Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#541 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipiec 2010 - 20:48

Pogoda ma być jutro podobno idealna dojazdy rowerem :-D .

#542 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipiec 2010 - 14:41

Dzięki Panowie! Było jak zwykle super!

Jutro Pruszków pod fontanną. Jeśli ktoś nie wie jak dojechać to będziemy przejeżdżać obok kościoła w Komorowie najpóźniej o 9:50.

lukz - zdążyłeś przed deszczem?

Dzisiejsza trasa wyglądała następująco: http://www.bikemap.net/route/622109

pozdrówka!

#543 lukz

lukz
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki

Napisano 31 lipiec 2010 - 15:33

Zdążyłem 2-3min przed, dzięki :)

#544 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipiec 2010 - 16:53

Jednak jesień nadchodzi, tyle ludzi przyjechało i niech już tak zostanie.

Trochę musimy się dograć i będzie gitarrra :-)

O tak, tak. Toż to będzie tłum. Pewnie z 5 osób w porywach. ;-) Ale może się zdziwię.

Oj, chyba się zdziwisz ;-) . Jeśli przyjedziesz Ty, GreQ, lukz+2, Ja+2 - to juz jest 8. A jeszcze paru kolegów zwykle dołącza.

a vortac się nie zdziwił przynajmniej nie zauważyłem wielkich oczu :-P

Dziękuję za jazdę.

#545 maxi

maxi
  • Użytkownik
  • 105 postów
  • SkądPruszków

Napisano 31 lipiec 2010 - 20:19

Dzięki koledzy za fajną wypad.

GreQ Dzięki za wsparcie i doping na trasie. :)

#546 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 31 lipiec 2010 - 21:28

Super wypad !!
Dzięki koledzy za pomoc przy zmianie gumy i oby taka frekfencja nam dopisywała

#547 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 sierpień 2010 - 20:13

Trochę awaryjnie dziś było, ale na szczęście dobrze się skończyło. Zwłaszcza z tym mostkiem :shock:

Zgodnie z obietnicą - dzisiejsza trasa.
http://www.bikemap.net/route/625010

Do zobaczenia w Sobotę pod fontanną. Może uda mi się w tygodniu wybrać w tamte okolice przełajówką i wydłużyć nieco trasę nie psując przy tym jej uroku.

#548 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 01 sierpień 2010 - 21:46

Pafcio u mnie ten limit gum to chyba już powinien się wyczerpać na długi czas :-)
Z tym mostkiem to faktycznie gość miał umiejętności conajmniej cyrkowe. Nie wywalił się ,wypiął z bloków i wyhamował. Na koniec niestety strzeliłem z koła, bo to początek mojej rekonwalescencji po upadku, ale za tydzień będzie lepiej. Mam taką nadzieję :mrgreen: Ty mi lepiej napisz jaką tą dętkę mam Ci odkupić.
Już sobie zapodałem dętki schwalbe + wypełniacz schwalbe i dodatkowo pomkę na nabój.
Gumy mam już w nosie.

Do soboty

#549 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 01 sierpień 2010 - 21:58

Co było nie tak z tym mostkiem? Jaki model i o co cho? :)

#550 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 sierpień 2010 - 22:27

swiatek, - jeśli dętka, którą dał Ci mój syn jest cała to ją po prostu zwiń i przywieź w Sobotę. To jest inny rozmiar, bo do opon 23-28mm. A czy ten wypełniacz Schwalbe też ma granulki gumowe?. Zresztą - zobaczymy "w praniu". Mi dziś mleczko pozwoliło zaoszczędzić nieco czasu, bo by była trzecia guma.

Dominik, - nie wiem jaki model - na pewno starego typu (fajka). Po prostu pękł mostek przy samej główce tak, że koledze kierownica została w rękach. NA ZAKRĘCIE :!: . Miał strasznie dużo farta, że nie zaliczył gleby. Aż ciarki przechodzą po plecach, jak pomyślę co się mogło stać :shock:

#551 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 01 sierpień 2010 - 22:41

No szczęście wielkie miał, albo umiejętności :) Miałem taką samą sytuację ale był spory ruch uliczny wtedy więc wpakowałem się na chodnik niestety.

