Dzięki za opinie.
To, że prędzej czy później pojawią się jakieś ślady używania w postaci rys, to pewne, tego jestem świadomy, w końcu to kawałek plastiku - to mi nie przeszkadza, pod warunkiem, że powstaną podczas mojego używania, a nie widnieją od samego początku w "nowym" produkcie...
Z tego powodu przychylam się do opinii tobo, że może być to jakiś model pokazowy, powystawowy czy coś podobnego - delikatne wybłyszczenie matowego plastiku na spodzie by sugerowało, że lampka była jednak wielokrotnie macana. Natomiast co do plomby w postaci przezroczystej naklejki na opakowaniu, to oglądając jakieś filmy typu unboxing, to nie dopatrzyłem się jej (ani śladów po jej zerwaniu), więc może nie być to reguła.
Przed pytaniem do Was zareklamowałem lampkę (udostępniając te same zdjęcia), licząc na to, że może ktoś na magazynie się walnął i przysłał nie to, co powinien i że w efekcie będzie wymiana na faktycznie nową lampkę. W związku z tym pracownik sklepu skontaktował się ze mną telefonicznie i przekonywał, że lampki są nowe, że wszystkie są w podobnym stanie i takie otrzymują od producenta z Holandii... Oczywiście zrozumiano moje obawy i powiedziano mi, że mogą przyjąć zwrot - tutaj nie było problemu. Stwierdziłem, że jeszcze to przemyślę, a przy okazji pomyślałem, żeby skonsultować z Wami czy to sklep leci w kulki, czy może wcale nietani producent ma wyrąbane na to, jak z fabryki wyjeżdżają jego produkty...
Póki co chyba skłaniam się do zwrotu. Znalazłem inny sklep, gdzie sprzedają je za podobne pieniądze, więc zobaczę, co przyślą - oby nie było w gorszym stanie
Sorry za przydługi post