Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#741 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 09 luty 2011 - 15:13

krzych1976 tylko u nas to jest tempo spacerowe w porównaniu do RB :-)
A co to się stało, że szukasz nowych miejsc?
GreQ żyje,żyje tylko pogoda do d.... Wpadnij do chomikowego raju pośmigać

#742 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 luty 2011 - 15:56

Tak mi noga dokucza że ledwo co chodzę, a Ty mnie na tor ciągniesz będzie jakaś zmiana pogody i mam nadzieję że to już ostatnia tej zimy :evil:

nici z siły i znów będzie miękko :roll:

#743 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 09 luty 2011 - 16:16

Tak mi noga dokucza że ledwo co chodzę, a Ty mnie na tor ciągniesz

Panowie a jak można i na jakich zasadach dostać się na tor w Pruszkowie?

#744 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 luty 2011 - 16:35

Z wyjątkiem dni, w które wpada Piotrek zwany mordercą ;-)

condoor - Zadzwonić do Jurka Brodawki, zamówić rower na swój wzrost apotem już tylko jeździć. Najbliższy termin to sobota. Jest termin wcześnie rano, ale jakoś barbarzyńsko wcześnie, więc ja np. wybieram się na 13:30.

#745 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 09 luty 2011 - 17:06

pafcio Piotrek morderca już się do mnie dobija żeby coś pojeździć
Ja w sobotę będę na 8:30 toż to prawie południe ;-)
GreQ nie migaj się :-) Poprosimy Jurka to Ci założy miękkie przełożenie i będziesz kręcił młynek

#746 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 09 luty 2011 - 18:35

Z wyjątkiem dni, w które wpada Piotrek zwany mordercą ;-)

to dobrze, w marcu dopiero zaczynam jeździć więc tempo nie ma znaczenia, chętnie poznam Piotrka mordercę :-)

#747 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 09 luty 2011 - 19:32

chętnie poznam Piotrka mordercę :-)

Co jest........To Ty nie znasz Piotrka Mordercy ???!

#748 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 09 luty 2011 - 19:38

Co jest........To Ty nie znasz Piotrka Mordercy ???!krzy1976, condoor,

condoor - Zadzwonić do Jurka Brodawki, zamówić rower na swój wzrost apotem już tylko jeździć. Najbliższy termin to sobota. Jest termin wcześnie rano, ale jakoś barbarzyńsko wcześnie, więc ja np. wybieram się na 13:30.

Dzięki PAFCIO za info.......taka jazda na torze to całkiem fajna alternatywa na zimę, może być ;-) Ale to ostre koło :shock: trzeba się przestawić i nauczyć jeździć......co?

#749 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 09 luty 2011 - 19:48

a powinienem znać ? może ktoś napisze o nim coś więcej to powiem czy znam czy nie :-) albo jakieś zdjęcie wstawi...

#750 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 luty 2011 - 20:06

a powinienem znać ? może ktoś napisze o nim coś więcej to powiem czy znam czy nie :-) albo jakieś zdjęcie wstawi...

krzy1976 napiszę Ci tyle że mi osobiście Jego styl jazdy nie odpowiada kompletnie, bo prędzej czy później to będzie jakiś wypadek w jego towarzystwie... i obym się mylił, a to że jest mocny jak parowóz to inna sprawa i jak tę moc wykorzystać w grupie też inna.

Ale mimo to pozdrawiam go serdecznie :->

#751 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 luty 2011 - 21:25

...albo jakieś zdjęcie wstawi...

Nie ma zdjęć - tak szybko zapier..., że nie da się złapać w kadr ;-)

...Jego styl jazdy nie odpowiada kompletnie, bo prędzej czy później to będzie jakiś wypadek w jego towarzystwie... i obym się mylił, a to że jest mocny jak parowóz to inna sprawa i jak tę moc wykorzystać w grupie też inna.

Fakt - trochę zbyt brawurowo sobie poczyna na szosie. Zwłaszcza na czerwonych światłach :roll: . Jednak pomimo tej brawury jazda z Piotrkiem sprawia mi frajdę, bo wyciska ze mnie siódme poty. Może spróbujmy go przekonać do przejścia na jasną stronę mocy.

Ale to ostre koło :shock: trzeba się przestawić i nauczyć jeździć......co?

