Jump to content

Photo

[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse

1016 replies to this topic

#241 mitm

mitm
  • Użytkownik
  • 68 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 December 2014 - 20:41

I ja dołączam do zamówienia (poszła informacja na priv).

Podoba mi się propozycja piotrkol91. Jednak dodałbym coś jaśniejszego na plecy. Z kolorami to ciężko będzie wszystkim dogodzić, dlatego myślę, że odpowiedni odcień szarego byłby bardzo dobrym rozwiązaniem.

Proponuję żeby były szare elementy po bokach (lub tylko w pewnej części "pod pachami") i przechodziły na plecy w dół koszulki. Tak jak tutaj: LINK na pierwszym stroju, u nas oczywiście zamiast tego niebieskiego to szary. Lub też takie wcięcie koloru z boku jak tutaj: LINK

Można zrobić tak, aby ciemny szary przechodził w jasny szary na plecach (lub odwrotnie) albo dodać na nim jakiś wzór. 

Po prostu, żeby te plecy nie były takie puste ;)

#242 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 09 December 2014 - 20:47

Jaki jest podstawowy kolor koszulki? czarny? Jesli miałoby być mało jasnych wstawek to wolałbym np, szary.

Wersja uraza z #220 (narodowowyzwolencza) z bocznymi wstawkami nawet ciekawa jesli chodzi właśnie o wstawki.

#243 mitm

mitm
  • Użytkownik
  • 68 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 December 2014 - 20:49

O, w tej wersji (narodowowyzwolencza) podobają mi się te elementy boczne. Fajnie byłoby je jakoś zintegrować z tyłem koszulki.

#244 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 posts
  • SkądSzczecin

Posted 10 December 2014 - 00:34

Moim zdaniem projekt mógłby zostać po prostu czarno biały a element narodowy w postaci flagi możnaby dodać na kołnierzyku z tyłu koszulki. Nie ukrywam, że ta wersja z Polską flagą mi się podoba lecz nie będzie do niczego pasować.

#245 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 365 posts
  • SkądSzczecin

Posted 10 December 2014 - 07:58

Ja juz mam swoich faworytów. Narodowowyzwolencza #220 lub wąska flaga na przodzie. Na pewno z czerwonym. Widzę że w sumie szukamy jeszcze drobiazgów. Kwestia paneli i tyłu żeby stanowiło spójną całość. Uraz do projektanta idzie ostateczna wersja wybrana przez nas czy może dwie,trzy gdzie on jeszcze zrobi to pro i może dorzuci jakiś detal na który nie zwróciliśmy uwagi lub uświadomi ze czegoś się nie da zanim się wszyscy najaramy:)

HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon 

#246 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 10 December 2014 - 08:05

Można wysłać 1 którą dokładnie odwzoruje albo kilka które postara się połączyć w całość.

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#247 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 10 December 2014 - 11:26

Wrzucam trochę poprawioną wersję z białymi bokami. Poglądowo dałem też biały i czarny i czerwony suwak i kilka wersji kolorystycznych. 

#248 MaRcIn30

MaRcIn30
  • Użytkownik
  • 440 posts
  • SkądPomorskie

Posted 10 December 2014 - 13:12

uraz w wolnej chwili spróbuj wziąć na warsztat n/w projekt spodenek, Twój projekt koszulki (narodowowyzwoleńczy) z czerwonymi rękawkami i białym zakmiem jest bardzo udany, tylko spodenki w zwestawieniu z górą jakieś takie smutne ;-)

Attached Files

#249 rafalf

rafalf
  • Użytkownik
  • 60 posts

Posted 10 December 2014 - 13:14

@uraz - dla mnie osobiscie ta stylistyka jest najlepsza. Nadal bede optowal za czarnym suwakiem (gorny, srodkowy obrazek)

Moze to glupi pomysl, ale zeby nie bylo pusto na srodku, to moze dodac na probe poprzeczny bialy pas z ciemnym logo 'szosa.org' ?

#250 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1,144 posts
  • SkądRzeszów

Posted 10 December 2014 - 13:24

Moze to glupi pomysl, ale zeby nie bylo pusto na srodku, to moze dodac na probe poprzeczny bialy pas z ciemnym logo 'szosa.org' ?

