Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse

1016 odpowiedzi w tym temacie

#421 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 31 grudzień 2014 - 14:43

"Większość", która utworzyła lobby i próbuje przeforsować bardziej kolorowy i atrakcyjny wzór to jeśli dobrze liczę 7 osób z ponad 75 które przewinęły się do tej pory w temacie. Ceny Interactive 2.0 super modne fluo wyglądają następująco: spodenki 570 zł, koszulka 460 zł. Przy tak licznej grupie zainteresowanych można liczyć na ok 15% rabatu przy zamówieniu "hurtowym". 

PS> Jak zostanie skończony projekt to każdy będzie się mógł dołączyć do zamówienia lub z niego wypisać. 

PS2 > Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#422 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1144 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 31 grudzień 2014 - 15:01

spodenki 570 zł, koszulka 460 zł.

Szczerze mówiąc głosowałem za Vitesse ponieważ nie jestem jak na razie gotowy na wydanie blisko pół klocka na ubranie na rower. Dla mnie ceny fluo to już kompletna abstrakcja, ale jestem tylko rekreacyjnym bez zacięć zawodniczych, więc nie będę bruździł tym, którzy wykorzystują właściwości tych strojów w przynajmniej 80% podczas wyścigów. Wybiorę co tańsze albo nic.

Trzepak 

"MAMIL"

#423 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2035 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 31 grudzień 2014 - 15:15

@Kekacz - E tam abstrakcja, zerknij sobie tutaj: http://www.bikeinn.c...-creme/572718/p:)

Tu nie chodzi o wyścigi ale o komfort podczas dłuższych jazd. Jeździłem w różnych spodenkach. Takich z lidla, takich za 70zł, takich za 150 i takich za 250. Niestety te najdroższe są bez porównania lepsze od tych tańszych.

@Uraz, powiedz na co czekamy jeszcze? Projektu chyba nikt lepszego nie poda, trzeba wybrać któryś z tych 2 zaproponowanych i jechać z tematem ;)
Osobiście jestem za wzorem 2. jedynka tak jak mówiłem zbyt pusta na środku. Niech chociaż sam biały pasek będzie, ale byle by coś było...

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#424 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 31 grudzień 2014 - 15:55

Mam jeszcze do ustalenia kilka szczegółów dotyczących zamówień i jeśli wystarczy czasu, chcę zrobić lepszy system zamawiania niż e-mail, żeby uniknąć pomyłek i powtarzania tej samej czynności 60 razy. Mamy kilka dni na wprowadzenie ewentualnych zmian w projektach zanim ostatecznie wyślę je do zatwierdzenia. Zamówienia powinny ruszyć do końca pierwszego tygodnia stycznia.

Fajnie by było gdyby Vitesse lub Santini pozwalało na wybór koloru jakiegoś elementu w projekcie dla każdego kompletu z osobna. Można by wtedy zadowolić 99% zainteresowanych. Tak czy inaczej pytałem o to w ubiegłym roku i w tym roku i niestety takiej możliwości nie ma. 

#425 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 365 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 grudzień 2014 - 15:58

No ale czerwony w projektach zostaje!? 

BO faktycznie nie widzę nikogo kto chce tylko czarno białe

@uraz wrzuć propozycję santini do pierwszego postu bo teraz szukam gdzieś po stronach 

HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon 

#426 Gosc_wojciech_bmv_*

Gosc_wojciech_bmv_*
  • Gość

Napisano 31 grudzień 2014 - 16:02

@uraz, super że bierzesz się dobrowolnie za organizację tego przedsięwzięcia. za to wielki szacun, ale:

Stylistyka żałobna-czarna została narzucona z góry przez Ciebie, jako organizatora co jest zrozumiałe. Ja osobiście uważam że będzie to smutny projekt. "Super modne fluo" to jest druga skrajność, na którą sobie nie możemy pozwolić przy zbiorowym zamówieniu. Weź proszę jednak pod uwagę to, aby wypośrodkować pomiędzy żałobą a festynem :) Dobrze by było również przeprowadzić ankietę w tym temacie.

pozdrawiam

• patolog lubi to

#427 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 31 grudzień 2014 - 16:09

A padły jakieś propozycje do kolorów ubrać Vitese?

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#428 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 31 grudzień 2014 - 16:13

No czarne...

Kudos!

#429 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2035 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 31 grudzień 2014 - 16:28

Nie da się wypośrodkować pomiędzy żałobą, a festynem bo dla jednego festyn to 10 kolorów i pełno dziwnych wzorów, a dla innych festyn zaczyna się już przy 3 kolorach i małej ilości wzorów. Od początku było mówione, że czarny jest po prostu uniwersalny. Biały też, ale większość przyznała, że biały nadaje się tylko jako akcenty, bo jest mało praktyczny jako główny kolor. (deszcz, błoto).

Mamy te kilka dni, to odpalajcie painty i photoshopy i rysujcie, może akurat się uda trafić. Ja już swój wzór zaproponowałem i spotkał się z bardzo dużą ilością pozytywnych komentarzy.

