Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#721 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 październik 2010 - 09:03

...To teraz czekam na zarzuty...

He, he. To prawda - niektórzy zaraz Ci nawymyślają takich kosmicznych historii, że jak poczytasz to będziesz miał naprawdę niezły ubaw (jako i ja miewam) :lol: Też czekam z zainteresowaniem. :mrgreen:

...na Bora Bora (no chyba, że z rowerem). :-)

Nie za bardzo jest sens, bo tam nie ma gdzie jeździć, ale jak będziesz chciał, to znam kilka zajefajnych miejsc na tym globie ;-) .

pozdrawiam

#722 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 13 październik 2010 - 09:18

vortac w temat uszkodzeń i wypłaty odszkodowania juz nie wchodzę bo jest zbyt drażliwy, a nie mam ochoty na robienie sobie wrogów wśród ziomali z którymi czasem jeździłem i pewnie będę nadal :mrgreen:
Co do ramy to carbon nie jest aż tak wrażliwy. Jakbyś rowerem walnął w przeszkodę to owszem. Natomiast przy twojej wywrotce nie sądzę, żeby nastąpiło jakieś poważne uszkodzenie. Bez przesady to nie szkło.
Jeżeli chodzi o zdarzenie na drodze to gdybyś był bardziej wstzemięźliwy,nie nabluzgał i pewnie nie pokazywał znaku pokuju gościowi to nic by się nie stało. Każdy pojechałby w swoją stronę. Czasem lepiej odpuścić, bo z samochodem nigdy nie wygrasz.
Co do przykrych doświadzczeń na drodze to chyba jednak mam większe doświadzczenie.
W maju w wyniku niefrasobliwego zachowania jednego kolegi z grupy, z którą jechałem wyrżnąłem salto przez kierownicę czego skutkiem była hospitalizacja, operacja dłoni i jej zdrutowanie, złamany obojczyk. Jedyny plus to, że miałem kask na głowie bo popękał w drobny mak. Gdybym go nie mial to pewnie dziś byłbym roślinką. 3 miechy wyjęte z życiorysu. A skutki odczuwam do dziś i dłoń nie wiem czy kiedykolwiek wróci do takiej sprawności jak przed wypadkiem.
Stary morał jest jeden. Trzeba uważać i myśleć za innych oraz odpuszczać bo i tak Ty będziesz przgrany. A zdrowia Tobie nikt nie wróci.

#723 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 13 październik 2010 - 09:38

vortac w temat uszkodzeń i wypłaty odszkodowania juz nie wchodzę bo jest zbyt drażliwy, a nie mam ochoty na robienie sobie wrogów wśród ziomali z którymi czasem jeździłem i pewnie będę nadal :mrgreen:.

8-) tu też.

Co do ramy to carbon nie jest aż tak wrażliwy. Jakbyś rowerem walnął w przeszkodę to owszem. Natomiast przy twojej wywrotce nie sądzę, żeby nastąpiło jakieś poważne uszkodzenie. Bez przesady to nie szkło.

No też mi się tak wydaje, ale ja jestem nowy w temacie i nie będę dyskutował z serwisem. Co miałem powiedzieć, panowie nie piszcie tak? Nikt ich nie zmuszał, a jak opisałem powody mieli swoje, żeby się zabezpieczyć i być po bezpiecznej stronie.

Jeżeli chodzi o zdarzenie na drodze to gdybyś był bardziej wstzemięźliwy,nie nabluzgał i pewnie nie pokazywał znaku pokuju gościowi to nic by się nie stało. Każdy pojechałby w swoją stronę. Czasem lepiej odpuścić, bo z samochodem nigdy nie wygrasz.

Męczy mnie czasami ta myśl. Chociaż widzę u siebie postępy, bo im dłużej jeżdżę tym mniej mnie irytują różne drogowe sytuacje. No ale tu nerwy puściły + trafiłem na jakiegoś frustrata. Niestety...

#724 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 13 październik 2010 - 10:06

To z tej historii mam nadzieję, że wyciągniesz wnioski. Najlepszym sposobem jest po prostu wcale nie reagować. Działa uwierz. We mnie też czasem się gotuje jak ktoś przejeżdża samochodem i np. trąbi i/lub próbuje mnie edukować w sprawie korzystania z dróg .
Jednak trzeba być ponad wszystko. Dobre ćwiczenie na silną wolę :mrgreen:

#725 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 13 październik 2010 - 11:33

o które zdarzenie pytasz?

#726 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 13 październik 2010 - 12:19

Nie no, ja jestem ukontentowany Twoim wyjaśnieniem Vortac. Szkoda, że nie napisałeś wcześniej jak to wyglądało, powstrzymałbyś różne spekulacje.

Z wyceną serwisu byłbym jednak wstrzemięźliwy, bo w opisywanym przeze mnie w innym wątku wypadku, w którym skasowałem rowerem samochód - rower, ostre koło ze starej szosówki nie ucierpiał - szkoda w ocenie poszkodowanego wynosiła 300 zł, a po wizycie w warsztacie żądął 1500. W gruncie rzeczy do dziś nie wiem czy on chciał mnie naciągnąć, czy warsztat go tak nakręcił bo chciał zarobić.

