Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse

1016 odpowiedzi w tym temacie

#821 ŁukaszM

ŁukaszM
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 10 luty 2015 - 10:47

Albo po całości albo tylko na ramionach.

#822 Gosc_Terry_*

Gosc_Terry_*
  • Gość

Napisano 10 luty 2015 - 11:35

Ok, a gdzie teraz można przypomnieć sobie "projekt wstępny". Strona cycling-order już zamknięta...

Co do plastra (krótkie koszulki) - mi się bardziej podoba ver. 2 a co do flagi to musiałbym sobie jeszcze raz porównać :)

Co do bluz - wszystkie opcje akceptowalne poza wzorem od łokcia do nadgarstka

#823 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 10 luty 2015 - 13:03

Zróbmy cale czarne jak było planowane na początku. Teraz sie okazało, ze jest za mało atrakcyjnie to kombinujecie kropki w paski. 

Bez sensu.

Kudos!

#824 Gosc_Bianconero_*

Gosc_Bianconero_*
  • Gość

Napisano 10 luty 2015 - 16:54

Co do bluzy to albo całe czarne rękawy albo całe w plastrze.

#825 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 luty 2015 - 21:16

Było liberum veto więc przygotowałem wzór Santini. Kopia prawie 1:1 z tym, że poprawiłem matematyczne niedoskonałości w oryginale. Do wglądu zestawienie wzoru santini z kropkowanym plastrem miodu (kolor nie ma znaczenia, w rzeczywistości będzie dużo mniejszy kontrast). Bonus: wzór santini na zdjęciu. Żeby nie było, że coś zmieniam - oryginalne projekty. Na obu jest wzór na ramionach + wzór na spodenkach santini. 

Odnośnie rękawów trzeba będzie zrobić głosowanie bo nie ma jednomyślnej zgody. 

• Nytko lubi to

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#826 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 10 luty 2015 - 21:20

Serio Wam się to podoba?

Kudos!

#827 rpolud

rpolud
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 10 luty 2015 - 21:26

Mi się podoba

#828 mitm

mitm
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 luty 2015 - 21:38

Co do flagi to paski zdecydowanie lepsze od kropek.

Pytania odnośnie poprawek dotyczą się wersji Santini i Vitesse? Nie wiem czy to tylko mi się tak wydaje, że na tych zdjęciach poglądowych to flagi są cieńsze u Vitesse. Mam nadzieję, że ostatecznie będą takiej samej szerokości?

#829 pawelp7

pawelp7
  • Użytkownik
  • 116 postów

Napisano 10 luty 2015 - 21:43

Przecież plaster miodu był od początku omawiany. IMO flaga w paski lepsza od kropek, ale piany bił nie będę.

#830 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2033 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 10 luty 2015 - 21:44

Mi też się podoba. Z całym szacunkiem Patolog ale tylko Ty od początku masz problemy z wyglądem strojów i ciągle o tym marudzisz. Zdecydowanej więkoszści projekt się podoba.

@Uraz - co do wzorka, osobiście bardziej odpowiada mi ten drugi - sześciokąt, ale w zasadzie oba są ok.

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#831 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 10 luty 2015 - 21:56

Mi też się podoba. Z całym szacunkiem Patolog ale tylko Ty od początku masz problemy z wyglądem strojów i ciągle o tym marudzisz. Zdecydowanej więkoszści projekt się podoba.

@Uraz - co do wzorka, osobiście bardziej odpowiada mi ten drugi - sześciokąt, ale w zasadzie oba są ok.

Chyba mogę wyrazić pogląd?

Kudos!

#832 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 luty 2015 - 22:06

Co do flagi to paski zdecydowanie lepsze od kropek.

Pytania odnośnie poprawek dotyczą się wersji Santini i Vitesse? Nie wiem czy to tylko mi się tak wydaje, że na tych zdjęciach poglądowych to flagi są cieńsze u Vitesse. Mam nadzieję, że ostatecznie będą takiej samej szerokości?

