Canyon Endurace Al 7.0
Napisano 14 marzec 2015 - 11:52
Napisano 14 marzec 2015 - 15:54
Napisano 14 marzec 2015 - 21:08
Z odblaskami na koła to ciężko, bo szprychy są płaskie i nie dało się zamontować tych co były załączone do roweru. I myślę jeszcze jak by tu dzwonek i lusterko zamocować.
Dzwonek zamontowałem na sztycy, a lusterko Zefal Cyclop na kierownicy przy dolnym chwycie. Mocowanie idealnie wchodzi w miejsce korka, a samo lusterko ma bardzo szeroki zakres regulacji. Polecam :-D
A wygląda to tak:

Napisano 14 marzec 2015 - 21:10
Hehe jak inspektor gadżet. ![]()
- elcidx lubi to
Napisano 14 marzec 2015 - 22:22
Napisano 14 marzec 2015 - 22:30
Mój Cyclop ma trzykrotnie większą powierzchnię lustra niż Twój Spy, a mimo to jest wciąż zgrabny. Z tego samego powodu co Spy odrzuciłem odrzuciłem model Spin, choć ten reklamują jako typowe lustro do "szosy". Jednak jego mikroskopijność mnie zniechęciła.
Napisano 19 marzec 2015 - 19:08
I tak trzymaj.
Rzeczony plasik, torba podsiodłowa , białe i czerwone "coś" pod mostkiem i mocowaniem sztycy, plus motanina przewodów wokół widelca razem tworzą spójną całość. Myślę, że nawet odblaski na kołach, by tu nie raziły
Kilometrów życzę
Bo to jest rower do jeżdżenia długich dystansów, a nie na wystawę rowerów rasowych ![]()
Ty się śmiejesz z elementów odblaskowych, ktoś kto jeździ całodobowe maratony uznaje to za normę, podobnie z lusterkiem, które na ruchliwszych drogach się przydaje. Właściciel tego roweru z lusterkiem w 2014 ukończył BBTour liczący 1008km, a tam trzeba jechać z Radomia do Rzeszowa prawie 200km krajową dziewiątką, na której w większej części nie ma pobocza, a jest mnóstwo tirów. Jakbyś Ty miał takie wyzwania przed sobą - może też byś nad lusterkiem i odblaskami pomyślał, zamiast wstawiać prześmiewcze teksty...
Napisano 31 sierpień 2015 - 18:54
Bardzo przydatne lusterko - muszę je zakupić, bo ciągle mam stresa jak mnie wyprzedzają auta.Ale czy nie wpada w wibracje w czasie jazdy? Widziałem też fajny gadżet: lampka tylna z kamerką przekazująca obraz na monitorek na kierownicy - wada: drogie i potrzebuje prądu.