#552 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 sierpień 2010 - 12:52

"Urwał nać" :-( coś się awaryjnie i pechowo zaczyna robić... to jest jak dla mnie ostrzeżenie i musimy Panowie uważać :idea: na siebie nawzajem żeby jakiegoś nieszczęścia nie było

maxi może kiedys i ja będę potrzebował kto wie, niech Ci na zdrowie ;-)

#553 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 02 sierpień 2010 - 16:06

Pafcio znalazłem przyczynę tych nagminnych gum. Byly za wąskie opaski na obręczy i dlatego dętka się przycinała. Dętki miały takie wzdłużne nacięcia.
Twoja dętka już jest zwinięta i czeka na zwrot w nienaruszonym stanie. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
GreQ ten gość jechał koło mnie jak mu się fajka urwała. Naprawdę chylę czoła przed jego umiejętnościami i zimną krwią. Ja po swojej wywrotce szczególnie przeżywam takie sytuacje. Dokładnie, musimy na siebie uważać. Bezpieczeństwo to podstawa i póżniej same kłopoty :-(

#554 bart

bart
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądPruszkow

Napisano 02 sierpień 2010 - 19:29

Dzieki za te fajne petle w sobote i w niedziele (no i Pafcio dzieki za mapki). Teraz musimy sie modlic do Swietego Pantaniego aby byla pogoda w nastepny week-end!

#555 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 05 sierpień 2010 - 19:13

Co to za posucha cały tydzień? W sobotę oczywiście jeździmy Panowie?
Jakieś preferencje co do trasy?

#556 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpień 2010 - 20:59

Jak pogoda dopisze to o godz. 10:00 zarówno w sobotę (z Pruszkowa i pewnie na Leszno) jak i w niedzielę (z Komorowa i prawdopodobnie na Tarczyn). Szczegóły jak zwykle dopniemy w punkcie zbornym.

Byłem dziś w Kampinosie i jak będziemy chcieli przedłużyć trasę o 5-8 km, to wystarczy podjechać dalej trasą 579 aż za Cybulice Małe i potem skręcić na Czeczotki. Asfalt jest OK, choć nie jest gładki jak stół. Dużo ekip "dopieszcza" odcinek w lesie (ten przez Janówek)- jeszcze 2-3 tygodnie i będzie cacy :-P

#557 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 06 sierpień 2010 - 16:32

Niestety zostałem udupiony przez serwis do co najmniej wtorku, bo mi się nie chciało pojechać na Ursynów i teraz mogę sobie popitalać na góralu co najwyżej. Myślałem, że będzie blisko = szybciej a tu kicha. :-/ Bo teraz w soboty to oni mają zamknięte, a w ogóle to w ten poniedziałek też. Szkoda tylko, że wczoraj jakoś nikt o tym nie wspomniał. Żeby chociaż potrafili zrobić co jest do zrobienia.
Może znacie jakiś inny porządny serwis w okolicy Pruszkowa. Ten też ponoć jest ok, ale customer service że tak powiem to leży i kwiczy.

Ale mam nadzieję, że nawiedzicie jutro Leszno i okolice, sam jestem ciekaw tego kawałka przez Czeczotki.
Może zmuszę się do odwiedzenia Kampinosu, bo mam kawałek asfaltu do obadania, ale fragment jest ponoć szutrowy/żwirowy(?) czy jakiś inny nieasfaltowy, ale może szosę da się przepchnąć. :-)

#558 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 sierpień 2010 - 16:37

Jak patrzę na prognozy na jutro, to coraz bliżej jestem zatelefonowania do kolegów i zakupu kartonu dobrego wina ;-) . Jeszcze godzinka i po obejrzeniu najnowszych prognoz podejmę decyzję. Skoro ma nie być jazdy to niech przynajmniej wieczór będzie udany :mrgreen:

A co się stało z rowerem?

#559 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 06 sierpień 2010 - 17:40

vortac polecam serwis w Brwinowie
http://www.jakoobcycles.pl/
pafcio daj znać czy jeździmy czy nie

#560 GreQ

GreQ