Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spodenki Rowerowe - Letnie

1300 odpowiedzi w tym temacie

#1141 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 lipiec 2021 - 18:37

Moim zdaniem to tak ma być. Zwykłe Raso L były bardziej obcisłe, niż premium L. Materiał przy pierwszym kontakcie wydaje się dziwny i "tani", ale po kilku jazdach stwierdziłem, że to jedne z najwygodniejszych spodenek jakie miałem.

Mógłbyś w kilku zdaniach porównać Eroe z Raso? Wiem, że mają tą samą wkładkę i to tyle.

• dywyn lubi to

#1142 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 19 lipiec 2021 - 18:46

Ja mam Eroe i Raso Classic. Wkładkę wolę z Raso, bo mój tyłek woli Dr. Pad bardziej, niż Elastic Interface. Sam materiał Eroe jest dla mnie zdecydowanie lepszy. Bardzo elastyczny, przyjemniejszy w dotyku i fajne szelki. Natomiast same spodenki Raso, to dla mnie lipa, bo ledwo wciskam nogę. Ściągacze są tak ciasne, że czekam tylko aż strzelą. Jakbym wziął większe L'ki, to bym miał już chyba rybaczki, a nie krótkie spodenki. No i w Raso mam szelki z taśmy, która przy zakładaniu okrutnie się zwija i potem trzeba z tym walczyć. 

Reasumując. Najbardziej podchodzą mi spodenki Martombike 573 PRO. Wkładka Dr. Pad (przynajmniej kiedyś), bardzo elastyczny materiał i ściągacze oraz szelki z siatki, które mi podchodzą. No i są za 300 zł. 

Na Eroe chyba cały czas śmiga kod na -20% "EROE". 

#1143 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 lipiec 2021 - 19:27

Chodziło mi o porównanie Raso Premium, z Eroe, bo mają tą samą wkładkę. Raso Classic to zupełnie inne spodenki.

Masz dosyć specyficzną anatomię jak na kolarza, więc nic dziwnego, że Raso z półki niezbyt pasuje. Przy zamówieniu grupowym jest możliwość skrócenia nogawek i szelek z siatki. Tak na przyszłość jeśli jeszcze kiedyś będzie organizowane z Raso.

#1144 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 19 lipiec 2021 - 20:58

Mam 182cm i 85kg. Wziąłem L i XL wielkiej różnicy nie widziałem. Zdjęcie zrobiłem mając na sobie L. Rozmiaru M obecnie nie mają na stanie no i wg ich rozmiarówkai to są spodenki do 75kg, więc albo mają zwaloną rozmiarówkę albo coś że mną nie tak

Chińskie Swiftofo mam XL i pasują idealnie.

podzielisz się linkiem do chińczyków ?

#1145 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 19 lipiec 2021 - 21:15

https://a.aliexpress.com/_v5CR0V

Kupowałem XL, ale musiałem skrócić szelki więc pewnie L byłby lepszym wyborem. Jedynym minusem mogą być szelki które są podobne do tych w raso premium. Są bardzo delikatne i się marszczą.

Poza tym materiały to top, raso się chowa.

Chodziło mi o porównanie Raso Premium, z Eroe, bo mają tą samą wkładkę. Raso Classic to zupełnie inne spodenki.

Masz dosyć specyficzną anatomię jak na kolarza, więc nic dziwnego, że Raso z półki niezbyt pasuje. Przy zamówieniu grupowym jest możliwość skrócenia nogawek i szelek z siatki. Tak na przyszłość jeśli jeszcze kiedyś będzie organizowane z Raso.

Eroe są zdecydowanie lepiej wykonane, ale mają wkładkę wszytą bardziej z przodu i to je dyskwalifikowało dla mnie.

Sam materiał, szelki i generalnie wykończenie jest kilka klas wyżej niż Raso.

Podobnie jest z potówkami. Ta od Raso była wykonana ze sztywnego mało elastycznego materiału. Potówka eroe jest miękka, bardzo rozciągliwa i bardzo fajna w dotyku.
  • wierzba lubi to

#1146 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 lipiec 2021 - 17:47

Ma ktoś porównanie rozmiarów spodenek Raso z Eroe? Raso L to Eroe x? Jak z długością, bo widzę, że Eroe można brać standardowe lub przedłużane.

