Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse

1016 odpowiedzi w tym temacie

#521 Yoschi

Yoschi
  • Użytkownik
  • 54 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 styczeń 2015 - 07:48

Bardziej mi chodziło o paski biało/szare, tworzy to ciekawą asymetrie z przodu, może dodatkowo logo sms na piersi?

#522 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 styczeń 2015 - 08:00

Taka opcja raczej odpada. Jeśli paski będą jasnoszare to przy białych będą wyglądały na brudne. Jeśli będą ciemno szare to nie będzie ich widać na ciemnym tle.

Logo gdzieś na koszulce będzie musiało być. Albo tak jak mówisz albo na ściągaczu. Jeszcze się zastanowię nad tym. 

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#523 Yoschi

Yoschi
  • Użytkownik
  • 54 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 styczeń 2015 - 08:03

W zasadzie można i to i to zrobic ;p

#524 bursztynian

bursztynian
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 09 styczeń 2015 - 08:34

Sugerowalbym jedynie zamiane stronami pionowych paskow na przodzie koszulki, tak zeby bialy byl po lewej a czerwony po prawej, dla osoby patrzacej na nas. Skoro to ma imitowac nasza flage, to bedzie zgodne z zasadami eksponowania barw narodowych - to tak dla purystow :)

#525 Gosc_Bianconero_*

Gosc_Bianconero_*
  • Gość

Napisano 09 styczeń 2015 - 09:17

trzeba teraz wybrać któryś konkretny projekt, mają drobne szczegóły inne, ale wszystkie bardzo dobre

#526 Emilo

Emilo
  • Użytkownik
  • 423 postów

Napisano 09 styczeń 2015 - 09:32

Projekty 5-6 bardzo udane chętnie zakupię taki

#527 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 438 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 styczeń 2015 - 12:07

Uraz, na ostatnim projekcie tył spodenek wygląda, jakby na damskie wąskie spodenki nałożono duże meskie.

A koszulka już ma to coś. 

M...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#528 Gosc_Bianconero_*

Gosc_Bianconero_*
  • Gość

Napisano 09 styczeń 2015 - 14:56

Tak trochę w temacie, a trochę poza tematem, ale dla ciekawskich opis procesu produkcji koszulek od Vitesse, które to być może będą w naszym posiadaniu ;) http://portal.bikewo...oszulki_vitesse

#529 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 styczeń 2015 - 15:59

Wysłałem projekt do Santini, jutro wyślę do Vitesse. Jak tylko dostanę potwierdzenie - zaczynamy zamówienie. 

• piotrkol lubi to

#530 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 styczeń 2015 - 16:55

Ja co prawda nie zamawiam, ale kolega zwrócił istotną uwagę: 

Sugerowalbym jedynie zamiane stronami pionowych paskow na przodzie koszulki, tak zeby bialy byl po lewej a czerwony po prawej, dla osoby patrzacej na nas. Skoro to ma imitowac nasza flage, to bedzie zgodne z zasadami eksponowania barw narodowych - to tak dla purystow :)

Jeśli to jest ta 'patriotyczna' wersja, to powinno być tak:

640px-Polish_flag-ribbon_official.png

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#531 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 styczeń 2015 - 16:59

Uwaga jak najbardziej słuszna ale koszulka jest "narodowa" tylko ze względu na kolorystykę. Jeśli odwrócę kolory na przednim panelu to nie będą się "zgrywały" z tyłem a to niby ma być ta sama linia. Dodatkowo na spodenkach czego by nie robić to i tak na jednej nogawce będzie biało-czerwony a na drugiej czerwono-biały. 

#532 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2035 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 09 styczeń 2015 - 17:02

Ale i tak przodu i tyłu naraz nie widać więc to nie problem odwrócić. Zdecydowałeś jak z tymi ściągaczami? Fajnie wyglądały te z napisem.

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#533 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 styczeń 2015 - 17:08

Wysłałem z czarnymi ściągaczami i białym napisem na lewej ręce i lewej nodze. Kolorów nie będę już odwracał bo po pierwsze to nie jest flaga, a po drugie widać przód i tył jednocześnie, patrząc od przodu na kogoś kto jest pochylony nad kierownicą

Wersja z odwróconymi kolorami z przodu. Jeśli wam zależy to mogę jeszcze to zmienić. 

#534 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 postów

Napisano 09 styczeń 2015 - 17:22

IMO wyszedł z tego bardzo fajny projekt - podoba mi się :)

@uraz, nie myślałeś czasem nad zastosowaniem innego wzoru na rękawach i tylnym panelu spodenek? Nie wiem jak to się prezentuje na żywo, ale po zdjęciach w necie wydaje mi się być dosyć średni. To już plaster miodu wyglądał nieco lepiej w mojej ocenie, choć szału też raczej nie robi. W galerii wzorów, którą wrzuciłeś wcześniej, było kilka całkiem niezłych.

#535 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 styczeń 2015 - 17:35

To jest wzorek Sanitini więc mają go w wersji wektorowej. Każdy inny trzeba albo kupić albo zrobić na własną rękę i im wysłać. Ja już znacząco przekroczyłem limit czasu jaki miałem na całą tą akcję z zamówieniem ale jeśli dostanę zrobiony wektorowy wzór, który wygląda lepiej niż oryginalny to chętnie go użyję :)

#536 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 postów

Napisano 09 styczeń 2015 - 17:44

Wiem, że jest to wzorek Santini i pisząc swojego posta miałem to na myśli, choć zapomniałem oczywiście o tym wspomnieć...  -_- M.in. o to zdjęcie również mi chodziło.

Szkoda, że nie są w stanie tego zrobić bez dodatkowej opłaty.

#537 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 09 styczeń 2015 - 17:47

Koszulki Vitesse ultimate są tak samo przyległe jak sleek z sms? Czy to jednak trochę luźniejszy krój? 
Spodenki vitesse mają te krótsze nogawki?

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#538 rkk33

rkk33
  • Użytkownik
  • 48 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 styczeń 2015 - 18:30

Podbają mi się te ostatnie projekty tylko zrezygnowałbym z górnej części "tęczy" na d... raczej nie będzie to widoczne, a nawet jeżeli to nijak ma się to do całości. Odnośnie koszulki to zrezygnowałbym z tego "rozjazdu" na plecach ... jakoś bardziej pasuje mi tam równy pasek. Ale oczywiście dostosuję się... do większości

#539 rkk33

rkk33
  • Użytkownik
  • 48 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 styczeń 2015 - 18:35

.... zapomniałem dodać. koniecznie asymetryczne ściągacze z napisami

#540 Gosc_wojciech_bmv_*

Gosc_wojciech_bmv_*
  • Gość

Napisano 09 styczeń 2015 - 18:37

Podbają mi się te ostatnie projekty tylko zrezygnowałbym z górnej części "tęczy" na d... raczej nie będzie to widoczne, a nawet jeżeli to nijak ma się to do całości. Odnośnie koszulki to zrezygnowałbym z tego "rozjazdu" na plecach ... jakoś bardziej pasuje mi tam równy pasek. Ale oczywiście dostosuję się... do większości

Nie wiem czy zauważyłeś, ale dostosujesz się (tak jak my wszyscy)  do Uraza :) Projekt został już wysłany do SMS.

Dodaj odpowiedź