Witajcie. Ktoś może polecić jakąś dobrą, darmową apkę z gps na androida? Głównie zależy mi na tym, by zapamiętywała przebytą trasę, statystyki i nie wymagała połączenia z netem. Pomożecie?
Aplikacja Gps Android
Napisano 02 marzec 2015 - 16:54
Napisano 02 marzec 2015 - 18:24
Strava według mnie najlepsza. Bardzo przejrzysty interfejs, na endomondo jakieś wszystko jest zagmatwane i pochowane. Endo bardziej nastawione jest chyba na społeczności, bo najlepiej widoczne są statusy i inne duperele. W Stravie wszystko ładnie widać
Poczytaj sobie, bo na ten temat jest całe morze informacji
- aleksJVCC lubi to
Napisano 02 marzec 2015 - 18:34
Bez zakładania konta, do samej rejestracji śladu i podstawowych statystyk sprawdź My Tracks, czy też BikeComputer (w tym przypadku na plus można zaliczyć mapy offline), ewentualnie Locus (również posiada mapy offline - to już jest niezły kombajn, często wykorzystywany np. do turystyki). Jeżeli chciałbyś podpiąć się pod jakiś dedykowany serwis i jego aplikację (co wiąże się z założeniem konta), to jest tego od groma i jeszcze trochę: Strava, Endomondo, RideWithGPS, Map My Ride, Sports Tracker, Runtastic Road Bike / Mountain Bike, polskie Navime i pewnie coś by się jeszcze znalazło - do wyboru do koloru.
W każdej z tych aplikacji powinieneś móc zarejestrować aktywność bez dostępu do internetu, natomiast po podpięciu się do internetu (np wi-fi w domu), aktywności powinny się zsynchronizować z serwisem (w przypadku tych dedykowanych).
- aleksJVCC lubi to
Napisano 02 marzec 2015 - 19:35
brachol, jesteś prawdziwy brachol Dzięki. My Tracks mam, ale GPS tam traci pole i mapa działa tylko z netem. A w tym BikeComputer można potem wrzucić dla szpanu na fejsa coś?
Napisano 02 marzec 2015 - 20:06
Osobiście nie korzystałem z BikeComputer, ale twórca chwali się możliwością wrzucenia aktywności na facebooka, twittera i eksportem do pliku gpx (który z kolei możesz wrzucić na w/w serwisy w przypadku, gdy z jakiegoś powodu nie chcesz korzystać z dedykowanej aplikacji):
- When having finished a trip, review your sessions and post them to Facebook, tweet them to Twitter or export them as GPX
Co to znaczy, że GPS traci pole?
Napisano 02 marzec 2015 - 21:26
My Tracks mam, ale GPS tam traci pole
Utrata zasięgu przez GPS to nie kwestia aplikacji tylko urządzenia.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: gps, aplikacja, android, telefon, nawigacja
Ogólne wiadomości ze świata kolarskiego i nie tylko →
Offtopic →
Nawigacja Samochodowa Dla Starszej OsobyNapisany przez artho , 10 maj 2021 garmin, nawigacja i 1 więcej |
|
||
Odzież i akcesoria →
Inne →
Ant+ Dla AndroidNapisany przez shmoo , 28 mar 2021 ant+, android |
|
||
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
[Komputerek] Bryton Rider 310Napisany przez fzski , 08 lut 2021 GPS, komputerek, licznik, bryton i 1 więcej |
|
||
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Mały Telefon Jako Urządzenie Sportowe I Komputer RowerowyNapisany przez shmoo , 08 lip 2020 android, esim, komputer, licznik i 2 więcej |
|
||
Trening, zdrowie i wszystko co z tym związane →
Wyścigi - maratony - wycieczki →
Aplikacja Kinomap - GrupaNapisany przez Jasper , 01 kwi 2020 Aplikacja |
|