Jump to content

Photo

Czasopismo Szosowe

290 replies to this topic

#61 Gosc_kubapie_*

Gosc_kubapie_*
  • Gość

Posted 18 February 2015 - 22:46

Mam problem z przeniesieniem wartości, bo rowery zaczynają się poniżej tyś. zł, a szosa to rower sportowy. I czy rowery na TdF to odpowiednik F1 ?

A czy znasz ludzi co jeżdżą bolidami w weekendy?
Bo na pewnie znasz takich co mają rower za 30 koła. Różnicę wartości względem tdf- pomiar mocy i najdroższe koła już pomińmy.

Na pewno w gazecie 120 stron znaleźliby miejsce na opisanie budżetowych rowerów. Pytanie czy chcą tego producenci i wydawca ;)

#62 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 19 February 2015 - 10:04

Mam wrażenie, może mylne, że w Polsce jest zbyt mała ilość osób zainteresowana KUPNEM czasopisma wyłącznie szosowego. 

Na forum szosowym taka rzecz budzi entuzjazm, co mnie nie dziwi, jednak społeczność forumowa to bardzo niewielka grupa w stosunku do całej polskiej nacji. 

Powinna być też dostępna wersja elektroniczna, jako ukłon np w stronę potencjalnych czytelników mieszkających za granicą. 

Co do rodzaju publikowanych testów - uważam że prezentacja czy test rowerów drogich/wysokiej klasy powinna być jedynie ciekawostką numeru, nie widzę za bardzo sensu w publikowaniu testu topowych modeli, które są poza zasięgiem 99 procent potencjalnych nabywców szos. Nawet rower średniej klasy to nadal jest duży luksus i wątpię żeby przeczytanie jego recenzji w gazecie wpłynęło na decyzję o zakupie. 

Wydawanie dziś czegokolwiek to trudna sprawa, przy kurczącym się rynku dla wydawnictw papierowych. Treść na papierze nie budzi dziś już takiego entuzjazmu jak kiedyś.

Oczywiście życzę wydawcom sukcesu, warto mieć nadzieję że potrzeby klienta zostaną uwzględnione w treści czasopisma. 

• Stasko likes this

#63 nikodem

nikodem
  • Użytkownik
  • 206 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 February 2015 - 10:21

Trzymam kciuki.
Mam nadzieje, że wersja elektroniczna będzie stosunkowo niedroga (wiem wiem to pojęcie względne).
Chętnie poczytam porady treningowe, jakieś wzmianki o żywieniu, wywiady z zawodnikami, opisy wyścigów, jakieś ciekawe felietony, opisy miejsc ciekawych kolarsko. Coś jak kanał GCN z YT w wersji papierowej. Jeżeli gazeta będzie się opierać na testach sprzętu to raczej nie znajdzie u mnie poparcia.

#64 paulsen

paulsen
  • Użytkownik
  • 681 posts

Posted 21 February 2015 - 20:23

Nie będzie się opierać na testach sprzętu, zapowiada się dużo ciekawych materiałów, a wywiadów i opisów na pewno nie zabraknie.

#65 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,618 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 February 2015 - 21:02

Czyli macie już wgląd w treść. Czy to oznacza, że artykułów sponsorowanych nie zabraknie? :>
  • kris91 likes this

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#66 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 21 February 2015 - 22:56

Myślę, że podstawa to złoty środek. Felietony, fajne zdjęcia, wywiady - jak najbardziej. Ale chyba nie ma wątpliwości, że solą takiego pisma to nowinki, opisy i testy też. Przecież nie jest tajemnicą, że chłopcy, nawet dorośli, to gadżeciaże :-P   pozdr

#67 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 posts
  • SkądWa-wa

Posted 22 February 2015 - 08:33

Testy chyba są zbędne. Juz dawno zostało dowiedzione że jaki test by nie był to i tak wygra canyon. W każdej kategorii.

• mburs likes this

Kudos!

#68 B25CX

B25CX
  • Użytkownik
  • 282 posts
  • SkądWLKP

Posted 09 March 2015 - 19:33

I co pojawiło się już to pismo ?

#69 Grzesiek Fiedor

Grzesiek Fiedor
  • Użytkownik
  • 108 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 March 2015 - 19:56

Napisali dzisiaj na Facebooku, że kończą druk i od piątku powinni pojawiać się w kioskach.

