Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse

1016 odpowiedzi w tym temacie

#281 michalczewski.k

michalczewski.k
  • Użytkownik
  • 34 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 11 grudzień 2014 - 22:42

Lekka modyfikacja koszulek santini z motywem narodowym

http://s10.ifotos.pl...wab_whahxxs.bmp

narodowaj_whahxea.jpg

• Kekacz, rafalf i mitm lubią to

#282 Gosc_wojciech_bmv_*

Gosc_wojciech_bmv_*
  • Gość

Napisano 11 grudzień 2014 - 22:46

Zapowiada się bardzo dobrze 

#283 ddm

ddm
  • Użytkownik
  • 149 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 12 grudzień 2014 - 16:17

narodowaj_whahxea.jpg

Mnie też się podoba

#284 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 365 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 grudzień 2014 - 17:14

Ale kolor na zamku raczej nie wyjdzie....

HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon 

#285 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2035 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 12 grudzień 2014 - 17:19

Dla mnie te białe elementy trochę zbyt duże w stosunku do elementu flagi. Jakoś tak dziwnie to wygląda pod względem symetrii, patrząc ogólnie na całą koszulkę.

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#286 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 grudzień 2014 - 17:42

Wygląda jak zbroja rycerza z tymi "pagonami" ;)

#287 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów

Napisano 12 grudzień 2014 - 18:02

Wygląda trochę jak Japoński mundurek szkolny. Poprzednie projekty były ciekawsze.

#288 MaRcIn30

MaRcIn30
  • Użytkownik
  • 440 postów
  • SkądPomorskie

Napisano 12 grudzień 2014 - 18:20

Ostateczny wybór projektu będzie ciężki, każdy ma własną wizję i preferencje. Będziemy zmuszeni do elastyczności oraz pewnych ustępstw w przeciwnym wypadku finalnego projektu nie przygotujemy do wiosny. Założeniem projektu jest jakość za rozsądną cenę, a to osiągniemy tylko przy dużym zamówieniu.

#289 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 grudzień 2014 - 18:34

Mi to się od razu skojarzył z mundurkiem marynarza

BTW Dostałem dzisiaj paczkę z ubraniami. Postaram się jutro ogarnąć temat i wrzucić tu trochę nowych informacji

BTW 2 Zostałem "zmuszony" do wysłania naszych oczekiwać względem projektu. Poszło wszystko co pojawiło się do tej pory w tym temacie. W przyszłym tygodniu się zobaczy co wymyślą. Jak będzie słabo to zrobimy głosowanie wśród naszych propozycji. 

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#290 michalczewski.k

michalczewski.k
  • Użytkownik
  • 34 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 12 grudzień 2014 - 18:37

Loozik ja po prostu wrzucam pomysł-y....aby było w czym wybierać :)

#291 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 grudzień 2014 - 18:42

Dobrze, że wrzuciłeś. Czym więcej pomysłów tym lepiej. 

#292 KamilJ

KamilJ
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 12 grudzień 2014 - 21:16

Witam, 

I jak poszło już to zbiorcze zamówienie ? 

Bo też bym się pisał. 

Kamil 

#293 Gosc_jurekb1_*

Gosc_jurekb1_*
  • Gość

Napisano 12 grudzień 2014 - 23:26

Też wrzucę trzy grosz, a jakaś personalizacja, panel z imieniem(nickiem), fajnie by mieć strój taki super swój. A wiem że przy dużym zamówieniu na innym forum to mieli. 

#294 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 13 grudzień 2014 - 09:02

Wstępne wrażenia odnośnie ubrań z kolekcji Sleek

• Krój koszulki. Jest wyjątkowo "PRO" (czyt. obcisły) z wysokim wycięciem z przodu i niskim kołnierzykiem. Fajna jest szeroka taśma wokół koszulki.
  • Materiał koszulki. Kołnierzyk, przód, ramiona i rękawy to Lycra. Boki są z siateczki a tył z perforowanego materiału. Bardzo podobne do koszulek Ultimate z Vitesse. Całość jest cienka i lekka. 
  • Szwy i metki. W koszulce za bardzo się nie popisali. Metka jest na samym środku kołnierzyka i jest bardzo irytująca. Szwy też nie są specjalnie płaskie i przy tak obcisłej koszulce są wyczuwalne (szczególnie te w okolicach ramion). Będę próbował jakoś tą kwestię rozwiązać. Po założeniu koszulki termoaktywnej problemy z metką i szwami znikają. O dziwo w spodenkach szwy są ok i metka jest z boku także nie ma się do czego przyczepić. 
  • Wkładka NAT bardzo przypadła mi do gustu. Jest dużo cieńsza niż ta ze spodenek Vitesse więc dobrze wygląda. Ma w środku dość gęstą żelową warstwę, która powinna spełniać swoje zadanie w 100%
  • Ściągacze są podobne do taśmy PGE z ubrań Vitesse. Mają od środka silikonowe, okrągłe wstawki zapobiegające przesuwaniu. Są grubsze i odrobinę mniej rozciągliwe niż taśmy PGE. Szerokość 4,5 cm. Na nogawkach i rękawach są takie same. Te wokół koszulki są trochę mocniejsze.
  • Szelki są z siatki ale na samej górze (tam gdzie wypadają ramiona) mają poprzeczne przeszycie (połączenie) co mi się nie podoba. Dowiem się czy można się tego pozbyć. 
  • Suwaki są dobrej jakości. Występują w 3 wersjach: standardowej, krytej i niewidocznej. Ja mam w koszulkach "kryte" ale materiał który je przykrywa nie spełnia do końca swojej roli bo się odgina. Wg. mnie lepsze będą standardowe. 
  • Kieszonki standardowe. 3 x zwykła (środkowa większa niż boczne)  + 1 x na zamek

