Jump to content

Photo

Spodenki Rowerowe - Letnie

1300 replies to this topic

#661 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 posts
  • SkądKT

Posted 20 February 2018 - 17:26

Oryginalne jak wszystko na tej stronie. Taniej będzie jak sobie sam ściągniesz z aliexpressu. 

Za oryginalny komplet Castelli będziesz musiał zapłacić przynajmniej 2-3 stówy więcej, licząc na dobre promocje w sklepach w UK.

• wierzba and Krzysztof303 like this

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#662 Krzysztof303

Krzysztof303
  • Użytkownik
  • 233 posts

Posted 20 February 2018 - 18:28

Tak. Myślałem. Dzięki.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

#663 Gosc_lukasamd_*

Gosc_lukasamd_*
  • Gość

Posted 13 March 2018 - 11:22

Ostatni weekend i po trasie 127 km na niemal dwuletnich decathlonowskich 700-kach z niebieską żelową wkładką muszę stwierdzić, ze "chyba się kończą" bo nieco mnie obtarły :/ Inna sprawa, że i tak jestem z nich mega zadowolony bo nieco przeżyły, włącznie z szorowaniem bokiem po asfalcie przy pewnej kraksie.

Teraz mam natomiast dylemat, co warto wziąć. W ubiegłym roku przekonano mnie do Kallisto i nie powiem, są ok ale do decathlonu 700/900 to się jednak nie umywa. Mogę znów wziąć takie same, bo znam swoją rozmiarówkę, wiem czego się spodziewać, wysyłka gratis itd. (no jest nieco zalet), ale może do powiedzmy 220 zł warto wybrać coś innego? Aha, nie chcę robić za jeżdżący słup reklamowy - im mniej takich "detali" tym lepiej ;) 

#664 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 posts
  • SkądKT

Posted 13 March 2018 - 12:17

Nie wiem jaki masz rozmiar ale jeżeli np. XL to spokojnie znajdziesz na wyprzedażach w UK coś od solidnych producentów: Pearl Izumi, Altura, Giordana. Zresztą w standardowych rozmiarach M,L, też można coś znaleźć.

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#665 Gosc_lukasamd_*

Gosc_lukasamd_*
  • Gość

Posted 13 March 2018 - 12:27

Zakupy z UK odpadają, tak jak jakiekolwiek zza granicy - jeśli coś będzie nie tak z rozmiarówką (a bywają kompletnie rózne) to będę miał tylko dodatkowy problem.

#666 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 posts
  • SkądKT

Posted 13 March 2018 - 14:59

Szkoda, bo oferty są dużo bardziej ciekawe. Zresztą obsługa klienta po stronie sklepów w UK jest na takim poziomie, na jakim w Polsce póki co jest dopiero kilku sprzedawców. Nieraz odbierałem szybciej paczkę z Wielkiej Brytanii niż z polskiego sklepu. Ze zwrotami też nie było problemów - zazwyczaj dostajesz naklejkę adresową z opłaconym kurierem.

#667 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 13 March 2018 - 18:24

Które sklepy w UK przyjmują zwroty z zagranicy z przesyłką na swój koszt?
Kupowałem w CRC, wiggle, evansie i probekit i nie miałem takiej opcji nawet kupując za większe kwoty.

#668 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 posts
  • SkądKT

Posted 13 March 2018 - 19:32

Z evanscycle jak zamawiałem kurierem (nie ta najtańsza, podstawowa opcja wysyłki) miałem naklejkę na zwrot, chociaż nie za każdym razem. Podobnie w merlincycles i chyba tweek i cyclestore.

#669 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 March 2018 - 20:47

Ostatni weekend i po trasie 127 km na niemal dwuletnich decathlonowskich 700-kach z niebieską żelową wkładką muszę stwierdzić, ze "chyba się kończą" bo nieco mnie obtarły :/ Inna sprawa, że i tak jestem z nich mega zadowolony bo nieco przeżyły, włącznie z szorowaniem bokiem po asfalcie przy pewnej kraksie.

Teraz mam natomiast dylemat, co warto wziąć. W ubiegłym roku przekonano mnie do Kallisto i nie powiem, są ok ale do decathlonu 700/900 to się jednak nie umywa. Mogę znów wziąć takie same, bo znam swoją rozmiarówkę, wiem czego się spodziewać, wysyłka gratis itd. (no jest nieco zalet), ale może do powiedzmy 220 zł warto wybrać coś innego? Aha, nie chcę robić za jeżdżący słup reklamowy - im mniej takich "detali" tym lepiej ;)

Trochę zamuliłeś, bo miałbyś właśnie świetne spodenki od Raso w tej cenie z zamówienia forumowego. W trakcie jest też zamówienie z Verge i tam bym spojrzał na Twoim miejscu.