Dobre masz oko. To nad czym teraz pracuję ma w konsekwencji doprowadzić do sytuacji w której 2 różnych producentów uszyje ubrania zbliżone do siebie tak bardzo jak będzie to możliwe. Zgodne kolory, wzory, odległości i rozmiary. 

Ja również wolę kropkowany wzór i kropkowaną flagę ze względu na niepowtarzalność, ale jak ktoś słusznie zauważył jest już za późno na tak duże zmiany. Ostatecznie zostanie wzór "santini fixed by uraz" i flaga z jednolitych linii.

Zostało jeszcze kilka detali do ustalenia - stay tuned

#833 Gosc_sdanek_*

Gosc_sdanek_*
  • Gość

Napisano 10 luty 2015 - 22:44

Panowie ,te korekty ,poprawki  idą w dobrym kierunku i sądzę że warto spróbować wprowadzić je do projektu o ile jest to technicznie do zrobienia to proszę o naniesienie na projekt tych propozycji .Co do bluzy z długim rękawem opcja nr1 na całym rękawie plaster miodu ;-)

Dobre masz oko. To nad czym teraz pracuję ma w konsekwencji doprowadzić do sytuacji w której 2 różnych producentów uszyje ubrania zbliżone do siebie tak bardzo jak będzie to możliwe. Zgodne kolory, wzory, odległości i rozmiary. 

Ja również wolę kropkowany wzór i kropkowaną flagę ze względu na niepowtarzalność, ale jak ktoś słusznie zauważył jest już za późno na tak duże zmiany. Ostatecznie zostanie wzór "santini fixed by uraz" i flaga z jednolitych linii.

Zostało jeszcze kilka detali do ustalenia - stay tuned

#834 bogas

bogas
  • Użytkownik
  • 67 postów
  • SkądW-wa

Napisano 10 luty 2015 - 23:51

Ha, zapłaciłem, zamówiłem to się wypowiem.
Projekt Santini.
Nie dyskutujmy nad istotnymi elementami projektu, które zostały już ustalone.
Wiadomo, że paski biało czerwone jak było w projekcie.. Kropki zamiast pasów jak dla mnie to już istotna zmiana.

Można podyskutować nad elementami szarymi (plastry miodu itp) jak dostosować je najlepiej do uzgodnionego projektu.

Moje zdanie do elementów szaro plastrowych. Nie podobają mi się ale jako kompromis przyjmę wersję nr 2 ( ten obrazek dolny)

Uraz - szacun za pracę i inicjatywę. Trzymajmy się prostych zasad. Co zostało ustalone nie podlega zmianom.

#835 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 438 postów
  • SkądLublin

Napisano 11 luty 2015 - 14:05

Plastry miodu, lekkie korekty, jak najbardziej.

Ale nie wiem, jak na żywo będzie wyglądała flaga w kropki - dużo będzie zależało od wielkości kropek - na zdjęciu nie podoba mi się.

Szkoda, że nie będzie, jakiegoś elementu odblaskowego na koszulce - nie dało by się zrobić okolice zamka kieszonki na odblasku ?

M...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#836 Gosc_Terry_*

Gosc_Terry_*
  • Gość

Napisano 11 luty 2015 - 18:23

Update opinii do wpisów uraza

Flaga - paski lepsze niz kropki

ramiona - kropkotwany plaster miodu (z tym, że ja kupiłem vitesse, wiec jak rozumiem to będzie domyślnie)

#837 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 11 luty 2015 - 20:31

Nie ma co rozkminiać najwyżej będą brzydkie:)

Kudos!

#838 Gosc_Terry_*

Gosc_Terry_*
  • Gość

Napisano 12 luty 2015 - 10:44

Jak dla mnie zapowiada się całkiem elegancko :)

• piotrkol lubi to

#839 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 luty 2015 - 18:01

Oficjalne wyniki głosowania na temat długich rękawów. Wygrała opcja - całe czarne. Zamknąłem ankietę przed czasem, mimo że brakuje jeszcze 2 głosów (w tym 1 mój), ponieważ i tak nie miałyby realnego wpływu na wynik. 

#840 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 12 luty 2015 - 18:17

Wygrał PSL:)

Kudos!

Dodaj odpowiedź