Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#2001 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 07 czerwiec 2011 - 22:07

Pawcio, czyli szykujem się na 200kilo powolutku ;-) Ja się piszę 100% aby tylko nie padało ech :-? Bo nie lubię . Ta 145-ka to dobra rozgrzewka......Wtedy ten odcinek do Tarczyna tą główną co jechaliśmy z Tobą i Wojtkiem też był całkiem fajny ;-) Jeśli się nie mylę to teraz też możemy tam jechać ? No i te nowe asfalty........Jestem w szoku....niezły region, kto by pomyślał. Naprawdę jest w czym wybierać ;-) Warto do Was dojeżdżać autem, żeby potem pośmigać w takim towarzystwie po takich dróżkach :-)

#2002 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwiec 2011 - 22:22

W deszcz raczej nikt sie nie wybierze. Bądźmy jednak dobrej myśli.

....Wtedy ten odcinek do Tarczyna tą główną co jechaliśmy z Tobą i Wojtkiem też był całkiem fajny ;-) Jeśli się nie mylę to teraz też możemy tam jechać ?

Tak jest! Ten odcinek się pokrywa z naszym sobotnim skrótem. Zwykle staram się takich dróg unikać, ale w takim przypadku trzeba by sporo dołożyć a to dla niektórych mogło by się jednak okazać za dużo.

Warto do Was dojeżdżać autem, żeby potem pośmigać w takim towarzystwie po takich dróżkach :-)

Niemiernie miło to słyszeć :-)

#2003 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 07 czerwiec 2011 - 23:11

lecimy na Białobrzegi nowiuteńkim asfaltem, aby w Przybyszewie skręcić na Białobrzegi w jeszcze nowszy asfalt (ma ze 3 tygodnie :mrgreen: )

He, tak trzymać :-D Idealny asfalt to jedyne czego tym odcinkom brakowało.

Link coś nie wchodzi. Nie wiem czy to kwestia błędu na serwerze, czy u mnie coś nie trybi...

#2004 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2011 - 16:03

Link coś nie wchodzi. Nie wiem czy to kwestia błędu na serwerze, czy u mnie coś nie trybi...

"We are moving to new servers, so bugs may still occur. Thanks for your patience!" ;-)

Mi się już trasa pokazuje i wszystko jest ok, więc może sprawdź teraz.

fs-userbar-blog-white.png

#2005 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 08 czerwiec 2011 - 18:42

pafcio, bardzo fajna w sobotę będę się starał z całych sił przyjechać, ale jak wyjdzie zobaczymy.

Dojeżdżamy do drogi pomocniczej równoległej do S7 i tak dociągniemy do Grójca

Jazda tą pomocniczą drogą to bardzo fajny pomysł i odskocznia od sadowych bezdroży, nie można przecież całkiem zerwać z cywilizacją :mrgreen:

Dojeżdżamy do drogi pomocniczej równoległej do S7 i tak dociągniemy do Grójca z którego "siódemką" (6,5 km) wracamy do Tarczyna

czy ten odcinek jedziemy poboczem głównej trasy?

#2006 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2011 - 19:03

Dojeżdżamy do drogi pomocniczej równoległej do S7 i tak dociągniemy do Grójca z którego "siódemką" (6,5 km) wracamy do Tarczyna

Tak jest. Można to ominąć nadrabiając 9 km, lub np. 2,5 km do Pawłowic główna a potem nadrobić bocznymi około 5km. Jednak te 6,5 km siódemki nie jest zbyt uciążliwe.

#2007 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 08 czerwiec 2011 - 22:11

Jednak te 6,5 km siódemki nie jest zbyt uciążliwe.

Panowie......Mnie się całkiem fajnie jechało tym poboczem we trzech z Pafciem i Wojtkiem i myślę, że jeszcze fajniej będzie jak polecimy z reszta Chłopaków........ ;-)

#2008 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 09 czerwiec 2011 - 00:00

Tak jest. Można to ominąć nadrabiając 9 km, lub np. 2,5 km do Pawłowic główna a potem nadrobić bocznymi około 5km. Jednak te 6,5 km siódemki nie jest zbyt uciążliwe.