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#430 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 31 grudzień 2014 - 16:29

Amen

#431 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 365 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 grudzień 2014 - 16:54

Wszystkie propozycje padały z małym czerwonym akcentem i zdecydowanej większości się podobało. Ja jestem zdecydowanie za 3 kolorem. I wg mnie nie wracajmy do punktu wyjścia... 

https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon 

#432 bursztynian

bursztynian
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 31 grudzień 2014 - 17:33

Moje trzy grosze, ale bez rysunku. Coś a'la Sky Team z czasów gdy jeździli w strojach Adidasa - poziomy pas z przodu (czerwony albo biały, w moim przypadku ze wskazaniem na czerwony), pionowy pas z tyłu w takim samym kolorze jak z przodu. Szerokość tego pasa z przodu nie musi być taka sama jak u "Skajów", można ją zgrać z szerokością ściągaczy na rękawkach i dać te ściągacze w kolorze tego pasa.
Oczywiście możliwe są wariacje typu inny kolor pasa z tyłu i z przodu, albo pas biało-czerwony i do tego jeden sciągacz rękawka biały a drugi czerwony, tylko nie wiem czy to nie byłby zbytnio ten w/w "festyn". Jak dla mnie to już trochę tak. W spodenkach ściągacze w kolorze tych pasków na koszulce. Dominujący kolor stroju utrzymujemy czarny z ew. bocznymi wstawkami z czegoś szarego/grafitowego jak wcześniej zaproponowane. I to tyle, Dosiego Roku :)

#433 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 postów

Napisano 31 grudzień 2014 - 18:14

100 jest pomijalne [...]

Sadzac po ankiecie, dla przynajmniej 29 osob (bo okazuje sie, ze nie wszyscy wzieli udzial) te 100 zl nie jest takie pomijalne... Sam zaczalem sie wahac po zaktualizowaniu ceny, ale poki co w dalszym ciagu obstawiam za Santini. Gdyby jednak cena z jakiegos powodu miala jeszcze troche poszybowac w gore, zdecyduje sie na Vitesse - oczywiscie, jezeli ostateczny projekt bedzie akceptowalny, ale o tym za chwile.

[...]
Mamy kilka dni na wprowadzenie ewentualnych zmian w projektach zanim ostatecznie wyślę je do zatwierdzenia. Zamówienia powinny ruszyć do końca pierwszego tygodnia stycznia.
[...]

Czy do przedstawienia ostatecznego projektu dla Santini zostal wyznaczony jakis termin? Pytam, poniewaz zamowienie wydaje sie byc realizowane w duzym pospiechu.

Biorac pod uwage skutecznosc ankiety o kosztach i producentach, popieram stwierdzenie @wojciech_bmv o przeprowadzeniu ankiety odnośnie preferencji co do ogolnego wygladu (czarny+bialy, czarny+bialy+szary, czarny+kolor, etc.), ale na to juz moze zabraknac czasu. Niemniej moze warto sprobowac? Na pewno daloby to lepszy poglad.

A teraz odnosnie samego projektu - te przedstawione przez Santini na bazie forumowych rowniez mi nie podchodza (choc np. wzorek w postaci kropek mi sie podobal). Tez jestem za tym, aby sprobowac uniknac grobowej atmosfery, czyli w 98% czarny + 2% akcenty - czy sie uda, to sie okaze.

Przykladowy projekt ode mnie - bazowany na bluzie Sanitni Neve - http://www.bobshop.c...grey-white.html
santini_01_fb_grey.jpg
i wariacje z kolorem czerwonym:
Spoiler

Nie wiem czy jest to w ogole godne uwagi - sami ocencie. Zmyslu grafika nie mam, wiec ciezko jest mi zaproponowac cos wylacznie swojego. Powyzsza bluza wydala mi sie calkiem niezla baza (przewaza czern, sa biale i szare elementy, ktore mozna ewentualnie "kolorowac", o co kilka osob zabiega). Na pewno juz wiem (zostalem uswiadomiony przez dziewczyne), ze front przypomina spodenki kolarskie z szelkami :D Ktos moze zobaczy jeszcze co innego ;)

Natomiast jezeli chodzi o spodenki, to jestem za tym, aby zrobic je jak najbardziej uniwersalnymi, tak by mozna je bylo parowac z innymi posiadanymi przez nas koszulkami.

#434 Gosc_wojciech_bmv_*

Gosc_wojciech_bmv_*
  • Gość

Napisano 31 grudzień 2014 - 18:19

@Barchol ta koszulka do mnie o wiele bardziej przemawia w porównaniu z proponowanymi wcześniej

#435 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2035 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 31 grudzień 2014 - 18:19

Taki trochę krawat wyszedł z przodu :P

#436 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 grudzień 2014 - 18:52

Wygląda jakby szelki od spodenek były na koszulce.

#437 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 365 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 grudzień 2014 - 18:52

może i na siłę się skojarzy ale to wcale nie psuje wyglądu :) oczywiście z czerwonym na bokach :D

#438 ŁukaszM

ŁukaszM
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 31 grudzień 2014 - 20:33

Mi się ostatnia propozycja (z czerwonym po bokach) bardzo podoba.

#439 vtec71

vtec71
  • Użytkownik
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 styczeń 2015 - 11:43

Bardzo fajna propozycja.

#440 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 01 styczeń 2015 - 15:05

Nawet nieźle ale trzeba by dorobić spodenki i bluzę. Moim zdaniem lepiej by było bez "krawatu" lub jeśli został by zastąpiony pionowym szarym pasem przez całą długość. Tył wygląda ok. 

Zastanawiam się też czy zastąpienie szarego przez bardzo ciemny niebieski (navy, grantaowy) nie było by dobrym pomysłem. Jest to kolor więc ożywi całość, a chyba nie znajdzie się zbyt wielu przeciwników takiego zabiegu. Czarny, biały i navy lub dark blue to chyba niezłe połączenie. 

W katalogu santini można zobaczyć jakie kolory są dostępne. O dziwo nie ma ich zbyt wiele. 

Dodaj odpowiedź