#1147 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 26 lipiec 2021 - 17:58

Mam Eroe M w krótszej wersji i Raso Classic M. Raso mają dłuższe nogawki, ale o wiele ciaśniejsze ściągacze. 

#1148 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 26 lipiec 2021 - 21:59

Ode mnie słów kilka - półtora roku jeżdżę w eroe i ciężko mi było złe słowo o nich powiedzieć. Nie mailem nigdy innych, ale eroe dawały mi poczucie komfortu, wiec i nie szukałem.

Niemniej po zrzutce 9kg wkładka zaczęła jeździć po dupsku i nastał czas poszukiwań- po rozmowie ze znajomymi zainwestowałem w assosy gts i te bibsy to jest pieprzone mistrzostwo świata. Niesamowity komfort jazdy.

#1149 vpablov

vpablov
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 26 lipiec 2021 - 22:14

Eroe mam rozmiar mniejsze, od raso.

#1150 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 29 lipiec 2021 - 19:59

Następne testy za mną

Assos Mile GT, wykonanie pierwsza klasa, wkładka wszyta tylko na końcach (środek nie jest zespolony ze spodenkami) bardzo wygodne, ale zdecydowanie dla szczupłych ze względu na niski front, więc zwróciłem.

Quest Endurance Man. Świetne miękkie materiały, super taśmy jako szelki, generalnie wg mnie najlepsze spodenki z wkładką Endurance Anatomic Road Men Hybrid. Wkładka we właściwym miejscu, a materiały lepsze niż w Raso. Co ciekawe na centrumrowerowe są tańsze niż w sklepie Questa.

Ostatnie znowu chińczyki od Swiftofo. Świetne materiały jak w droższej wersji, szelki z siatki. Wkładka cieńsza, ale po przejechaniu 65km żadnych dolegliwości. Świetne spodenki w bdb cenie. Ta firma wg mnie robi najlepsze spodenki na Ali.

https://a.aliexpress.com/_uQWEc5

Wszystkie wymienione spodenki mają nogawki przed kolano jakby co.

#1151 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 30 lipiec 2021 - 06:40

A spotkał się ktoś z spodenkami ale z jak najkrótszą nogawką? Nie ukrywam że denerwuje mnie ta opalenizna zwłaszcza jak sie wlekę po 5-6 godzin w słońcu.

Facebuk i  YT  Strava

#1152 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 30 lipiec 2021 - 06:53

Najkrótsze z tych co mam, to Eroe w wersji krótszej. Są naprawdę krótkie. 

#1153 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 30 lipiec 2021 - 08:56

Eroe zwykle i Rion z Ali mają nogawkę do połowy uda.

#1154 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 30 lipiec 2021 - 09:38

Eroe zwykle i Rion z Ali mają nogawkę do połowy uda.

Rion  mam dwie pary i są świetne ale nogawka do kolana

Facebuk i  YT  Strava

#1155 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 30 lipiec 2021 - 14:27

To dziwne bo moje Rion mają nogawkę dokładnie tej samej długości co Eroe normalne.

#1156 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 30 lipiec 2021 - 18:44

Quest Endurance Man. Świetne miękkie materiały, super taśmy jako szelki, generalnie wg mnie najlepsze spodenki z wkładką Endurance Anatomic Road Men Hybrid. Wkładka we właściwym miejscu, a materiały lepsze niż w Raso. Co ciekawe na centrumrowerowe są tańsze niż w sklepie Questa.

to ta sama wkładka co w raso premium i eroe ?

#1157 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 30 lipiec 2021 - 18:52

Dokładnie ta sama.
  • wierzba lubi to

#1158 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 31 lipiec 2021 - 12:37

Dokładnie ta sama.

wiesz czy quest ma taką samą rozmiarówkę co eroe ? (chyba to właśnie quest szyje eroe?)

#1159 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 31 lipiec 2021 - 12:39

Eroe ma większe w tym samym rozmiarze. Quest mam L i są idealne. L z eroe były trochę za duże.
  • wierzba lubi to

#1160 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 31 lipiec 2021 - 15:45

Eroe ma większe w tym samym rozmiarze. Quest mam L i są idealne. L z eroe były trochę za duże.

ok to by się zgadzało bo ja przeważnie L a eroe M pasuje, dzięki

Dodaj odpowiedź