Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#3361 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 01 listopad 2011 - 00:41

jak to, we wtorek następny trening :-) wszyscy którzy lubią spokojną jazdę powinni przyjechać

to jutro tez, a o której?

o 10:15 ruszamy, każda czerwona kartka w kalendarzu -wtedy jest spotkanie na rondzie, w zimę 10:15, w lato 9:15
polecam: http://www.rondobabk...o/spotkania.htm

#3362 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 01 listopad 2011 - 07:42

Pafcio jak pisałem wcześniej nie każdy może sobie pozwolić na Kanary, a trzeba sobie jakoś radzić też tu na miejscu.
Jeżeli chodzi o jazdę w Pruszkowie to do wiosny na pewno nie, bo niby z kim. W sezonie się zobaczy. W minionym była kicha z frekwencją, a jazda samemu nie sprawia mi żadnej frajdy.

#3363 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 01 listopad 2011 - 09:37

Ja chętnie będę jeździł do Pruszkowa od kwietnia w soboty, takie super trasy jak tam Pafcio układa są niepowtarzalne na Mazowszu.

#3364 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 listopad 2011 - 16:57

W minionym była kicha z frekwencją, a jazda samemu nie sprawia mi żadnej frajdy.

Do połowy czerwca frekwencja była OK, dopiero wakacje spowodowały znaczną absencję uczestników naszych treningów. W tym sezonie (lipiec, sierpień) będziemy chcieli zorganizować tydzień w Karpaczu lub okolicy.

Ja chętnie będę jeździł do Pruszkowa od kwietnia w soboty, takie super trasy jak tam Pafcio układa są niepowtarzalne na Mazowszu.

Cieszę się, że się podobało i zapraszamy. A kilku chyba jeszcze nie widziałeś - taka np. Mogielnica na 140 km trasie daje ponad 500m przewyższeń ;-) . Wiem, Karpacz to nie jest, ale zawsze coś lepiej i ciekawiej niż po płaskim.

#3365 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 01 listopad 2011 - 17:50

Fakt nasze trasy są bardzo urokliwe i dla tych widoków fajnie jest pośmigać po okolicach. Pewnie jak się zbierze ekipa to ja też będę wpadał, ale samemu to mi się już nie chce.
Dzisiaj np z rondem z Czosnowa wbiliśmy się do Puszczy na naszą starą trasę i muszę powiedzieć, że byłem w niebo wzięty. Bardzo lubię ten odcinek, ale niestety od 2 dojazd do Pruszkowa to masakra. Od Brwninowa do Pruszkowa taki wyryp, że po tych nastu km po dojechaniu do domu miałem wszystkiego dosyć. Przez całą dzisiejszą trasę nie wytrzęsło mnie tak jak te ostatnie km. Wyjazd do Karpacza to ciekawa propozycja. Miejmy nadzieję, że coś z tego wyjdzie.

#3366 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 01 listopad 2011 - 18:39

Za szybko odbiłeś na Pruszków, trzeba było jechać ze mną przez Ursus !

#3367 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 01 listopad 2011 - 18:41

Dokładnie tak. Masz rację. Następnym razem pojadę z Wami do końca. Ta trasa, którą wracałem do domu nie nadaje się na rower szosowy i dopóki tam nie zrobią jezdni będę jej unikał jak ognia.

#3368 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 01 listopad 2011 - 18:59

Pafcio a co byś powiedział na tydzień w okolicach Zakopca na początku lipca. Można by to wtedy połączyć z TDP dla amatorów.

#3369 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 listopad 2011 - 19:44

Wyjazd do Karpacza to ciekawa propozycja. Miejmy nadzieję, że coś z tego wyjdzie.

Ostatnio zebrało się nas trzech i było wyśmienicie. Ja do wozu technicznego mogę zabrać 5-ciu z bagażami i rowerami. Jeśli będzie nas więcej - będziemy kombinować.

Pafcio a co byś powiedział na tydzień w okolicach Zakopca na początku lipca. Można by to wtedy połączyć z TDP dla amatorów.

Znasz mnie - ja jestem zawsze pozytywnie nastawiony do wszelkich propozycji ;-) . Trzeba będzie zsynchronizować terminy. Jakie tam asfalty?

#3370 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 01 listopad 2011 - 19:57

No właśnie pafcio, ale ten tegoroczny wyjazd to był tak trochę po cichu :-)
Łukasz może w sobotę pojedziesz ze mną na babkę?

#3371 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 01 listopad 2011 - 20:54

No właśnie pafcio, ale ten tegoroczny wyjazd to był tak trochę po cichu :-)
Łukasz może w sobotę pojedziesz ze mną na babkę?