Nie jest tak źle - przecież jeździć już umiesz ;-) . Błyskawicznie się przyzwyczaisz do ostrzaka. Do tego kilka prostych zasad dotyczących zachowania na torze i śmigasz bezkolizyjnie jak stary torowiec.

#752 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 09 luty 2011 - 21:38

Wyjaśnisz mi kto to jest ? :-)

#753 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 09 luty 2011 - 23:17

Wyjaśnisz mi kto to jest ? :-)

.... :lol: :lol: :lol: :lol: ....po prostu, czysto statystycznie założyłem, że kto jak kto ale TY pewnie znasz jak nie Wszystkich to pewnie większą część kolarzy w tem mieście i okolicach Krzysiu..... :lol: :lol: :lol: Tak więc pozdrowienia dla Ciebie i oczywiście dla...........Piotrka M.......... :lol:

Nie jest tak źle - przecież jeździć już umiesz ;-) . Błyskawicznie się przyzwyczaisz do ostrzaka. Do tego kilka prostych zasad dotyczących zachowania na torze i śmigasz bezkolizyjnie jak stary torowiec.

PAFCIO....podoba mi sie ten tor. Chciałbym se spróbować, może jak dojdę do siebie(mam grypkę) to się nawet jeszcze w końcówce lutego wyrwę pokręcić. Ile czasu na początek wystarczy zarezerwować....godzina będzie ok?......pozdr. Jacek

#754 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 luty 2011 - 00:25

condoor Godzina w zupełności wystarczy, zwłaszcza, że jest to godzina 'czystej" jazdy, bo na torze jesteśmy zwykle 1h 30 min, czyli jak zaczynamy np.w sobotę o 13:30 to schodzimy z toru o 15:00 a Jurek i tak kasuje za godzinę jazdy. Razem z wypożyczeniem roweru ta frajda kosztuje jedynie 40,-zł. Gdy to porównać do wynajęcia kortu np.badmintona (50,-zł) to są to groszowe sprawy. Ja w tą sobotę jestem ostatni raz w lutym, następny raz - dopiero w środę 2 marca.

#755 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 10 luty 2011 - 01:50

PAFCIO Super.....to rowery mają na miejscu a buty, jak z butami jakie mają bloki?.....pytam bo ja mam buty z blokami do mtb, mimo że zasuwam na szosówkach ale w razie ''W'' to załatwie se buty na szose i już........ 8-)

#756 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 10 luty 2011 - 02:19

PAFCIO Super.....to rowery mają na miejscu a buty, jak z butami jakie mają bloki?.....pytam bo ja mam buty z blokami do mtb, mimo że zasuwam na szosówkach ale w razie ''W'' to załatwie se buty na szose i już........ 8-)

zabierasz swoje pedały, może czas kupić szosowe pedały i buty ? :-)

#757 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 10 luty 2011 - 08:19

pafcio dajmy spokój Piotrkowi. Nie róbmy z niego demona. Kondychę i nogę ma i umie ciągnąć grupę długi czas w dobrym tempie. No cóż to tylko nam pokazuje jak długa droga jeszcze przed nami. Co do brawury to masz rację trochę przegina na tych czerwonych. I tu jestem za większą ostrożnością.
condor bierz na tor swoje pedaly mtb i szlus. Dużo ludzi MTB-owców tak tam śmiga.

#758 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 luty 2011 - 11:43

Jurek ma prawie wszystkie pedały ale przy rezerwacji roweru trzeba uzgodnić jakie ma zamontować do Twojego roweru. Nie zaszkodzi też zabrać swoje - zwłaszcza, jeśli są nietypowe.

#759 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 10 luty 2011 - 17:03

zabierasz swoje pedały, może czas kupić szosowe pedały i buty ? :-)

.....I Jeśli się wybiorę na tor to chyba tak zrobię i zabiorę je ze sobą a szosowe buty i pedały już mam ustawione na oku i najdalej do końca marca kupię sobie bo w tych mtb po dłuższej jeździe zaczynaja mi drętwieć stopy......cóż to chyba jest starość Panowie...starość..... :roll:................. :-P

#760 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 luty 2011 - 17:08

Dziś o 20:00 na kanale N-Sport będzie reportaż o torze pruszkowskim. Może się czegoś dowiemy o braku prądu.

Dowiadywałem się u źródeł i w sobotę jeździmy :-) .

Dodaj odpowiedź