji ze skarzyska do bydgoszczy

#488 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1388 postów
  • SkądRumia

Napisano 23 luty 2013 - 10:53

sądzimy ze to jest SPECIAL czyli nie Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągw i Kanalizacji tylko REYNOLDS

A skąd ta pewność? W PRL była loteria... Jedynym wyznacznikiem w tym przypadku to resztki naklejki pod siodłem. Ale z kolei nie mam pojęcia czy panowie z ZZR, a potem Romet sobie nie robili w bambuko w postaci przyklejania naklejki Reynolds nawet jeśli rower miał tylko jedna rurę z Anglii (a miałem też taką ramę Jaguara, niestety bez żadnych naklejek).
Jak dla mnie jedyne prawdziwie wartościowe były tylko pierwsze Jaguary. To samo co ze stylistyką naszego słynnego odbiornika Radmor 5102 - co prawda konstrukcja późniejszych ta sama, ale wygląd gorszy. No i ponoć pierwsze egzemplarze miały niemało części eksportowych (nie tylko wskaźniki).

#489 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1388 postów
  • SkądRumia

Napisano 23 luty 2013 - 14:52

PS. Jaguary i Huragany nie były nigdy też produkowane z byle jakiej stali w przeciwieństwie do Wagantów i podobnych. Stal była co najmniej klasę wyższa.

#490 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Napisano 23 luty 2013 - 16:36

Trudno powiedziec czy przenosiny byly ze skarzyska do bydgoszczy. Ale jest to kolejna sztuka tego typu. Mysle ze sie mylisz Cwajtakter.

Dlubie troche w bałtykach i tak jak myslłem ze huragan był wprowadzony uderzeniowo to po ostatnich zakupach smiem twierdzic ze była to ewolucja.

#491 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 23 luty 2013 - 17:08

H/K jako wyznacznik bezwgędy przyjmuje syfmiarke i wage...
to było domniemanie a nie pewnik

co do złotego jaga nie widziałem jaga na reynoldsie z chamsko wykończonym tylnym widelcem przy wężle podsiodłowym..
Moze mało widziałęm

Dodge
chyba jednak masz racje
ogladałęm huragana o geometri bałtyckiej a wezły juz ozdobne

#492 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Napisano 23 luty 2013 - 17:26

http://www.fotosik.p...a16c537653.html

#493 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 23 luty 2013 - 18:09

co to za korby diamant, eska czy nasze polskie "batyckie" ?
z tylca jak mniemam favorek PVB

#494 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Napisano 24 luty 2013 - 07:22

100% bałtyckie kopia simplexa.
A co di hurricana to malowanie jak widac jest wtorne wiec napis jest pewnie fantazja wlasciciela.

#495 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 24 luty 2013 - 09:00

do znajomka na serwis trafił ztuningowany pojazd geometria mnie zastanawia bardzo bo bałtycka koła zdecydowanie za nowe bo juz ZZR grawerunki
Huraganek dziwadełko

#496 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 24 luty 2013 - 10:59

Jeżeli to oryginalna przerzutka, to Jaguar raczej bedzie pochodził z wcześniejszych lat, bo dopiero później montowano tylną przerzutkę aluminiowo - plastikową Favorit. A ta to chyba nie jest wczesna Favoritka? Mi przypomina coś z zakładu Charków (ale nie widać symbolu XB3). Możesz rozczytać co na niej pisze, bo jestem ciekawy?

panowie a czy tył to nie jest jaki wczesny Ignaszczak czasem?
znany pod kryptonimem "Modello Falsyfikato"

#497 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 24 luty 2013 - 11:56

do znajomka na serwis trafił ztuningowany pojazd geometria mnie zastanawia bardzo bo bałtycka koła zdecydowanie za nowe bo juz ZZR grawerunki
Huraganek dziwadełko

Ktoś przerobił napis Jaguar na Huragan? czy mi się wydaje?

#498 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 24 luty 2013 - 14:25

niewiem
dlatego go wzucilem
spostrzezenie ze napis huragan stylizowany na jaguara edycja wyscigowa owszem sam to zauwazyl a moze to pewien wyroznik rowerów lepionych na Wiełogonkie Mira?
przlotka do pzredniej przezotki to by jeszcze od bidy pasiło do pierwszej szuflady camp
patrz na GEOMETRIE widły wyprzedzone jak u bałtyka, stery raczej baltici z wyjatkiem zakretki ostatniej no i niski nr na haku
nie wiem co to jest czy to czyjaś fantazja czy fabryka na wyscig wiec zapodalem foty
uprzedzajac pytanie pedały to nie sa Liotardy graweronki ZZR obecne, specjalnie zapodal foto elementy typowego dla Leo

#499 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Napisano 24 luty 2013 - 16:00

huragan jak huragan. Napis jest jaguaropodobny ale nie wykluczony. Stery sa wczesne ale nie bałtykowskie.
wydaje mi sie ze jest ladnie odswiezony ale to nie oryginał

#500 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 24 luty 2013 - 16:41

o dzieki zawsze jaśniej :)

Dodaj odpowiedź