Trening z pomiarem mocy
Napisano 25 październik 2017 - 19:47
Jesteś jeszcze młody, powinieneś przede wszystkim wyłączyć komentarze na stravie...Masz dużo czasu jeszcze aby budować formę życiową, mastersi jeżdżą dzisiaj na bardzo wysokim poziomie. Baw się kolarstwem, jeździj luźne treningi, zrób porządną periodyzację w przyszłym sezonie i pamiętaj, że nie da się przez cały sezon utrzymać wysokiej formy, co najwyżej dwa!!! szczyty...poczytaj co piszą trenerzy, moim zdaniem bardzo dobrą książką jest podręcznik treningu z miernikiem mocy Friela, tam masz bardzo dużo wskazówek. Już teraz masz wiedzę, że co za dużo to nie zdrowo!!! Zrób wszystko aby kolejny sezon był lepszy od poprzedniego, ale nie przez zapierd..jak chomik w kołowrotku, tylko mądrze trenując...załóż tutaj na forum może dziennik treningowy i poproś o wskazówki, trochę książek przeczytałem i może coś doradzę, ale na pewno lepszy byłby trener. I jeszcze raz, nie patrz na innych, rób swoje i tyle, bądź pewny że do celu który chcesz osiągnąć da się tylko dojść mądrym! treningiem...
Napisano 04 styczeń 2018 - 14:55
hej chciałbym przeanalizować trening :
chodzi o wykres wytrzymałości tlenowej - odchylenie (hr do mocy)
Z tego co się zorientowałem w Training Peaks w wersji premium jest coś takiego, ale niestety posiadam wersję free.
Próbowałem podzielić trening na dwie połówki, różnica w 2 części ok 3 uderzeń.
Wyszło mi odchylenie ok 2 procentowe, ale nie wiem czy dobrze to policzyłem.
Znacie jakieś inne metody?
Napisano 20 styczeń 2018 - 16:13
Napisano 21 styczeń 2018 - 11:27
a s3 cos jezdzisz czy w ogole?
ile tego jechac? a skąd wiesz ile jechac s2, s4 czy s5?
szczególnie interesują mnie s4 i s5, na jakiej podstawie dobierasz długość tych interwałów i długość odpoczynku?
SS to intensywność która prezentuje najlepszy stosunek polepszania wydolności aerobowej do zużytych zasobów?
przeczytaj linka Puchatego, tam dość dobrze jest to określone.