Cytat
Orzeł to już chyba historia :-( ...a był to na prawdę świetny tor :roll: http://forum.kolgryf...hp?f=5&t=18#topczy nie ma nikogo chętnego do pomocy w ogarnięciu toru Orzeł w Warszawie na Grochowie
Napisano 07 styczeń 2012 - 11:21
Cytat
Orzeł to już chyba historia :-( ...a był to na prawdę świetny tor :roll: http://forum.kolgryf...hp?f=5&t=18#topczy nie ma nikogo chętnego do pomocy w ogarnięciu toru Orzeł w Warszawie na Grochowie
Napisano 07 styczeń 2012 - 13:53
Cytat
...stan nawierzchni nie nadaje się do jazdy rowerem torowym na szytkach z kołami karbonowymi ale mało kto ma taki rower.
Cytat
Po uprzątnięciu szkła, gałęzi i zeskrobaniu mchów mielibyśmy do dyspozycji darmowy tor niezbyt daleko od centrum Warszawy. Tor w Pruszkowie jest dla profesjonalistów i nie jest tani...
Napisano 07 styczeń 2012 - 15:50
Napisano 07 styczeń 2012 - 15:58
Cytat
Mi tam się podoba ta opcja z uprzątnięciem tego toru ale za daleko mam do wawy. Gdyby każdy tak przeliczał czas na pieniądze to faktycznie byśmy mieli wesoło ..współczuje pesymistycznego podejścia :mrgreen: Uwierz ale są jeszcze ludzie, którzy robią pewne rzeczy bezinteresownie i z pasji...A te 40 zł/h to akurat dużo dla większości moich znajomych jeżdżących na rowerach poza tym podobno "karbon" jest bardzo trwały. A tak na marginesie to jest w ogóle możliwość jakiś działań na tamtym torze bo chyba ma jakiegoś właściciela?
Napisano 07 styczeń 2012 - 16:12
Napisano 07 styczeń 2012 - 16:54
Cytat
Ja mam bliżej tor w Łodzi. Ale jakbym mieszkał w wawie to bym się tym zainteresował akurat bo mi się podoba pomysł. Poza tym co widzisz nieopłacalnego w poświęceniu trochę czasu i ewentualnie kasy żeby móc jeździć taniej na torze jeśli twój czas jest tyle warty?
Napisano 07 styczeń 2012 - 16:57
Napisano 07 styczeń 2012 - 17:36
Napisano 07 styczeń 2012 - 21:17
Napisano 01 lipiec 2012 - 09:48
Cytat
ale modne nie jest ściganie na torze (bo to se spocić można) a gra w bike-polo, ew paradowanie na ostrym w kolorowych ciuszkach i czapce z prostym daszkiem...
Napisano 13 wrzesień 2012 - 08:17
Cytat
Planujemy również w miejsce zniszczonego toru kolarskiego budowę wielofunkcyjnej hali widowiskowo – sportowej z widownią na 5 – 8 tys. i hotelu na 350 miejsc.
Cytat
Klub ma również ambitne plany rozwoju. Zakładają one nowe inwestycje (zadaszenie kortów tenisowych, remont hotelu i sal sportowych, budowa w miejsce toru kolarskiego wielofunkcyjnej hali sportowej i basenu), wzrost poziomu sportowego zawodników i organizację prestiżowych imprez sportowych.
Napisano 21 październik 2013 - 20:37
Mniej tlenu w powietrzu = mniejsze opory, po prostu powietrze jest rzadsze.
Napisano 21 październik 2013 - 20:55
Prawie dobrze Odpowiednio trzeba przestawić słowa: Rzadsze powietrze to mniejsze opory powietrza przy jednoczesnym mniejszym zawartości tlenu w powietrzu
Chociaż z tymi rekordami to tak nie do końca jest tak. Dużo zależy od rodzaju nawierzchni (choć ta jest zazwyczaj z sosny syberyjskiej) charakterystyki toru.
Jakoś niedawno został pobity rekord bodaj na 200m i to na nizinach.
Rekordy na "wysokich" torach bije się przeważnie te należące do średniego dystansu, czyli 1km (?), 4km i jazda godzinna.