Kolarstwo torowe
Gosc_cyclist23_*
Napisano 01 marzec 2011 - 14:41
3city tzn. 3 kilometry bez drogi do wsi :-P
ok rozumiem drogi są potrzebne, na zakupy trzeba dojeżdżać rowerem?, ja to lubię, więc koniec biadolenia, obiekty sportowe są niezbędną infrastrukturą społeczną, mówi to koledze coś:-D , jest coś takiego jak partnerstwo publiczno prywatne tylko o takich inwestycjach hmm nie słychać, tor w pruszkowie powstawał latami i pomijam nieprawidłowości przy realizacji tej inwestycji o których pisano, to jest inna bajka, tor jest i basta i uważam że taka inwestycja przełoży się na wyniki naszych torowców a my również mamy możliwość korzystania z niego jako kibice i ujeżdżający ostrokołowca
Gosc_cookie_*
Napisano 01 marzec 2011 - 17:31
Jeśli chodzi o prezesa PKOL to taka jego rola żeby lobbował za kasą na kolarstwo- inna kwestia to ten chotel na boku ale to już organa powinny wyjasniać.
Nadzór inwestorski też dał ciała. Inwestycja była chyba kosztorysowana na łapu capu albo ktoś dał dupy przy aneksowaniu bo rozumiem ze na wykonawcę był przetarg i wygrała cena. Nie wiem na jakim etapie inwestycji był robiony ten przetarg ale afaik na etapie pozwolenia na budowę projekt musi mieć adaptację do lokalnych warunków posadowienia. Te szuwary koło basenu w pruszkowie nie wyrosły 6 lat temu;-)
Napisano 01 marzec 2011 - 20:03

Napisano 06 marzec 2011 - 18:41
Pożyjemy - zobaczymy, czy coś się zmieni na lepsze i czy tor odżyje. Sam jestem ciekawy jaki pomysł na jego dalszy rozwój ma nowy prezes ...
Napisano 24 marzec 2011 - 11:09

Chyba że pytasz o coś innego

Napisano 24 marzec 2011 - 11:34

W tym scratchu to poszedł jakiś odjazd, czy taki gaz chłopaki naprodukowali?
Napisano 24 marzec 2011 - 18:59

Napisano 26 marzec 2011 - 17:12
Jeśli ktoś mi poda model/producenta będę bardzo wdzięczny.
Napisano 26 marzec 2011 - 17:15
Cytat
A po co Ci to???? Chcesz się zabić??? Znam łatwiejsze sposoby :mrgreen:Czy ktoś ma może namiary na pedały torowe, będące połączeniem nosków z systemem zatrzaskowym? Oglądałem dzisiaj MŚ na torze i rzuciło mi się w oczy to, że zawodnik najpierw wpina spd a potem zaciska pasek. Takie podwójne połączenie stosuje się chyba po to, żeby się nie wypiąć z spd, czyż nie?
Jeśli ktoś mi poda model/producenta będę bardzo wdzięczny.
Jak będziesz tak dobry, aby je wykorzystać, to takie dostaniesz za friko.
Napisano 26 marzec 2011 - 22:12

Napisano 03 październik 2011 - 23:26
Nigdy jeszcze nie jeździłem po torze i zastanawiam się, czy nie ma nikogo chętnego do pomocy w ogarnięciu toru Orzeł w Warszawie na Grochowie.
Rozumiem, że stan nawierzchni nie nadaje się do jazdy rowerem torowym na szytkach z kołami karbonowymi ale mało kto ma taki rower. Po uprzątnięciu szkła, gałęzi i zeskrobaniu mchów mielibyśmy do dyspozycji darmowy tor niezbyt daleko od centrum Warszawy. Tor w Pruszkowie jest dla profesjonalistów i nie jest tani, a do Żyrardowa to już jest niezła wycieczka.
Jesteście zainteresowani?
Dodaj odpowiedź