Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#761 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 12 luty 2011 - 15:54

pafcio czemu nie byliście na torze? Fajnie było pośmigać z kadrą

#762 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 17 luty 2011 - 00:53

kiedy zaczynacie swoje treningi ? w ten weekend jeździcie, albo może ktoś się wybiera z Ursusa/Piastowa/Pruszkowa na rondo babka ?

#763 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 17 luty 2011 - 07:50

krzych1976 jeżdzę cały czas tylko, że na torze :-) W temperaturze -10 to raczej nie wskazane jest dla zdrowia kręcenie na świeżym powietrzu. Chociaż na torze, jak wyłączyli ogrzewanie i prąd temperatura jest teraz pewnie około 5 więc też upału nie ma. W weekend to mają być intensywne opady śniegu i z jazdy raczej nici. Co do wznowienia treningów grupy pruszkowskiej to sądzę, że najwcześniej to się w kwietniu zbierzemy do kupy jak już będzie w miarę ciepło. Ja chętnie dołączę na RB ale nie przy -10, więc jeszcze muszę poczekać

#764 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 luty 2011 - 08:52

Ja mam cichą nadzieję że zbierzemy się nieco wcześniej ;-) a przynajmniej część z nas, jak zdrowie dopisze. A większa grupa to pewnie w kwietniu...

PS. krzy1976 widzę że teraz to moim ziomkiem jesteś :mrgreen:

#765 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 17 luty 2011 - 09:21

GreQ ja zamierzam już wyjść na szosę jak tylko będzie lekko na plusie i względnie sucho. Po wodzie jakoś mi się nie chce :-)

#766 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 17 luty 2011 - 09:33

No właśnie, co się dzieje z torem? Słyszałem, że pzkol utonął w długach itp. Najbardziej mnie ruszyła informacja, że przy braku prądu/ogrzewania/wentylacji i takiego spadku temperatury nawierzchnia toru zniszczeje w ciągu paru tygodni(?). :-( Rozeschnie się, wypaczy...

Też bym chciał, żeby zrobiło się jak najszybciej szosowo. Zwłaszcza, że wczoraj poszła mi korba w przełajówce, a na szosę pogoda jeszcze średnia (jakiś śnieg od jutra znowu) i chyba muszę reanimować górala z piwnicznych czeluści. :-/

Piłujcie formę w plenerze czy to w domowym zaciszu i mam nadzieję, że jak najszybciej do zobaczenia (szczególnie na 701 i 718 :-> :-> :-> ).

#767 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 17 luty 2011 - 09:46

Wojtek właśnie już niszczeje i dechy pracują co słychać jak strzelają podczas jazdy. Jak byłem we wtorek to na łuku bym się obsunął i mam wrażenie, że dechy łapią wilgoć

No wlaśnie mnie też już nogi świeżbią, a chomikowy raj czy trenażer to nie to samo co plener

Coś Ty robił z tą korbą? Przecież to nowy sprzęt

#768 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 luty 2011 - 11:12

vortac masz racje z tym lodowiskiem to chyba jedyny dobry pomysł na takie warunki, co do toru to przemilczę postępowanie :evil:
Też już doczekać się nie mogę dodatnich temperatur, i najchetniej to bym poszedł spać i wstał za jakieś 3-4 tygodnie :mrgreen:

#769 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 17 luty 2011 - 11:33

No Panowie dzieje się
http://www.naszosie....e-pologne-2011/

#770 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 18 luty 2011 - 10:11

Mam taki pałer w nogach, że korbę urwałem. ;-) ;-) ;-)
To pewnie od tej hiszpańskiej wołowiny! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A ta serio to chyba wada produkcyjna, bo producent wzywa do wymiany.

Fajnie z tym startem TdP w Pruszkowie. Chociaż z drugiej strony zeszłoroczny wypad na start do Sochaczewa był fajnym pomysłem. A teraz można siedzieć, bo impreza będzie pod nosem.

#771 fujibike

fujibike
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądPruszków

Napisano 19 luty 2011 - 18:13

No Panowie dzieje się
http://www.naszosie....e-pologne-2011/

Tak, dzieje się!
polecam, obejrzyjcie:
http://www.onet.tv/t...41,2,klip.html#

A miało być tak pięknie! To tutaj miałem okazję po 30 letniej przerwie pojeździć na torze razem z Lechosławem Michalakiem. Z kolegą z którym razem zaczynaliśmy zabawę w kolarstwo: On zabawę zamienił w karierę, ja skończyłem na zabawie. Ale i Jemu i mnie została przyjaźń z rowerem na zawsze.

pozdrawiam, sąsiad BGŻ Arena (250m od mojego domu?) Waldek

#772 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 19 luty 2011 - 21:04

Tak, dzieje się!
polecam, obejrzyjcie:
http://www.onet.tv/t...41,2,klip.html#

.........LUDZIE !!!........Ręce mi opadły!!! A swoją drogą, ciekawe jak potoczą się losy naszego STADIONU NARODOWEGO ?! kiedy już ucichną emocje EURO 2012 ? Dlaczego nie został przystosowany również do przeprowadzenia zawodów lekkoatletycznych ?.....Włodarze myślą, że mecze i ew. imprezy masowe wystarczą do utrzymania takiego obiektu? Ale jest jeszcze młodzież, która powinna mieć gdzie trenować i się rozwijać.......same ,,ORLIKI,, Wszystkiego nie załatwią......... :roll: :evil: :oops: :shock: :-( :-/ :-? :roll:

#773 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 luty 2011 - 22:40

Co tu dużo mówić: Oto Polska właśnie :cry:

W marcu wybory władz PZKol zobaczymy co będzie, a swoja drogą to może komuś zależy na tym żeby zniszczyć taniej można kupić :-/

Na tym torze chce trenować kilka ekip, co z tego jak nikt z nimi nie chce gadać, bo ma ich w d... i pieniądze jakie chcą tu zostawić, inne dyscypliny sportowe też mogą z tej hali mieć pożytek, jak widać na filmie, hokej, rolki, ping pong, babington, tylko trzeba chcieć...

Miejmy nadzieję że zakończy sie to szybko i dobrze dla dyscypliny, tego życzę Wszystkim i sobie

#774 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 20 luty 2011 - 01:03

Co tu dużo mówić: Oto Polska właśnie :cry:

...nie elegancja Francja.
Będzie jeszcze gorzej. Ludzie po prostu walczą o przeżycie, ledwo wiążąc koniec z końcem, a co tu mówić o sporcie. A ci co siedzą na stołkach tylko kombinują jak by tu się obłowić i skręcić coś na boku.

#775 fujibike

fujibike
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądPruszków

Napisano 20 luty 2011 - 09:52

Uzupełnienie
http://www.eurosport...758/story.shtml

pozdrawiam, Waldek

#776 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 20 luty 2011 - 11:12

No cóż wychodzi na to, że sobie już na torze nie pojeździmy. Polska szara rzewistość.
Zostaje tylko szosa i mam nadzieję, że szybko zrobi sięw miarę ciepło i sucho.
Waldek zapraszamy do naszej grupy.

#777 Wieckowski

Wieckowski
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądPiastów

Napisano 04 marzec 2011 - 01:18

Witam wszystkich jeszcze GreQ nie napisał ale go wyręczę http://www.agk-prusz...a.pl/index.html . Jutro zapowiada się ładna pogoda i chyba muszę pokręcić trochę, długo się nie odzywałem a od czerwca/lipca z wami nie jeździłem bo padło mi kolano a odnośnie kolana czy któryś z was miał może chondromalacje rzepek czyli zmiękczenie tkanki chrzęstnej? Wiem że można operacyjnie to zwalczyć ale nie kręcą mnie operacje. Mam znajomą która załatwia mi zastrzyki w staw kolanowy co ma dać mi chyba to, że tkanka mi stwardnieje i nie będzie mnie boleć mam nadzieję bo jak wychodzę pojeździć to w ogóle nie mogę mocno kręcić bo zaczyna boleć a jak jechałem ostatnio 50km miękko to nic ale jak jest pod wiatr to niestety nie tak jak w lato zaciskałem zęby i ogień do przodu teraz odpuszczam i prędkość spada do 20-25 maks co mnie szlag trafia ale innego wyboru nie mam a z Vortakiem byliśmy na mazurach dwa razy i zaprzestaliśmy wszystko przez moje zdrowie. Jutro właśnie chce się sprawdzić jak kolano przeżyje po 100km. Jadę do Nadarzyna potem magdalenka piaseczno góra kalwaria otwock jakby mi zabrakło sił to mam z tam tond SKM do siebie a dalej to przez warszawe się przeciskać i do piastowa. Zobaczymy. Jak macie znajomych którzy jeżdżą na szosach to poczęstujcie ich naszą stroną:) Pozdrawiam

#778 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 04 marzec 2011 - 09:22

Jedzie ktoś jutro z Pruszkowa/Piastowa/Ursusa na rondo babka ? Jadę z Niedźwiadka (stacja benzynowa Orlen przed Piastowem) i chętnie bym się z kimś umówił żeby nie grzać samemu.

#779 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 04 marzec 2011 - 09:41

Witam wszystkich kolegów z grupy Pruszkowsko - Komorowskiej.

Widzę, że większość z was już rozpoczęła sezon. Jedni na torze inni nawet już w plenerze(gratuluje zacięcia). Ja jak narzazie kręcę sobie w domu na trenażerku i staram się przygotować do sezonu jak najlepiej. Oczywiście nie mogę się już doczekać naszych wspólnych wypadów w stronę Tarczyna. Przy odrobinie szczęścia i sprzyjającej pogodzie może uda nam się zorganizować jakiś wspólny trening już w marcu. Ja niestety ze względu na zajęcia w weekendy jestem troszkę mało elastyczny ale jeśli będę miał akurat wolny weekend to z chęcią się przyłączę. Stronka GreQ'a naprawdę fajna. W przyszłości można zrobić podstronę z prezentacją członków zespołu

Pozdrawiam Łukasz ;-)

#780 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marzec 2011 - 09:50

krzy1976, jutrzejsze prognozy straszą deszczem :-(

Dodaj odpowiedź