Co do rozmiarów ... wymiary podane w tabeli się pokrywają z rzeczywistością. Na mnie zarówno spodenki jak i koszulka pasują w rozmiarze XL (w życiu niczego XL nie kupiłem :)). Później zrobię trochę zdjęć z centymetrem krawieckim żebyście mieli odniesienie. Tak czy inaczej ubrania są szyte na szczupłe osoby. Do tego koszulka jest zrobiona z Lycry więc jeśli ktoś ma chociaż trochę brzucha albo "boczki" to wszytko to będzie widać jak na dłoni. 

Jeśli macie dodatkowe pytania to proszę śmiało pisać. 

#295 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 13 grudzień 2014 - 09:22

Tak czy inaczej ubrania są szyte na bardzo szczupłe osoby. Do tego koszulka jest zrobiona z Lycry więc jeśli ktoś ma chociaż trochę brzucha albo "boczki" to wszytko to będzie widać jak na dłoni. 

Cholera  :-/

#296 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 13 grudzień 2014 - 09:53

Uprzedzałem :) Postaram się jeszcze dowiedzieć jakie są możliwości z serią Classic bo tam jest opcja wyboru kroju. Można też dopłacić do kilku rzeczy występujących w serii Sleek (ściągacze, wkładka, szelki, materiały). 

Zapomniałem dodać, że w czarna Lycra jest barwiona, a nie malowana z zewnątrz, także po rozciągnięciu nie robi się biała jak w poprzednio zamawianych ubraniach. 

#297 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 postów

Napisano 13 grudzień 2014 - 10:41

@uraz,
kilka kwestii z mojej strony:
1. Ciuchy dostales tylko w rozmiarze XL, czy udostepnili rowniez inne rozmiarowki?
2. Mala uwaga odnosnie rozmiarowki serii classic i sleek - wg. producenta zalecenia sa takie same, a biorac pod uwage w/w film z GCN jest zgola inaczej - rozumiem, ze sa to zupelnie inne kroje, ale zakladam, ze classic nie powinien byc wiszacym workiem, a sleek nie powinien byc nowoczesnym gorsetem :)
3. W zwiazku z tym, czy przy okazji pomiarow ciuchow moglbys pomierzyc i siebie? Powinno dac to lepszy obraz na rozmiarowke (przynajmniej dla ludzi o podobnych wymiarach do Ciebie). Jezeli nie mialbys nic przeciwko, zdjecia z zalozonymi ciuchami rowniez moglyby sie okazac pomocne.

@Damiano,
tez tak powiedzialem :) ale do lata jest jeszcze troche czasu na poprawe sylwetki ;)

#298 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 13 grudzień 2014 - 10:55

Ad 1 Mam rozmiary od S do XXXL.

Ad 2 Classic występuje w 3 różnych krojach (pro, amatorial i american  :-D). Podejrzewam że calssic pro fit i sleek są podobnie szyte o ile nie tak samo.  Koszulka sleek jest obcisła tak jak spodenki kolarskie albo dobrze dopasowana koszulka termoaktywna. Zobacz jak wygląda M. Kwiatkowski na pierwszej stronie tego tematu i pomyśl jakby wyglądał gdyby miał brzuch jak piwny budda. 

Ad 3 Swoje wymiary podam, tak samo jak rzeczywiste wymiary ubrań w różnych rozmiarach ale na moje zdjęcie nie macie co liczyć. Na filmie od GCN wszystko widać bardzo dokładnie. 

#299 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2035 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 13 grudzień 2014 - 15:28

Sleek musi być ;P Jest motywacja żeby nie wcinać tylu słodyczy teraz :P
Zamki jak dla mnie mogą być odkryte - jest to praktyczne, gdy manewrujemy nimi podczas jazdy.

Przy mierzeniu ubrań zwróć proszę uwagę na długość nogawki. Możesz podać dokąd Ci sięga na Twojej nodze i podać wymiary. Odkąd kupiłem spodenki Vitesse, które nachodzą mi prawie na kolano i w ogóle nie przylegają do nogi, mam w tej kwestii malutki kompleks :P

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#300 adams99

adams99
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 grudzień 2014 - 15:38

Nie wszyscy mają brzucho od słodyczy :) Ja niestety przy lekach które biorę nie mam chyba szans na sleek.

Dodaj odpowiedź