To pobocze na siódemce jest idealne do jazdy, nieraz jechałem z Białobrzegów do Warszawy siódemką i jedzie się świetnie :-)

#2009 S³awek Wieczorek

S³awek Wieczorek
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPruszków

Napisano 09 czerwiec 2011 - 08:28

Rozumiem,ze wariant "skrotowwy"dla wykonczonych MTB-owcow jest przewidziany :lol:

#2010 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2011 - 08:43

Rozumiem,ze wariant "skrotowwy"dla wykonczonych MTB-owcow jest przewidziany :lol:

Nie rób scen - cały tydzień odpoczywasz :mrgreen: . Weźmiesz więcej jedzenia i będzie dobrze. Nie będzie chyba wariackiego tempa.

#2011 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 09 czerwiec 2011 - 09:02

Nie rób scen - cały tydzień odpoczywasz :mrgreen: . Weźmiesz więcej jedzenia i będzie dobrze. Nie będzie chyba wariackiego tempa.

Nie będzie ? ;-)

#2012 S³awek Wieczorek

S³awek Wieczorek
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPruszków

Napisano 09 czerwiec 2011 - 09:05

a do pracy i z powrotem sie nie liczy ? a codzienne wieczorowe wycieczki z rodzina ? :lol:

#2013 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 09 czerwiec 2011 - 11:12

Dużo będzie nas w sobotę ? Pafcio jaką zamówiłeś pogodę ? ;-) Już się nie mogę doczekać nowej traski...

#2014 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2011 - 12:17

a do pracy i z powrotem sie nie liczy ? a codzienne wieczorowe wycieczki z rodzina ? :lol:

To jest odpoczynek :!:

Nie będzie ? ;-)

To możne chociaż bez szarpanek??

Już się nie mogę doczekać nowej traski...

Nowe to jest tylko niecałe 60 km - reszta po przetartych szlakach. Pogoda ma być idealna - 20-22 stopnie i słońce z małymi chmurkami.

No właśnie - kto jeszcze się wybiera w sobotę?

#2015 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 09 czerwiec 2011 - 12:33

@pafcio - w tą sobotę trasa jaką wrzucałeś stronę albo dwie temu? Jak nie - można prosić o repetę?

Hmmm - jak krzy1976 nie może się doczekać - to obawiam się, że potrzeba będzie trzymać Killera w obwodzie żeby to jakoś zrównoważyć...

#2016 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2011 - 15:29

PAKIET MEDYCZNY
Specjalnie na życzenie Borix-a zamieszczam przepis na swój mini zestaw medyczny. Przydał się już (niestety) kilkakrotnie.

Jak widać na zdjęciu ( http://imageshack.us.../medipack1.jpg/ ) w jego skład wchodzą:
a. 2 chusteczki antybakteryjne Tribactic ONE - do przetarcia i odkażenia rany
b. 2 saszetki maści Tribiotic - do zabezpieczenia przed zakażeniem w drodze
c. 2 kompresy sterylne z włókniny 5x5 - do zasłonięcia rany
d. 8 szt po 2 cm elastycznych przylepców chirurgicznych - do przymocowania kompresów
e. torebka strunowa 10x7 do zapakowania wszystkiego w zgrabny pakiecik http://imageshack.us.../medipack2.jpg/ .

Taki zestaw jest mały i lekki (20g), mieści się w kieszonce czy w torebce podsiodłowej, lecz wystarcza do prowizorycznego zabezpieczenia ew. obrażeń i dowiezienia ich w niepogorszonym stanie do miejsca, gdzie można opatrzyć rany profesjonalnie.

#2017 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2011 - 15:33

@pafcio - w tą sobotę trasa jaką wrzucałeś stronę albo dwie temu? Jak nie - można prosić o repetę?.

Ta jest nowa. Dziś wieczorem wrzucę GPX-a.

#2018 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 09 czerwiec 2011 - 17:33

PAKIET MEDYCZNY

hehe, jak ktoś nas nie zna i czyta ten temat to stwierdzi że jesteśmy bandą kaskaderów :-)) Jeden ćwiczy przelatywanie przez kierownicę przy 50 a drugi wozi przybornik początkującego chirurga ;-)

#2019 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 09 czerwiec 2011 - 19:04

PAKIET MEDYCZNY
Specjalnie na życzenie Borix-a zamieszczam przepis na swój mini zestaw medyczny. Przydał się już (niestety) kilkakrotnie.

co tu dużo mówić człowiek-szkatułka :mrgreen:

#2020 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 09 czerwiec 2011 - 19:20

I jeszcze niezłą kosę przy mostku przepasaną wozi...
Tu nie ma żartów - to JEST grupa pruszkowska...
:))

Dodaj odpowiedź