#70 dbkrystian

dbkrystian
  • Użytkownik
  • 171 posts

Posted 10 March 2015 - 06:25

A bedzie mozna kupic w sklepie albo w kiosku czy tylko prenumerata

krystian

#71 Grzesiek Fiedor

Grzesiek Fiedor
  • Użytkownik
  • 108 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 March 2015 - 21:23

Na razie tylko w kioskach. Na ich stronie nie ma jeszcze możliwości prenumeraty.

#72 dbkrystian

dbkrystian
  • Użytkownik
  • 171 posts

Posted 11 March 2015 - 07:19

To fajnie bo sam jezdze na szosowce i jestem fanem kolarstwa

krystian

#73 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 posts

Posted 12 March 2015 - 21:50

Nowe info na stronie, a tutaj cisza :)

Od jutra magazyn Szosa będzie dostępny w kioskach i salonach Empik, Ruchu, Relay, InMedio i Kolporter w cenie 15 zł. Dodatkowo sprzedaż będzie prowadzona w niektórych sklepach rowerowych. Więcej szczegółów na ich stronie - http://magazynszosa....zy-od-13-marca/

Dostępna jest również prenumerata, w której zapłacimy 80 zł za 6 numerów (oszczędność 10 zł w porównaniu do zakupu pojedynczych numerów) - http://magazynszosa.pl/prenumerata/

Na dniach powinno pojawić się info odnośnie wersji elektronicznej magazynu.

Przyglądałem się inicjatywie odkąd powstał ten temat i po cichu jej kibicuję. Wesprę ich, kupując pierwszy numer - jeżeli lektura okaże się ciekawa, kupię też następne :)

#74 Vegeta

Vegeta
  • Użytkownik
  • 178 posts

Posted 13 March 2015 - 13:27

Pierwszy numer już w ręce :)

#75 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1,111 posts
  • SkądRzeszów

Posted 13 March 2015 - 13:30

Się nie chwal, tylko referuj ;)

Trzepak 

"MAMIL"

#76 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 13 March 2015 - 14:04

Kupiłem i przejrzałem  :-D

W wolnej chwili przeczytam "od deski do deski"  ;-)

Pozdrawiam !!

ZORBA pozdrawia !!

#77 Vegeta

Vegeta
  • Użytkownik
  • 178 posts

Posted 13 March 2015 - 14:08

Jestem w pracy, więc tylko przejrzałem pobieżnie.

Nie kupowałem nigdy MR, więc porównania nie mam. Ogólnie stylistyka/wygląd mi się podoba, jest stonowany. Ktoś chyba narzekał, że będą reklamy. Są, ale tego się spodziewałem. Póki co nie jest ich dużo.

Tak po nagłówkach, to troszkę o klasykach, wywiady, informacje ze świata, o sprzęcie (porównania), kalendarz zawodów amatorskich i pro w Polsce. Czyli standard. Większość pewnie można znaleźć w sieci, ale jak ktoś pisał, miło poprzerzucać kartki :)

Jeszcze muszę zapoznać się z treścią, jednak póki co to na plus.

#78 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 13 March 2015 - 14:10

......................................................................

Jeszcze muszę zapoznać się z treścią, jednak póki co to na plus.

...... i to wszystko za 15 zeta  ;-) Nie jest źle  :-D

ZORBA pozdrawia !!

#79 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 708 posts

Posted 13 March 2015 - 16:27

Mam i na pierwszy rzut oko wygląda bardzo ciekawie. Dużo lepiej niż MR i BB.

#80 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Posted 13 March 2015 - 22:45

Na pewno lepiej niz bB, ale MR moim zdaniem byłe lepszy.

Testy rowerów - słabe niestety, wyglądają jak napisane po 5-kilometrowej przejażdżce, pełne ogólników. Do tego mam wrażenie, że mocno sponsorowane... Rose, Romet, Kross... czyli towar który od jakiegoś czasu intensywnie próbuje się nam wcisnąć jako rowery z wyższej półki. Za 8000zł to ja poszukam czegoś lepszego.

Tekst o tym, jak to wspaniale zmienić koszyk na bidon lub owijkę - trochę żenujący.

No i niestety, po MR Szosa odziedziczyła też felieton Miłosza Sajnoga - ile razy jeszcze w MR próbowałem przeczytać ten pełen tajemniczych insynuacji strumień świadomości odnosiłem wrażenie, że on sam nie wie, o czym pisze.

Ale wydania 15zł nie żałuję, jest OK.

Reply to this topic