Witajcie, ja właśnie debiutuję na forum choć od pewnego czasu trochę czytam co się tu dzieje. Tak się składa, że mnie też zainteresowała rama:
Najciekawsza rama: http://tablica.pl/of...et-ID2BNfd.html
Jakas czasowa kooperacja: mufki od jaguara a cala reszta od rometa speciala
Przeglądałem trochę zdjęć na których widać szczegóły no i w związku ztym mam pytanie czy różnice w kształtach muf przednich występowały w różnych okresach produkcji i wynikały zkilku wersji oprzyrządowania w fabryce czy też nastąpiła zmiana w jakimś konkretnym momencie. Na przytoczonym zdjęciu kształty sporo odbiegają od tego co znałem do tej pory i nawet się zastanawiałem czy ktoś tu w trudnych czasach nie dokonał jakiegoś rękodzieła.
Jest jeszcze widelec - on też ma inny kształt to jest brak mu tego "sercowatego ornamentu". Wiecie skąd może pochodzić ?
Jeszcze jestem winny wyjaśnienie jakim prawem wtykam tu nos. Wszedłem w posiadanie ramy z przyległościami Huragana XXL tj. 590. Numer na haku 60688, a data na jednym kole to XII 65 na drugim odczytałem 66. Historia roweru nieznana więc nie wiem czy koła z ramą w jednym wieku ( co o tym myślicie? ) bo został znaleziony na złomowisku. Pewnie nikt nie chciał dużego bo wszędzie oferty 530
Jestem na etapie wyboru warsztatu do renowacji no i rozgladam się za tym czego mu brak. W tej chwili jest zapakowany do transportu więc fotek nie mogę zrobić tylko koła dostępne. Na widelcu ma herby więc tu kolejne pytanie: do kiedy one występowały? Szkoda mi oryginalnego lakieru, napisów i naklejek ale chyba bez ich zniszczenia nie da mu się przywrócić dawnego blasku.
Cdn
Pozdrawiam