Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#61 dracorp

dracorp
  • Użytkownik
  • 313 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 10 styczeń 2008 - 08:45

Spodnie długie, ocieplane.
Bluza ciepła biemme - podchodzi mi pod kurtkę.:P
Ocieplacze na nogi.
Czapeczka zimowa.:)
Rękawice też na zimę.

Miguel jak ci się sprawdza Biemme? W końcu muszę wrócić do rowerowania ale zima u mnie zawitała, aczkolwiek już przechodzi.
Aktualnie szukam swojego rozmiaru biemme new typhoone( nad morzem mocno wieje) swojego rozmiaru, najlepiej po przecenie + dobre spodnie. W lidlowych dobrze się jeździło dopóki się nie poprzecierałem.

#62 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 10 styczeń 2008 - 09:21

A sprawdza się wzorowo. Przy lekkim mrozie wystarczają dwie koszulki i ta bluza. Szkoda tylko, że jest biała bo już się nie dopierze... ;-)

#63 Gosc_bula_*

Gosc_bula_*
  • Gość

Napisano 10 styczeń 2008 - 10:03

A wiecie gdzie mozna kupić białe, krótkie spodenki z szelkami :?:

#64 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 10 styczeń 2008 - 17:29

białe nie są zbyt często spotykane, Buła a byłeś w Bikershopie albo w Cyklocentrum? Chyba że chcesz całe białe?

#65 Gosc_bula_*

Gosc_bula_*
  • Gość

Napisano 10 styczeń 2008 - 20:37

chce całe białe, no mogą być z akcentami ...

#66 Tik_Tak

Tik_Tak
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • Skądwschodnie rubieże

Napisano 10 styczeń 2008 - 20:55

mnie się od razu skojarzyły spodenki z allegro reprezentacji polski ale skoro mówisz że całe białe to pewnie cię nie zainteresują ale na wszelki wypadek masz:
http://www.allegro.p...miar_l_bcm.html

#67 Gosc_bula_*

Gosc_bula_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2008 - 12:20

no raczej nie ;-) chyba takich nie robią:) Są bardzo zblizone do mojego upodobania
spodenki grupy kolarskiej FDJ

#68 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2008 - 13:01

A propo FDJ, na wiosnę mam zamiar sobie kupić cały strój tej grupy 8-) Według mnie najładniejszy w całym peletonie :-P

#69 Tik_Tak

Tik_Tak
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • Skądwschodnie rubieże

Napisano 11 styczeń 2008 - 14:28

fakt ich stroje wyglądają świetnie ale ciekawe czy coś takiego da się w Polsce dostać w ogóle czy trzeba ściągać gdzieś zza granicy??

#70 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2008 - 15:51

Ja myślałem o bobshopie... ale nie wiem czy dobry rozmiar dostane...

#71 dracorp

dracorp
  • Użytkownik
  • 313 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 11 styczeń 2008 - 16:38

Apropo ciuchów Biemme, dla siebie szukam kurtki NewTyphoone - coś co się sprawdzi na cały rok. W zimę na cebulkę. Jedno co mi nie daje spokoju to te wszystkie *texy. Na jakim najlepiej się skupić: windstopper fimry gore, a-tex czy też coś innego? I jak się mają do ubrań rowerowych softshell'e?

@Miguel a jakie masz spodnie? W zimniejsze (ok.5-10stp) dni jeździłem w lidlowych spodniach ale było nich za wilgotno(możliwe, że są na zimniejsze dni) i się nieźle poprzecierałem.

Pozostanie jeszcze kwestia rozmiaru ale w tym przypadku liczę na możliwość wymiany w sklepie online. Ale może ktoś ma podobny wymiary do moich:
wzrost 176cm, długość ręki 56cm-wymiar brany wg.https://www.wrenchscience.com(rozstaw ramion ok.180cm), klatka ok.100cm.
Przymierzałem produkty newline i rozmiar L'ka był prawie dobry(długość rękawów ok, ale w klatce trochę za obszerna). Niestety nie mieli M'ek.

#72 janczol

janczol
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • SkądPoznań, Turek

Napisano 11 styczeń 2008 - 16:49

@ndy, ja też bym sobie FDJ strój kupił. Też mi sie podoba. Na razie mam rękawiczki (letnie) - dostałem od św. Mikołaja :) I chyba w Polsce ciężko będzie te ciuszki znaleźć. Ja patrzyłem na www.bike24.net

#73 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2008 - 17:13

Ja sobie postanowiłem,że kupie to kupie :D Razem coś wymyślimy ;)

Potem spotkamy się na maratonie i będziemy w jednym teamie :D

#74 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 11 styczeń 2008 - 17:17

Spodnie mam z dekatlona, też się bardzo dobrze sprawdzają. ;-)

#75 Tik_Tak

Tik_Tak
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • Skądwschodnie rubieże

Napisano 11 styczeń 2008 - 18:53

@ndy świetna ta stronka co podałeś!!! od dłuższego czasu takiego sklepu szukałem, mi się z kolei strój grupy SAUNIER-DUVAL podoba i bardzo możliwe że na wiosnę go sobie sprawię. Jeśli ty albo bula będziecie tam kupować to dajcie znać jak z wysyłką, obsługą itd.

pozdro tik_tak

#76 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2008 - 19:00

Mi też się podoba saunier duval xD chyba mamy podobny gust :)

Co do zamawiania, to sam miałem o to zapytać tak na wiosne bo nie mam pojęcia jak to przebiega...

[ Dodano: 2008-01-11, 19:01 ]
Mi też się podoba saunier duval xD chyba mamy podobny gust :)

Co do zamawiania, to sam miałem o to zapytać tak na wiosne bo nie mam pojęcia jak to przebiega... w końcu to sklep zagraniczny

#77 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2008 - 22:43

Buła może podjedź do Pana Poręby i zapytaj, on jest dystrybutorem Lapierre, Lafuma w polsce i może da radę Ci sprowadzić. Na Piłudskiego w Krakowie otworzyli teraz sklep Lapierra, podobno syn Pana Poręby nim kieruje to ewentualnie tam się udaj. A jak nie to możę Bopshop.de

#78 Gosc_bula_*

Gosc_bula_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2008 - 23:19

Chodzi Ci o Piłsudzkiego? od plant do błoń?
No własnei o porębie Myslałem. Ale też bedzie miałdrogie jak skurwy... :-/
A co do bobshop to bym nie kupował, bo przesyłka nawet 40pln może wyjść jak nie więcej

#79 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2008 - 23:38

no niestety Buła ciuchy zawodowych grup są drogie :-( ja za swoje spodenki Merida Multivan dałem 200 zł.

Tak to jest od plant do błoń.

#80 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 12 styczeń 2008 - 09:04

Ja też bym coś kupił u bobshopa, ale niestety nie mam jak przelać pieniędzy. Może znalazłby się ktoś chętny na grupowe zamówienie? Za większą kwotę przesyłka jest darmowa...