Mimo wszystko argumentacja serwisu w Twoim wypadku wydaje mi się, zasadna, a ubezpieczyciel dał ciała, że nie wysłał roweru na badania. Chcieli szybko i bezproblemowo załatwić sprawę, bo nie spodziewali się, że napiszesz odwołanie :)

A co do realu to wiesz, ja jeżdżę tą samą drogą do pracy co TY, ale najwcześniej na godzinę 10, a zwykle na 11, lub 12, w weekendy mam szkołę, a jak już mam wolnę to nie wstaję przed 11.
Jeżeli kiedyś będziesz się pisał na jazdę po południu to jestem otwarty :)

#727 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 październik 2010 - 19:49

mnie nie będzie jutro, może w niedzielę się wyrwę na Bemowo około 11 będzie kadra MTB i ogólnie jest akcja Polska NA Rowery.

Cała impreza zaczyna się o 10.00 pod kolumną na Starym Mieście

#728 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 17 październik 2010 - 07:02

GreQ nic straconego. Od kilku tygodni już nie ma nikogo :-D

#729 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 20 październik 2010 - 01:19

GreQ nic straconego. Od kilku tygodni już nie ma nikogo :-D

a Ty kiedy przyjedziesz na RB ?

#730 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 20 październik 2010 - 15:01

krzy1976 tak jak pisałem wcześniej jak się skończy ściganie. 24.10 jest zakończenie sezonu, więc w kolejny weekend jak pogoda pozwoli najprawdopodobniej stawiam się na babce.

#731 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 20 październik 2010 - 18:42

krzy1976 tak jak pisałem wcześniej jak się skończy ściganie. 24.10 jest zakończenie sezonu, więc w kolejny weekend jak pogoda pozwoli najprawdopodobniej stawiam się na babce.

ściganie jest tylko w niedziele, w soboty przez cały rok nie ma treningu punktowanego !

#732 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 21 październik 2010 - 09:55

W ten weekend zapowiada się ładna pogoda to może w sobotę wpadnę. Jak pojawi się gość na corratecu biało-granatowym to bedę ja.

#733 fujibike

fujibike
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądPruszków

Napisano 21 październik 2010 - 22:48

Witam kolegów z Pruszkowa i okolic!
W najbliższą sobotę aby dojechać na Babkę startuję ok. 8-15 z okolic toru Arena.
Jadę przez Reguły, później Bodycha do Alej. Dalej Alejami, Niemcewicza, Grójecką, Towarową, Okopową .... Chyba, że któryś z kolegów ma przećwiczony inny dojazd?

#734 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 21 październik 2010 - 23:00

Witam kolegów z Pruszkowa i okolic!
W najbliższą sobotę aby dojechać na Babkę startuję ok. 8-15 z okolic toru Arena.
Jadę przez Reguły, później Bodycha do Alej. Dalej Alejami, Niemcewicza, Grójecką, Towarową, Okopową .... Chyba, że któryś z kolegów ma przećwiczony inny dojazd?

może spróbuj tak: http://www.bikemap.net/route/468538 jak mieszkałem na Ursusie Niedźwiadku to tak jeździłem na Babkę, a wracałem przez Piastów żeby trochę dokręcić :-)

#735 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 październik 2010 - 23:27

... Bodycha do Alej. Dalej Alejami...

Alej unikaj jak ognia! Rozjadą Cię te bezmyślne s..syny. Latem, zresztą podczas powrotu z treningu "komorowskiego", zbierałem rower potrąconego rowerzysty. Ja dojeżdżam z Ochoty Multivanem do Pruszkowa - przynajmniej dopóki aleje nie będą wyremontowane (potem ma być asfaltowa ścieżka aż do Pruszkowa). Traska krzy1976 jest zdecydowanie bezpieczniejsza.

#736 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 22 październik 2010 - 06:06

Niema codziennie jeżdżę Alejami do pracy, a później w Łopuszańską. Rzeczywiście nie jest to najszczęśliwsza trasa nie sobotnią przejażdżkę, ale jest najszybsza.

#737 Marcines

Marcines
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 październik 2010 - 12:08

Cześć ma ktoś może trenażera albo rolki do odsprzedania ?

#738 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 luty 2011 - 14:29

Alo?! Żyje tu kto?? Jak forma i zdrowie panowie?

#739 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 09 luty 2011 - 14:33

W którym miejscu będziecie się spotykali w tym roku i o której godzinie ? Może wpadłbym do Was czasem w którąś sobotę na trening zamiast jechać na rondo...

#740 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 luty 2011 - 14:38

sobota 10.00 przy Urzędzie Stanu Cywilnego w Pruszkowie ul. B.Prusa za dużym parkiem od strony Al. Jerozolimskich

niedziela 10.00 w Komorowie przy kościele (jest tylko jeden) chyba ul 3 Maja

Dodaj odpowiedź