#670 mateoo

mateoo
  • Użytkownik
  • 1 posts

Posted 02 April 2018 - 15:04

Witam, mam poważną zagwozdkę od jakiegoś czasu staram się wybrać jakieś spodenki na rower i jakoś tak upatrzylem sobie pearl izumi questy (teraz do kupienia za 160), mierzyłem, wydawało się być w porządku, zresztą czytałem dużo pochlebnych opinii nt tych spodni, ale widze ze jest jeszcze wersja SPLICE (http://allegro.pl/sp...7141409494.html) (czyms sie one jeszcze roznia poza inna wkladka i kolorystyka ?) z wkladka niby tour 3d, ktora wyglada na porzadniejsza od tej w kalsycznych questach (Select Escape 1:1, co jest chyba nowszą wersją tej wkładki tour 3d, ale moge byc w bledzie). Takze bardzo bym prosil o jakies informacje nt tych wkladek, ostro szukalem po internecie ale nic sensownego nie znalazlem. Ogolnie te splicy wizualnie tez chyba mi lepiej leżą. Ostro przebuszowałem po najrozniejszych produktach i jakos padlo na te  i wolalbym juz tego nie zmieniac, chyba ze jest cos totalnie lepszego w podobnej cenie co moglibyscie mi zaproponowac to prosze o info. Aha i w planach są trasy powyżej 200km zdaje sobie sprawe ze po ktorejs godzine krecenia moze powstawac lekki dyskomfort, ale chyba idzie to jakos przebolec :P ? Z gory dzieki za pomoc

Pozdrawiam, mateo
PS.

tu info nt tych wkladek, bardzo licze na Waszą pomoc

Wkładka SELECT Escape 1:1™

foto: https://1554652485.r...271505_02_d.jpg

- gwarantuje maksymalną kontrolę jazdy i odczucia. Zbudowana z 3 warstw. Pierwszą warstwę stanowi gładki i delikatny materiał, przyjemny w dotyku. W środku znajduje się pianka o dużej gęstości absorbująca wstrząsy i gwarantująca komfort użytkowania. Ostatnią wastwą jest tkanina znakomicie odprowadzająca wilgoć.

TOUR 3D CHAMOIS

FOTO:

https://d2xhh7413q2j...276_021_3_1.jpg

• przeznaczona dla kolarzy: od początkującego do średniego
  • jazd w tygodniu: 1-5
  • wyściółka o zmiennej grubości i gęstości (3 warstwy)
  • maksymalna grubość 13 mm
  • anatomiczny kształt 3D
  • profilowana
  • oddychająca, elastyczna w 4 kierunkach
  • technologia zmniejszenia nacisku PRT - Pressure Relief Technology) , optymalizuje wygodę jazdy, poprawiając krążenie i przepływ krwi co przedkłada się na wyniki sportowe

ps przepraszam moze za lekko chaotyczna wypowiedz ale mam nadzieje ze wszystko jest jasne

#671 Morf3usz

Morf3usz
  • Użytkownik
  • 43 posts
  • SkądSiedlce

Posted 02 April 2018 - 17:42

Nowa kolekcja Attiq, co sądzicie warto się zainteresować ?

https://attiq.net/ca...2018?horizontal

#672 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 April 2018 - 18:47

Koszulka trochę przydługa. Na zdjęciach prezentuje się dobrze, ciekawe jak w rzeczywistości i jaka wkładka w spodenkach.

#673 Morf3usz

Morf3usz
  • Użytkownik
  • 43 posts
  • SkądSiedlce

Posted 02 April 2018 - 19:26

Koszulka Expert z poprzedniego sezonu rozmiar XL długość miała ok, ale rękawy strasznie długie, spodenek nie miałem.

#674 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 posts

Posted 02 April 2018 - 19:39

Poszukaj mojego postu nt. attiq z 2017 - wkładki widzę te same.

#675 Bees

Bees
  • Użytkownik
  • 7 posts

Posted 02 April 2018 - 20:37

Przy zamówieniu nie powinni robić kłopotu żeby skrócić rękawki

#676 macior

macior
  • Użytkownik
  • 130 posts

Posted 13 April 2018 - 10:35

Czy ma ktoś porównanie w rozmiarówce Castelli a np. Decathlon, Forza Sport czy Contour Cycling jeśli chodzi o spodenki ? nie mam pojęcia jaki rozmiar zamówić żeby trafić z rozmiarem.

#677 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 posts
  • SkądKT

Posted 13 April 2018 - 11:49

Z tego co pamiętam to castelli jest przy tym samym rozmiarze mniej więcej o jeden mniejszy od decathlonu. Ale niech ktoś jeszcze potwierdzi

• macior likes this

#678 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 13 April 2018 - 12:36

Tak to mniej więcej wychodzi. Ale Forza jest mniejsza niż Decathlon ;)

• macior likes this

#679 niziu

niziu
  • Użytkownik
  • 33 posts
  • SkądBiałystok

Posted 17 April 2018 - 10:09

Szybkie pytanko

Kallisto http://allegro.pl/ch...7229481122.html

BCM http://sklep.bcmnowa...ezuvio-sx4.html

Mimo https://www.mikespor...-niebieski.html

Które z nich będą najłaskawsze dla tylnej części ciała? Jeśli chodzi o design to brałbym Kallisto o których słyszałem trochę dobrego, no ale raczej jednak komfort przede wszystkim. Aktualnie posiadam Vitesse Proline więc przyzwyczaiłem tyłek do wygody. Gdyby nie zamkneli sklepu detalicznego byłoby bez problemu bo wziąłbym drugie takie same a że teraz obsługują jedynie zamówienia grupowe to trzeba się jakoś ratować :< 

#680 macior

macior
  • Użytkownik
  • 130 posts

Posted 28 April 2018 - 20:54

Ktoś może użytkuje wkładkę firmy Elastic Interfac i model Endurance Anatomic Road Men ? wydaje się być na przodzie "spłaszczona" w record carbon i wkładce dr pad z raso ten przód też jest "gąbczasty" co czasem nie układa mi się najlepiej, ale to tylko takie spostrzeżenie, bo jestem ciekawy czy ktoś użytkuje wkładki tej firmy i ma jakieś spostrzeżenia ?

Reply to this topic