Było już w tym temacie. To nie jest projekt tylko i wyłącznie dla użytkowników forum więc nie będzie żadnego wyróżnika.

Trzepak 

"MAMIL"

#251 rafalf

rafalf
  • Użytkownik
  • 60 posts

Posted 10 December 2014 - 13:28

Ok, slusznie.

#252 Gosc_Bianconero_*

Gosc_Bianconero_*
  • Gość

Posted 10 December 2014 - 15:26

Panowie,
myślę że motyw z projektów najnowszych @uraz z suwakiem o innym kolorze jest bardzo dobry! O ideał wg. mnie ocierają się dwie wersje:
- pierwsza u góry po lewej
- środkowa u dołu.
Przód mógłby już według mnie pozostać bez zmian, a do przemyślenia jeszcze tył.
Mam na myśli możliwość lekkiego ożywienia np. innym kolorem kieszonek (biały/czerwony) albo wstawienie pod kołnierzykiem małej prostokątnej flagi Polski.

Co o tym myślicie?
  • kamilo90 likes this

#253 kamilo90

kamilo90
  • Użytkownik
  • 53 posts

Posted 10 December 2014 - 15:58

Jestem podobnego zdania.

#254 danek

danek
  • Użytkownik
  • 608 posts
  • SkądKoszalin

Posted 10 December 2014 - 16:00

zdążycie do wiosny :D ??

ROSE XEON CRS 5000 Campagnolo Chorus :D http://szosa.org/top...00/#entry261183

#255 piotrek_poz

piotrek_poz
  • Użytkownik
  • 130 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 December 2014 - 16:37

A gdyby zamiast flagi polski dać paski UCI. Ożywiło by to czerń , a także nadało uniwersalności.

#256 ŁukaszM

ŁukaszM
  • Użytkownik
  • 25 posts

Posted 10 December 2014 - 17:07

Ja osobiście wolę jeździć pod własnymi barwami (tu narodowymi), a nie organizacji która nijak mnie nie dotyczy.

• er_te likes this

#257 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2,035 posts
  • SkądBrzesko

Posted 10 December 2014 - 17:20

Kolorowe suwaki

Biały:
https://dl.dropboxus...uwak_bialy1.jpg

Czerwony:
https://dl.dropboxus...k_czerwony1.jpg

Wszystkie moje projekty tu: https://www.dropbox....zxY_sO-sFa?dl=0

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#258 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 10 December 2014 - 17:25

No i pięknie :)

Dla mnie obydwa projekty mogłyby zostać "na gotowo".

Teraz jeszcze kwestia co z tyłem? Bo tam nie ma zamka, są kieszonki i ogólnie jest trochę pustawo.

#259 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 10 December 2014 - 18:07

uraz dopisz mnie do listy na jedną koszulkę santini - akurat będzie prezent pod choinkę :P

Do propozycji uraza, tej z czarnym suwakiem, dołączyć biało-czerwony pasek piotrkol91.

Paski mistrza świata też spoko, ale czy to nie będzie jakaś profanacja jeździć  w tej koszulce 25km/h.. ;)

#260 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 10 December 2014 - 18:40

Paski mistrza świata też spoko, ale czy to nie będzie jakaś profanacja jeździć  w tej koszulce 25km/h.. ;)

To zależy pod którą górę :)

A tak na serio to mamy ograniczone kolory do 3 co już wcześniej pisałem. 

...

Teraz jeszcze kwestia co z tyłem? Bo tam nie ma zamka, są kieszonki i ogólnie jest trochę pustawo.

Jest też kwestia niedokończonego przodu - przynajmniej w moim projekcie oraz zrobienia koszulki z długim rękawem. 

zdążycie do wiosny  :D ??

W piątek mam mieć ubrania próbne także do poniedziałku chcę już mieć gotowy pomysł do wysłania. 

uraz w wolnej chwili spróbuj wziąć na warsztat n/w projekt spodenek

...

Spoko, jak znajdę chwilę czasu to się tym zajmę

@piotrkol91 Fajne te suwaki ale niestety santini takich nie oferuje. Mają zwykłe kolorowe. Mają też kryte za dodatkową opłatą. 

Reply to this topic