Swiatek w ten weekend nie planuję żadnych wyjazdów więc jeśli tylko pogoda dopisze to jak najbardziej jestem chętny.

Pafcio asfalty w okolicach Zakopanego są całkiem znośne. Myślę, że porównywalne do Karpacza.

#3372 Marcines

Marcines
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPruszków

Napisano 01 listopad 2011 - 20:57

Wyjazd do Karpacza to ciekawa propozycja. Miejmy nadzieję, że coś z tego wyjdzie.

Ostatnio zebrało się nas trzech i było wyśmienicie. Ja do wozu technicznego mogę zabrać 5-ciu z bagażami i rowerami. Jeśli będzie nas więcej - będziemy kombinować.

Znasz mnie - ja jestem zawsze pozytywnie nastawiony do wszelkich propozycji ;-) . Trzeba będzie zsynchronizować terminy. Jakie tam asfalty?

Powoli zabieram się za struganie stojaka na rowery do mojego volkswagena bo jak czasem muszę przewieźć kilka rowerów na wyścig to średnio fajne jest rzucanie ich luzem na pakę. Prawdopodobnie to będzie na 7 rowerów. Do tego na dniach zabieram się za robotę przed następnym sezonem, żeby nie dziadować tak jak w tym roku ;-)

#3373 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 01 listopad 2011 - 23:13

Jakie tam asfalty?

Czołem Panowie.....Drogi Pafciu.......z asfaltami na TdP tragedii niet.......zresztą pod górę to wystarczy to co jest :-) A jeśli mnie pasowało w tym roku ( a potrafię marudzić tak jak z pogodą ) To myślę że spodobałoby się i Tobie ;-) Ogólnie fajna zabawa no i git może być jak pojechalibyśmy jakąś większą grupą......trochę raźniej by było ;-)

#3374 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 02 listopad 2011 - 00:03

Pozwolę się wtrącić ;-)
Całe mnóstwo dróg w Zakopanem i okolicach jest po remoncie. Jednym słowem jest gdzie potrenować i nie ma gdzie gumy złapać :-P
Jedyny problem latem to ruch na drogach...trzeba pokombinować (poszukać fajnych tras z nie dużą ilością aut i dobrać odpowiednie godziny).
Zawsze jest Słowacja pod nosem...
Jakby co to służę pomocą (gdzie i w jakich godzinach najlepiej pojeździć).
Szkoda, że już nie mieszkam w Zakopcu...byłoby z kim "powalczyć".

#3375 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 02 listopad 2011 - 08:17

Łukasz to jakby co spotykamy się w sobotę o 9.15 pod fontanną. Tylko punktualnie proszę bo nie ma czasu na czekanie :-)

#3376 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 02 listopad 2011 - 08:23

Jedyny problem latem to ruch na drogach...trzeba pokombinować (poszukać fajnych tras z nie dużą ilością aut i dobrać odpowiednie godziny).

To prawda ruch samochodowy w sezonie turystycznym może trochę przeszkadzać. Pod tym względem w Karpaczu jest trochę lepiej. Ja będąc w Zakopanem dwa lata temu wychodziłem na trening w okolicach godziny 6 i było super. Nie było dużego ruchu a i temperatury jeszcze znośne no ale zdaję sobie sprawę że nie wszyscy lubią wstawać skoro świt :-)

Swiatek nie ma problemu. Jakby coś się zmieniło to dam znać.

#3377 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 02 listopad 2011 - 08:29

Ok. Pod fontanną będę czekał 1-2 min, bo jeszcze trzeba się wyrobić na zbiórkę do Krzyśka.

#3378 mikka

mikka
  • Użytkownik
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 listopad 2011 - 09:48

we wtorek następny trening :-) wszyscy którzy lubią spokojną jazdę powinni przyjechać... na rondo babka

to była spokojna jazda? szczerze mówiąc jak za lesznem dostaliśmy czołowy wiatr to odpadłem...

ale asfalt od czosnowa do leszna - przepiękny, świetna trasa...

#3379 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 02 listopad 2011 - 09:50

Odpadłeś wtedy jak Krzysiek pociągnął :-) Dopóki Perki prowadził jakoś się trzymałeś. Ja za to się sobie dziwię, że na tej mojej stalówcę dałem radę.

#3380 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 02 listopad 2011 - 10:11

Odpadłeś wtedy jak Krzysiek pociągnął :-) Dopóki Perki prowadził jakoś się trzymałeś. Ja za to się sobie dziwię, że na tej mojej stalówcę dałem radę.

No to pięknie. Myślałem że na koniec sezonu jest lajtowo. Ja już od ponad miesiąca nie siedziałem w siodle i trochę się obawiam czy uda mi się utrzymać na kole.

Dodaj odpowiedź